Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Matvijenko kā vienīgā no Latvijas biatlonistēm iekļūst Top 60

Matvijenko kā vienīgā no Latvijas biatlonistēm iekļūst  Top  60
Jūlija Matvijenko. Foto: Latvijas Biatlona federācija

IBU kausa pirmajā posmā Šušenā, Norvēģijā visaugstāko vietu no Latvijas biatlonistēm ieņēma Jūlija Matvijenko, kura 7,5 kilometru sprintā sievietēm finišēja 54. vietā.

Sacensībās nestartēja Baiba Bendika un Ieva Pūce, kuras gatavojas Pasaules kausa pirmajam posmam Estešundā, kas sāksies šonedēļ. Visaugstāko vietu sprintā no Latvijas sportistēm izcīnīja 22 gadus vecā Jūlija Matvijenko. Daugavpiliete šaušanā guļus aizvēra visus mērķus, bet pēc šaušanas stāvus nācās veikt trīs soda apļus. Matvijenko ieņēma 54. vietu un slēpojumā bija ātrākā no latvietēm, uzrādot 72. labāko rezultātu (+3:23.1).

18 gadus vecā Sandra Buliņa kļūdījās piecas reizes, bet viņas dvīņu māsa Sanita - septiņas reizes. Sandra sacensības noslēdza 68. vietā, bet Sanita - 75. vietā. Savukārt Annija Keita Sabule no latvietēm šāva visneprecīzāk - astoņi neaizvērti mērķi - un ieņēma 82. vietu.

Pēc divām dienām Šušenā biatlonistes vēlreiz sacentīsies sprintā. Jāatzīmē, ka tajā pašā dienā Estešundā, Zviedrijā sāksies Pasaules kausa sezona, kur vispirms sacensības norisināsies jaukto pāru stafetē, bet pēc tam jauktajā (2+2).

IBU kausa 1. posms (Šušena, Norvēģija)

7,5 kilometru sprints sievietēm

V.SportisteValstsLaiks (s.a.)
1.K.ErdalaNorvēģija26:21.4 (3)
2.K.Dž.DikinsoneASV+6.6 (2)
3.M.HammeršmitaVācija+7.6 (4)
4.E.HegberjaZviedrija+9.4 (4)
5.J.GlazirinaKrievija+31.6 (4)
6.O.PidhrušnaUkraina+44.2 (4)
54.J.MatvijenkoLatvija+3:23.9 (3)
68.Sandra BuliņaLatvija+4:40.6 (5)
75.Sanita BuliņaLatvija+5:36.7 (7)
82.A.K.SabuleLatvija+7:46.3 (8)

Startēja 89 biatlonistes, finišēja 86.

     [+] [-]

, 2019-11-28 18:57, pirms 4 gadiem
Šaujot pa nullēm vai varbūt ar vienu kļūdu, kāda no māsām Buliņām būtu varējusi nopelnīt kvalifikāciju pasaules kausam. Bet šodienas laika apstākļos tā būtu milzīga veiksme. Manuprāt, tīri sakarīgs sniegums IBU kausa debijā.

Matvijenko, šķiet, šobrīd ir +/- pērnās sezonas līmenī. Galvenais, lai nenolūzt sezonas gaitā, jo pagājušajās izskaņā bija pamatīgi "saēdusies".

     [+] [-]

, 2019-11-28 19:04, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šaujot pa nullēm vai varbūt ar vienu kļūdu, kāda no māsām Buliņām būtu varējusi nopelnīt kvalifikāciju pasaules kausam. Bet šodienas laika apstākļos tā būtu milzīga veiksme. Manuprāt, tīri sakarīgs sniegums IBU kausa debijā.

Matvijenko, šķiet, šobrīd ir +/- pērnās sezonas līmenī. Galvenais, lai nenolūzt sezonas gaitā, jo pagājušajās izskaņā bija pamatīgi "saēdusies".
pilnīga bēdu ieleja, skatoties uz mūsējo slēpošanas ātrumu... 3,5 - 4 minūtes (Sabulei pat nepilnas piecas) atpalicība no līderēm sprintā - tas ir ļooooooooooti daudz... Dalības Pasaules kausa stafetē mūsu sieviešu izlasei jau būtu pielīdzināma parodijai...

     [+] [-]

, 2019-11-28 19:19, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: pilnīga bēdu ieleja, skatoties uz mūsējo slēpošanas ātrumu... 3,5 - 4 minūtes (Sabulei pat nepilnas piecas) atpalicība no līderēm sprintā - tas ir ļooooooooooti daudz... Dalības Pasaules kausa stafetē mūsu sieviešu izlasei jau būtu pielīdzināma parodijai...
Šodienas ātrākā slēpotāja Hammeršmidta ir diezgan ātra arī uz labāko fona, bet nu jā, pret TOP līmeni mūsu jaunās uz slēpēm zaudēt ap 4 minūtēm, varbūt pat vairāk. Protams, gribētos jau, lai startē arī mūsu dāmu stafetes komanda, bet maksimums, šķiet, varētu būt 3. posma pirmā šautuve. Divām meitenēm principā izčakarēta nedēļas nogale. Jāskatās, kāda tur būs situācija nāciju kausā, bet drīzāk jau jāļauj viņām mierīgi startēt IBU kausā, lai krāj pieredzi.

     [+] [-]

, 2019-11-28 22:14, pirms 4 gadiem
Pagaidām jāstrādā ar to, kas ir. Kā viņi izskatās uz TOP fona pat varbūt nav svarīgi, jo šajā vecumā mums vienkārši citu nav. Jāvāc punkti un jāskatās uz jauno paaudzi. Jaunieši mums ir, tikai ar tiem darbs jāsāk laicīgi. Pagaidām redzot attieksmi pret jauniešiem, māc bažas. Gribētos to norakstīt uz finansējuma neesamību šogad. Jāsāk jau ar C un B grupām, kur mums ir talantīgi jaunieši. Kaut vai organizējot nometnes izlases treneru vadībā, lai jūt, ka par viņiem interesējas.