Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam mājas spēle pret bijušo treneri un "Coyotes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensonam mājas spēle pret bijušo treneri un "Coyotes"
Zemgus Girgensons kopā ar komandas biedriem. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadībā esošais Bufalo "Sabres" šonakt pulksten 1:00 savā laukumā uzņems Arizonas "Coyotes", kur viens no treneriem ir Fils Hauslijs. "Sabres" mājās ir perfekta bilance – piecas spēles un piecas uzvaras.

Hauslijam nebija galvenā trenera pieredzes profesionāļos, kad viņš 2017. gadā tika apstiprināts par "Sabres" vadītāju. Savulaik izcilā aizsarga – viņš uzņemts gan NHL, gan IIHF Slavas zālē – vadībā Bufalo komanda abās sezonās finišēja divīzijas pēdējā vietā, tāpēc līgums ar Hausliju tika lauzts. Nepalīdzēja arī pagājušajā novembrī izcīnītās desmit uzvaras pēc kārtas. Vasarā viņš atrada darbu "Coyotes" vienībā, pievienojoties galvenajam trenerim Rikam Toketam. Savukārt "Sabres" vadības grožus pārņēma Ralfs Krīgers.

"Coyotes" sezonu sāka ar trim zaudējumiem četrās spēlēs, tomēr turpinājums izdevies labāks – uzvarēti pieci no sešiem mačiem. Ar 13 punktiem Arizonas vienība iekārtojusies Rietumu konferences astotajā vietā, savukārt "Sabres" joprojām ir NHL līdere. Lieliski klājies savā laukumā – nav piedzīvota neviena neveiksme. Iepriekšējo maču mājās Bufalo aizvadīja pirms piecām dienām, ar 4:3 pagarinājumā pārspējot Sanhosē "Sharks". Izcils bija Džeks Aikels, kurš šodien atzīmē 23. dzimšanas dienu – viņa kontā divi vārti un divas piespēles.

Aikels ar 16 punktiem ir "Sabres" rezultatīvākais spēlētājs, NHL topā ieņemot septīto vietu. Tikmēr "Coyotes" rindās labākais ar 11 punktiem ir Niks Šmalcs, kuram 34. pozīcija. Viņš tika iegūts pagājušās sezonas laikā no Čikāgas "Blackhawks". No vēju pilsētas savulaik pievienojās arī stabilais zviedru aizsargs Niklass Jalmāšons, taču viņam ir trauma, un tas ir liels iztrūkums "Coyotes" aizsardzības līnijā.

Par komandas rezultātu uzlabošanos lielā mērā atbildīgs Dārsijs Kempers – vārtsargs, kurš "Coyotes" pārstāv kopš 2018. gada ievada. Viņš šosezon laukumā devies septiņās spēlēs, atvairot 93,4% metienu. NHL kopvērtējumā šāda statistika dod trešo vietu. Priekšā ir tikai Tūka Rasks no Bostonas "Bruins" (sešas spēles, 95,2%) un Robins Lēners no Čikāgas "Blackhawks" (piecas spēles, 93,5%).

Pagājušajā sezonā abos savstarpējos mačos virsroku ņēma "Sabres" – 3:0 viesos, kam sekoja 3:1 savā laukumā. Vienīgais spēlētājs, kurš guva vairāk par vieniem vārtiem, bija Džefs Skiners, kurš izcēlās divreiz. Savukārt Zemgus Girgensons palika bez punktiem. Viņam šosezon ir četri punkti 12 mačos. Pie Hauslija labākais rezultāts bija 18 punkti 72 spēlēs. Turpinot šobrīd uzņemtajā tempā, pēc 72 spēlēm Girgensona kontā vajadzētu būt 24 punktiem.

29. oktobris

LaiksSpēle
1:00Sabres – Coyotes
4:00Canucks – Panthers

  -2 [+] [-]

, 2019-10-28 18:45, pirms 5 gadiem
Zemgus Girgešons šonakt plosīs Koijotus.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-28 20:20, pirms 5 gadiem
Vanags rakstīja: Zemgus Girgešons šonakt plosīs Koijotus.
Kamēr koijots pied..š viņam toijotu!