Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Finālsērijas turpinājums Jelgavā: vai "Biolars" spēs ieķerties?

Jānis Celmiņš

Finālsērijas turpinājums Jelgavā: vai "Biolars" spēs ieķerties?
Foto: Renārs Buivids

Šovakar Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā otro Latvijas čempionāta finālsērijas spēli volejbolā aizvadīs „Biolars/Jelgava” un „RTU/Robežsardze” komandas. Cīņas sākums pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā. Tikmēr Daugavpilī bronzas sēriju turpinās „Daugavpils Universitātes” un „Poliurs/Ozolnieki” volejbolisti, šo maču tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com, tā sākums pulksten 18.00.

Par zeltu

Latvijas čempionāta finālsērija startēja trešdienas vakarā ar „RTU/Robežsardzes” uzvaru. Pirmo setu rīdzinieki aizvadīja ļoti pārliecinoši, ne brīdi neļaujot Jelgavas komandai pat pacīnīties par uzvaru. Spēles turpinājumā Raimonda Vildes padoto spēles kvalitāte nedaudz pasliktinājās, taču šaubas par mača iznākumu radās tikai epizodiski. Rezultātā panākums ar 3:1, kas apliecināja, ka rīdzinieki ir šīs sērijas favorīti.

Jurijs Deveikus joprojām turpina meklēt īsto starta sastāvu un spēlētājus, kuri varētu nosvērt svaru kausus par labu šī brīža Latvijas čempioniem un arī kausa ieguvējiem. Vislielākās bažas šķiet trenerim rada diagonāles pozīcija, kur pēdējā laikā spēlējuši pat pieci dažādi spēlētāji. Izskatās, ka arī šodien treneris izvēlēsies starp jaunajiem Kārli Paulu Levinksi un Mātīsu Gabdulļinu. Tāpat treneris lauza galvu arī par vienu pusīti un vienu pirmā tempa uzbrucēju. Kāds būs Jelgavas komandas sākumsastāvs, domājams prognozēt ņemas retais.

Lai pacīnītos ar „RTU/Robežsardzi”, jelgavniekiem jāsāk ar vienu no volejbola pamatelementiem – servju uzņemšanu. Pirmajā spēlē tā bija katastrofāla, un ar šādiem statistikas rādītājiem finālā darīt nav ko. Tāpat jāuzlabo arī pašu serves kvalitāte, tad var notrīcēt arī robežsargi. Ieskatoties pirmās spēles statistikā, redzams, ka citās pozīcijās cipari ir gandrīz vienādi.

Dzirdēts viedoklis, ka, ja šovakar panākumu svinēs Jelgava, tad sērija var arī ievilkties, bet, ja rīdzinieki panāks 2-0, tad domājams, ka sērija varētu noslēgties jau trijos mačos. Šim minējumam var piekrist… Dzīvosim, redzēsim!

Mača sākums Zemgales OC šovakar pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Secinājums pēc pirmās sērijas spēles: Ja „RTU/Robežsardzes” volejbolisti paši nesavārīs ziepes, tad sērija var noslēgties arī trijās spēlēs.

Par bronzu

Arī cīņa par bronzu aizsākās ar vienas komandas drošu uzvaru. Lai gan rezultāts pa setiem varētu raisīt domas, ka spēlē bijusi intriga, patiesībā tās bija pamaz. „Daugavpils Universitāte” uz Ozolniekiem bija atbraukusi vien septiņu spēlētāju sastāvā, kas nozīmēja, ka nāksies spēlēt bez libero pozīcijas spēlētāja, turklāt iztrūka Ērika Baika, kurš ir viens no daugavpiliešu līderiem. Volejbola noteikumi paredz, ka, lai komanda varētu izmantot libero spēlētāju, mača pieteikumā jāieraksta vismaz astoņu spēlētāju uzvārdi.

Ozolnieku komanda savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru (3:0), taču tas neļauj viennozīmīgi teikt, ka šodien Daugavpilī mača scenārijs būs līdzīgs. Jau īsi pēc mača „ozīšu” galvenais treneris Aldis Bērziņš pauda, ka otrais mačs noteikti būs pavisam citādāks, taču „Poliurs” uz Daugavpili dosies ar domu par uzvaru, un vēlmi sezonu noslēgt jau trešajā mačā savā laukumā.

Mača sākums Zemgales OC šovakar pulksten 18.00, tiešraide Sportacentrs.com TV.

Secinājums pēc pirmās sērijas spēles: Ja uz spēli DU ierodas ar septiņiem spēlētājiem, tad volejbola lielpilsēta Daugavpils (vēsturiski) palikusi ļoti nabadzīga… Vai tad pilsētas sporta skolā nebija pāris jauno, kuru uzvārdus ierakstīt pieteikumā, lai laukumā komanda varētu spēlēt ar libero?

  -1 [+] [-]

, 2014-03-30 10:24, pirms 10 gadiem
mājnieki ar 3-0 vai 3-1 uzvarēs

  +1 [+] [-]

, 2014-03-30 11:36, pirms 10 gadiem
Pilnīgi nepiekrītu. Jelgavas spēlē mājnieki 99% zaudēs, bet Daugavpilī 50 uz 50. Manuprāt 3-2 uz jebkuru pusi.
sasperjods-k rakstīja: mājnieki ar 3-0 vai 3-1 uzvarēs