Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: ”Paldies spēlētājiem par atdevi!”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vētra: ”Paldies spēlētājiem par atdevi!”
Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

BK ”Ventspils” galvenais Gundars Vētra pēc komandas uzvaras FIBA Izaicinājuma kausa mačā ar ”Khimik” neslēpa, ka rezultāts ir pat negaidīti labs, bet uzsvēra, ka tas panākts, pateicoties spēlētāju pašatdevei un spēles plāna ievērošanai.

”Šodien bija nedaudz netradicionāls spēles plāns un tas arī nostrādāja. Spēlētāji rūpīgi šo plānu izpildīja visas spēles garumā, un tas deva rezultātu. Ne tikai tādu, kā mēs cerējām, bet pat labāku. Neapšaubāmi ”Khimik” ir laba komanda un mēs nekādā ziņā nevaram uzskatīt, ka esam tik daudz pārāki, ar kādu rezultātu šodien uzvarējām. Makgī un Terijs ir ļoti labi spēlētāji, bet spēles plāns bija galvenokārt fokusēties tieši uz viņiem. Lai lēmumus vairāk būtu jāpieņem pārējiem, un tas attaisnojās. Spēles statistikā redzams, ka ukraiņu spēlētāju pienesums nav liels. Tomēr atkārtošu, ka ”Khimik” ir ļoti laba komanda, bet mēs šodien aizvadījām ļoti labu maču. Paldies spēlētājiem par pašatdevi un disciplīnas ievērošanu. Tās ir īpašības, kuras saglabājot katru dienu, katru vakaru, katru maču, mēs varam izdarīt lielas lietas,” nozīmīgo uzvaru komentēa Gundaras Vētra.

Ukraiņu galvenajam trenerim Darko Russo nekā neizdevās atrast izskaidrojumu savas komandas bālajam sniegumam: ”Pēc tādām spēlēm ir ļoti grūti runāt. Es nespēju atrast nevienu izskaidrojumu šādai komandai spēlei. Skatoties protokolu es redzu, ka no spēles esam iemetuši 14 metienus no 58. Jebkura iesācēju komanda mestu labāk... Mēs centāmies aizsardzībā, bet uzbrukumā mēs visi metām garām, to pārdzīvojām, zaudējām pārliecību un galu galā nospēlējām ļoti sliktu maču. Ventspilnieki visu spēli mainīja aizsardzības taktikas, mēs zinājām, ka tā būs, taču neko nespējām likt pretī. Vienkārši nevarējām iemest tālos metienus, tā vien likās, ka bumba ir lielāka par grozu. Neko nedeva arī maiņas, jo spēlētāji laukumā devās bez jebkāda mērķa un pārliecības."

”Mūsu komandas vecums un pieredze ir tāda, ka pagaidām vēl pašiem jāpieļauj kļūdas, lai no tām mācītos. Vēl neesam tik pieredzējuši un meistarīgi, lai mācītos no citu kļūdām, bet iepriekšējā spēle ar ”Khimik” mums bija laba mācību stunda. Izdarījām labus un pareizus secinājumus, un šodien jau izgājām laukumā ar citu noskaņojumu un koncentrējoties uz lietām, kas nesanāca Južnijā,” Vētra atzina, ka pirmajā mačā pieļautās kļūdas izdevās izlabot.

Savukārt Ruso negribēja piekrist, ka spēlētāji nespēja savākties šim mačam, jo lai atcerējās pārliecinošu uzvaru pirmajā spēlē. Treneris ir pārliecināts, ka tā vienkārši nevar būt: ”Pilnīgi noteikti tā nebija, jo mēs zinājām, ka ”Ventspils” ir nopietna komanda un gaidījām smagu spēli, tāpēc nepavisam nebiju gaidījis no komandas šādu spēli. Šī noteikti bija mūsu sliktākā spēle šajā sezonā, bet es šobrīd nevaru atrast tam izskaidrojumu. Tikai pirms trim dienām uzvarējām ”Azovmash”, taču tagad nospēlējām pilnīgi bezmērķīgi.”

Ventspilnieku galvenais treneris bija gandarīts ne tikai par panākumu, bet arī prasmi pēdējās minūtēs neizsēt nepieciešamo pārsvaru: ”Protams, svarīgākais uzdevums bija uzvarēt, bet arī mača beigās nesākām spēlēt strītbolu, bet pildīt spēles plānu. Domāju, visiem vēl ir atmiņā spēle ar ”Rudupis”, tāpēc skaidrs, ka nevienā spēles epizodē nedrīkstam zaudēt koncentrēšanos un jāspēlē līdz galam, un tad mača beigās arī būs iemesls papriecāties. Domāju, ka mēs šobrīd vēl ne tuvu neesam tādā līmenī, kādā gribētu būt, turklāt vēl arī nav atrisināta iekļūšana nākamajā kārtā. Vēl priekšā divi smagi izbraukumi, mums ir šādas tādas problēmas ar sastāvu, tā kā visa cīņa vēl priekšā un priecāties ir pāragri. ”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-30 11:21, pirms 12 gadiem
sitaa kapaaties katru speeli, tad BKV ir gruti aptureet