Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Čehijas klubs Zlīnas "PSG Berani" nav piedāvājis jaunu līgumu Edgaram Kuldam

Agris Suveizda

Čehijas klubs Zlīnas "PSG Berani" nav piedāvājis jaunu līgumu Edgaram Kuldam
Edgars Kulda. Foto: Zlin Press/Jiří Zaňát

ETA. Zlīnas "PSG Berani" komanda neturpinās sadarbību ar latviešu uzbrucēju Edgaru Kuldu, liecina Čehijas hokeja čempionāta mājaslapā publicētā informācija.

Kā ziņo portāls hokej.cz, klubs 24 gadus vecajam Kuldam nav piedāvājis jaunu līgumu. Komanda šodien ar sausajiem treniņiem uzsāka gatavošanos nākamajai sezonai, bet spēlētāju sarakstā Kuldas nav, taču tajā iekļauts aizsargs Ralfs Freibergs. Kulda aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 52 spēlēs guva 11 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš piecos mačos palika bez punktiem. Kulda Čehijas vienībai pievienojās augustā pēc tam, kad izturēja pārbaudes laiku.

Iepriekšējās trīs sezonas Kulda pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču vadošu lomu šajā vienībā gan neieguva. Kopumā šajā čempionātā viņš aizvadījis 109 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl 2014.gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda. Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Kulda tā arī nedebitēja un pēc trim sezonām Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā devās uz Eiropu.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" sistēmas komandās "Rīga" un "Juniors". Kulda šobrīd ir Latvijas hokeja izlases treniņnometnē, taču pārbaudes spēlēs Francijā gūtā savainojuma dēļ viņš pagājušajā nedēļā nepiedalījās mačos ar Krieviju. Planētas meistarsacīkstēs viņš vienīgo reizi spēlējis pirms trim gadiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-04-29 19:18, pirms 5 gadiem
ka tas iespejams , jau sodien sakt sausos treninus.. jantikko sezona beidzas klubam..?

     [+] [-]

, 2019-04-29 20:08, pirms 5 gadiem
Stabils OHL līgas spēlētājs.

     [+] [-]

, 2019-04-29 20:43, pirms 5 gadiem
Gan jau Dinamo atgriezīsies, bez darba labā līgā noteikti nepaliks.

     [+] [-]

, 2019-04-30 00:07, pirms 5 gadiem
Vai tad nebija runa ka nakosgad ar cehijs kapas