Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šodien ceturtā volejbola finālsērijas kauja Jelgavā

Jānis Celmiņš

Šodien ceturtā volejbola finālsērijas kauja Jelgavā
Edgars Baiks - sērijas 3. mača galvenais varonis
Foto: Renārs Buivids

Šodien Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā tiks aizvadīta Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas ceturtā spēle, kurā „Biolars/Jelgava” komanda lūkos izlīdzināt rezultātu, panākot 2-2, bet „RTU/Robežsardze” volejbolisti noslēgt sēriju. Cīņas sākums pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Sērija varēja noslēgties jau vakar. Pirmajos divos mačos rīdzinieki bija krietni pārāki, uzvarot ar attiecīgi 3:1 un 3:0. Vakar SN „Daugava” viss bija gatavs tam, lai sērija noslēgtos, taču nekā… Jelgavnieki apliecināja, ka šajā sērijā samierināties ar pastarīšu lomu viņi nevēlas. No spēles uz spēli pēdējo divu gadu Latvijas čempioni pratuši sniegumu uzlabot, un vakar ar to bija pietiekami, lai svinētu panākumu piecos setos – 3:2.

Pat spēlējot bez viena no saviem nominālajiem līderiem Andreja Baburova, Jelgavas komanda Raimonda Vildes trenētajiem robežsargiem neļāva atslābt. Līdera lomu uzņēmās te viens, te otrs jelgavnieks, kas rezultātā ļāva komandai svinēt panākumu. Jurijs Deveikus joprojām ir diagonāles pozīcijas spēlētāja meklējumos (tagad tik ļoti noderētu Ansis Medenis), taču vakar risinājumu atrada. Mača laikā šajā pozīcijā uzspēlēja gan Matīss Gabdulļins, gan Andrejs Jamrovskis, gan Kārlis Pauls Levinskis. Pa trijiem viņi savu darbu paveica un piepalīdzot citiem (īpaši jāuzteic Edgars Baiks un Ēriks Voroņko, nedrīkst aizmirst arī citus), panākums bija rokā.

„RTU/Robežsardzes” komandas lielākais pretinieks vakar bija viņi paši. Jau ar pirmajām izspēlēm šķita, ka rīdzinieki mačam noskaņojušies pavirši. Ar katru nākamo neveiksmīgo epizodi komanda kļuva nervozāka. Pieplīsa te viens, te otrs. Arī pirms ceturtā mača „RTU/Robežsardze” ir sērijas favorīte, taču šobrīd ir īstais laiks to apliecināt arī dzīvē. Izskatās, ka Deveikusa brigādei otrā numura loma pilnībā apmierina, un nelielais spiediens RTU volejbolistiem (lai gan daudzi saka, ka tāda nav) var radīt problēmas tieši viņiem. Komanda tomēr ir gados jauna.

Rīgas komandas pluss pirms ceturtā sērijas mača ir tas, ka iepriekšējā spēle bija vakar. Atjaunošanās periods bijis īss, un domājams, ka vieglākā pusfināla sērija rīdziniekiem šoreiz var būs pluss. Atcerēsimies, ka „Biolars/Jelgava” pusfināla sērijā prata uzvarēt vien ar 3-2.

Trīs kaujas aiz muguras… kurš uzvarēs karā, tāds ir jautājums! Mačs šodien risināsies Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā. Tā sākums plānots pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Klāt fināls arī dāmām

Interesanti, ka rīt Jelgavā startē arī Latvijas dāmu čempionāta finālcīņas. Par zeltu cīnīsies RSU/MVS un „Jelgava/LU” komandas volejbolistes. Pirmais mačs Jelgavas Sporta hallē jau pulksten 13.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-06 10:34, pirms 10 gadiem
Par Medeni runājot, viņš vakar pa Daugavas SN staigāja, varbūt uztaisīs pārsteigumu Biolars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-06 13:42, pirms 10 gadiem
oi
jaskrien pie Tv uz dāmām

     [+] [-]

, 2014-04-06 13:43, pirms 10 gadiem
Viennozīmīgi par Biolara uzvaru!
Jau uzvedība vien rada spēcīgu vēlmi būt pret RTU uzvaru - uzvedās kā mērkaķi, kad gūst punktu. Dzeltenā kratiņa pelnīti.

     [+] [-]

, 2014-04-06 14:14, pirms 10 gadiem
Un kāds var pateikt, kas tās par baltām ripiņām, ko RTU komanda visu laiku spēles laikā lika mutē? Dopings?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-06 15:37, pirms 10 gadiem
Go RTU.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-06 18:17, pirms 10 gadiem
Kas par propogandas rakstu, Celmin? Vienus tikai slave, otrus parsvara pazemo.. nebiju gaidijis ko tadu..

     [+] [-]

, 2014-04-06 22:05, pirms 10 gadiem
Aloeux rakstīja: Kas par propogandas rakstu, Celmin? Vienus tikai slave, otrus parsvara pazemo.. nebiju gaidijis ko tadu..
a kam tagad viegli?!?!