Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Atlantas līderis Trejs Jangs kritizē tiesāšanas izmaiņas, Kuzma un Kers par tām priecājas

Agris Suveizda

Atlantas līderis Trejs Jangs kritizē tiesāšanas izmaiņas, Kuzma un Kers par tām priecājas
Trejs Jangs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Atlantas "Hawks" līderis Trejs Jangs pēc zaudējuma Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" (111:122) neslēpa vilšanos par tiesāšanas tendencēm jaunajā sezonā.

NBA tiesneši ir instruēti iespējami retāk svilpt pārkāpumus par kontakta nepamatotu iniciēšanu no uzbrucēja puses, un sezonas pirmajos mačos izpildīto soda metienu skaits dramatiski krities gan Džeimsam Hārdenam (no 7,3 uz 3,0), gan Trejam Jangam (no 8,7 uz 4,4) – spēlētājiem, kuri iepriekš visvairāk tika kritizēti par tamlīdzīgu sīko pārkāpumu provocēšanu. "Negribu saņemt pārāk lielu naudas sodu [par saviem komentāriem], taču tas ir sarūgtinoši," jauno tiesāšanas tendenci komentēja Jangs.

"Tiesneši palaiž garām daudz noteikumu pārkāpumu. Tas ir basketbols. Brīžiem šķiet, ka viņi vēl tikai mācās [kā traktēt epizodes], bet tas ir sarūgtinoši. Muguras izlikšana vai lekšana sedzējā – tas ir kas cits. Ir noteiktas lietas, par kuru izmaiņām noteikumos es piekrītu, taču ir epizodes, kas tik un tā ir pārkāpuma vērtas un kurās uzbrucēji var ciest. Īpaši tad, kad mazāks spēlētājs, kā es, spēlē pret lielākiem un spēcīgākiem aizsargiem, kuri izmanto savu ķermeni, rokas un kājas, lai mani apturētu.

Redzēju, ka Džeimss [Hārdens] teica, ka šo izmaiņu mērķis ir viņš, bet tās neietekmē tikai vienu vai divus spēlētājus. Paskatieties spēles! Deimiens Lilards 17 punktus spēlē droši vien nav metis kopš debijas sezonas [Lilardam šosezon ir 17,8 punkti, bet karjeras līdz šim zemākais rādītājs ir 19,0 punkti debijas sezonā – A.S.]. Bukeram ir tikai 18 [iepriekšējā spēlē guvis 31 punktu, Bukers vidējo rādītāju gan uzlabojis līdz 21,5 punktiem – A.S.]. Ja caurgājiena laikā tevi izsit no līdzsvara, tas tik un tā ir pārkāpums."

Toties pavisam citās domās ir Jangu uzvarējušais Kails Kuzma, kurš Rasela Vestbruka maiņas darījumā no Losandželosas "Lakers" nokļuva Vašingtonas "Wizards": "Jaunās noteikumu izmaiņas ir labākais, ko līga paveikusi nesenā vēsturē. Tagad spēles skatīšanās ir pavisam citāda." Gandarīts ir arī Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers: "Man patīk tas, ko redzu, un domāju, ka tiesneši dara lielisku darbu. Spēle kļuvusi daudz autentiskāka."

Jangs šosezon piecās spēlēs vidēji aizvadījis 34,2 minūtes un sakrājis 24,2 punktus, 10,0 rezultatīvas piespēles, 3,0 atlēkušās bumbas un 3,0 kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +6 [+] [-]

, 2021-10-29 14:32, pirms 3 gadiem
Mīkstais!

  +2 [+] [-]

, 2021-10-29 15:07, pirms 3 gadiem
ja grit tēlot, lai iet par aktieri mazais Jangs

  +3 [+] [-]

, 2021-10-29 16:02, pirms 3 gadiem
Spēles tagad ir pa kaifu skatīties..kā 90s!👍

     [+] [-]

, 2021-10-29 16:37, pirms 3 gadiem
Varbūt beidzot atkal kārtīgi kapļi tiks novērtēti. Pēdējos gados jau balerīnas bija lielā cieņā. P.S. Zingeram tomēr nāksies to masu audzēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-29 16:42, pirms 3 gadiem
Galvenais no šī visa ir dinamiskāka spēle, mazāk spēles tempa raustīšana. Neviena no superzvaigznēm tāpat nepazudīs, pamainīs tik veidu kā gūt punktus - viņus līdz galam tāpat nevar nosegt, svilp vai nesvilp katru pieskārienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 18:20, pirms 3 gadiem
Pievienojies mums Telegram - https://t.me/likmeslv