Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džordžs: "Kad pienāks karjeras labākie gadi, Dončičs būs biedējošs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džordžs: "Kad pienāks karjeras labākie gadi, Dončičs būs biedējošs"
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas mačā Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar 99:114 piekāpās Losandželosas "Clippers", kas pirms sezonas tika uzskatīta par vienu no pašām galvenajām favorītēm. Pols Džordžs pēc savstarpējā dueļa slavēja Luku Dončiču.

Dončičs iepriekšējās četrās spēlēs pēc kārtas bija izcēlies ar vismaz 30 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, tomēr pret "Clippers" viņa sērija tika apturēta. Slovēnis iemeta 22 punktus, pie tam precizitāte no spēles bija krietni zem ierastās (4/14). Lielāko daļu punktu Dončičs iemeta ar soda metienu palīdzību – viņš bija precīzs 14 reizes.

"Luka laukumā dara ļoti daudz. Viņš veido uzbrukumus, viņš gūst punktus, viņš izcīna atlēkušās bumbas. Viņš dara tik daudz, ka zinājām – mums viņš jānogurdina. Jāliek strādāt aizsardzībā. Uzbrukumā visu laiku turējām viņam kādu klāt. Neļāvām izdarīt nevienu labu metienu, mainījāmies pie blokiem. Darījām visu, ko varējām, un mums izdevās," par plānu, kā apturēt "Mavericks" līderi, stāstīja Džordžs.

"Domāju, ka tieši tas ir galvenais iemesls, kāpēc viņa sniegums šķiet tik iespaidīgs," atbildot uz jautājumu, cik iespaidīgs ir fakts, ka Dončičs plosās jau 20 gadu vecumā, teica Džordžs. "Viņš to dara, bet nemaz neapzinās, ka to dara. Ja saprotat, ko mēģinu pateikt. Viņš joprojām ir bērns. Viņš pieliks tik daudzās jomās, viņš sapratīs, ko var darīt labāk. Kad viņš sasniegs savus labākos gadus, viņš būs biedējošs."

Dončičs sezonas sākumā tiek pieminēts MVP sarunu sakarā. Slovēnis vidēji spēlē izcēlies ar 30,1 punktu, 10,0 atlēkušajām bumbām un 9,5 rezultatīvām piespēlēm. "Mavericks" bilance šobrīd ir 11 uzvaras un seši zaudējumi, ieņemot ceturto vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...