Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus pusfinālā zaudē turnīra pirmajam numuram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus pusfinālā zaudē turnīra pirmajam numuram
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus nespēja sasniegt finālu "Futures" turnīrā Stokholmā, Diāna Marcinkeviča ITF sacensībās Obidušā apstājās ceturtdaļfinālā, bet Alisei Čerņeckai Antaljā būs pirmais fināls ITF dubultspēlēs.

Zviedrijā ar ceturto numuru izliktais Mārtiņš Podžus (ATP 469.) Stokholmas "Futures 25 000" turnīra pusfinālā ar 4:6, 1:6 zaudēja Beļģijas tenisistam Kristoferam Heimanam (ATP 299.), kurš hallē uz "hard" seguma spēlētajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru. Viņš šonedēļ bija Mārtiņa pārinieks dubultspēļu turnīrā, kur abi vakar zaudēja pusfinālā. Podžus abos turnīros nopelnīja astoņus reitinga punktus.

Zaudējums Stokholmas vienspēļu pusfinālā pārtrauca Mārtiņa astoņu uzvaru sēriju. Viņš Zviedrijā spēlēja pirmo turnīru kopš uzvaras Suboticas "Futures 15 000" turnīrā. Podžus otro reizi sasniedza astoņu uzvaru sēriju. Pirmā bija 2014. gada rudenī, kad viņš oktobrī piecas uzvaras guva Leimenas "Futures 10 000" turnīrā, divas pievienoja Deivisa kausā un vēl vienu guva novembra sākumā Tallinas "Futures 10 000" turnīrā.

Diāna Marcinkeviča (WTA 348.) Obidušas ITF 25 000 ceturtdaļfinālā ar 3:6, 4:6 zaudēja ranga 241. vietā esošajai Itālijas tenisistei Džūlijai Gato-Montikonei, kuru bija uzvarējusi abās iepriekšējās spēlēs, divreiz pārāka esot 2013. un 2014. gadā uz māla seguma notikušos mačos. Portugālē ir paklājs.

Diāna Obidušā plānojusi spēlēt arī nākamajās divās nedēļās. Pirmajā nedēļā sasniedzot ceturtdaļfinālu, Diāna aizstāvējusi deviņus reitinga punktus, kas pagājušajā gadā šajā nedēļā nopelnīti ar tādu pašu rezultātu Klermonferānas ITF 25 000 turnīrā.

Alise Čerņecka (WTA 999.) Antaljas ITF 15 000 vienspēļu turnīrā zaudēja kārtā, bet dubultspēlēs kopā ar Somijas tenisisti Onu Orpanu tikusi līdz finālam, kas viņai būs pirmais fināls ITF līmenī. Alise ar pārinieci piektdien pusfinālā ar 6:4, 3:6, 10:6 pārsteidza ar pirmo numuru izsēto Zviedrijas un Bolīvijas komandu Žakelīna Kabaža Avada/Noelija Sevaljosa. Fināla sasniegšana "hard" seguma turnīrā dod septiņus punktus.