Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indraša "Dynamo" piekāpjas sezonas ievadā dominējošajai "Avtomobilist"

Indraša "Dynamo" piekāpjas sezonas ievadā dominējošajai "Avtomobilist"
Naidžels Douss guva savus 200. vārtus KHL, palīdzot "Avtomobilist" tikt pie 12. panākuma pēc kārtas. Foto: hc-avto.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienība Jekaterinburgas „Avtomobilist” joprojām nav piedzīvojusi zaudējumu jaunajā sezonā un mačā pret Mika Indraša „Dynamo” tika pie 12. panākuma šosezon, pārspējot viesus no Krievijas galvaspilsētas ar 1:0. Tikmēr Artūra Kuldas „Severstal” cieta trešo neveiksmi pēc kārtas, viesos zaudējot Čeļabinskas „Traktor” ar 1:2.

Maskavas „Dynamo” iepriekšējos 11 mačos tika tikai pie trīs panākumiem, un ar šādu bilanci atbrauca uz Jekaterinburgu pie „Avtomobilist” – komandas, kura šosezon vēl nav zaudējusi. Ja pirmajās 20 minūtēs uz laukuma bija līdzīga cīņa, tad otrajā mājinieki spēlēja daudz agresīvāk, noslēdza trešdaļu ar 14:3 metienos, tomēr uz tablo joprojām bija divas nulles.

Trešā perioda sākumā „Avtomobilist” izmantoja skaitlisko vairākumu un atklāja rezultātu. Ar precīzu metienu atzīmējās Naidžels Douss, kuram tie bija 200. vārti KHL karjerā – 1:0. Mājiniekiem ar to arī pietika, lai pagarinātu uzvaru sēriju līdz 12 spēlēm. Miks Indrašis laukumā pavadīja 15:23 minūtes, kura laikā izdarīja divus metienus un vēl vienu bloķēja. Šosezon uzbrucējs guvis trīs vārtus un atdevis vienu piespēli. „Dynamo” ieņem desmito vietu Rietumu konferencē ar deviņiem punktiem 12 mačos.

Artūra Kuldas „Severstal” piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas, minimāli zaudējot Čeļabinskas „Traktor” ar 1:2. Pirmajā periodā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Niks Beilens ar metienu no zilās līnijas izrāva uzvaru Čeļabinskai. Latvijas izlases un „Severstal” aizsargs Kulda uz ledus pavadīja 23:46 minūtes, kas ir lielākais spēles laiks, četras reizes meta pa vārtiem, ka arī pielietoja trīs spēka paņēmienus. „Severstal” kontā palika 9 punkti 13 cīņās, kas dod devīto vietu Rietumos, bet Kulda guvis divus vārtus un atdevis vienu piespēli.

Magņitogorskas „Metallurg” savā laukumā pārspēja Jaroslavļas „Lokomotiv” ar 3:2. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet otrajā periodā mājinieki panāca izšķirošo pārsvaru. Romāns Ļubimovs guva komandas otros vārtus mačā – 2:1, turpinājumā Sergejs Mozjakins izmantoja izgājienu pret vārtsargu, lai palielinātu rezultātu – 3:1. Deviņas sekundes pirms sirēnas 18 gadus vecais Grigorijs Deņisenko vienus vārtus atspēlēja, taču laika bija pārāk maz, lai „Lokomotiv” varētu izlīdzināt rezultātu.

“Sochi” pēc veiksmīgas spēles Rīgā viesojās Bratislavā, un arī tur Sergeja Zubova vadītajai komandai izdevās ātri panākt divu vārtu pārsvaru. Jau septītajā minūtē pateicoties Aleksandram Poluņinam un Šonam Kolinzam rezultāts bija 2:0. Spēles vidū viesi palika bez pieredzējušā aizsarga Ņikitas Šitova, un drīz „Slovan” panāca 2:1 pēc Matuša Sukeļa vārtu guvuma, tomēr trešās trešdaļas sakumā Dmitrijs Arhipovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kas saglabājās gandrīz līdz mača beigām, kad Damirs Rahimuļins iemeta ripu tukšos vārtos – 4:1.

KHL spēles, 29. septembris

SpēleRezultāts
Avtomobilist – Dynamo (Maskava)1:0
Metallurg – Lokomotiv3:2
Traktor – Severstal2:1
Dinamo – Barys3:7
Slovan – Sochi1:4

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...