Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" 23 miljonu līgumu parakstījušo Alzneru ievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canadiens" 23 miljonu līgumu parakstījušo Alzneru ievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā
Karls Alzners. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Monreālas "Canadiens" ievietojis 30 gadus veco aizsargu Karlu Alzneru neaizsargāto spēlētāju sarakstā, cerot, ka kāda cita komanda vēlēsies tikt pie hokejista ar prāvo līgumu.

2017. gada vasarā "Canadiens" lika galdā piecu gadu līgumu par 23,125 miljoniem dolāru, un Alzners pievilcīgo piedāvājumu pieņēma. Iepriekš viņš bija spēlējis tikai Vašingtonas "Capitals" rindās. Šķiroties no bijušās komandas, Alzners izteicās, ka Monreālā beidzot grib izcīnīt Stenlija kausu, jo Vašingtonā tas neesot iespējams. Ironiski, bet "Capitals" pagājušajā sezonā triumfēja, kamēr "Canadiens" nemaz netika izslēgšanas spēlēs.

Arī Alznera līgums ātri vien no karietes pārvērties ķirbī – pagājušajā sezonā aizsargs piedalījās 82 spēlēs, gūstot vienus vārtus un savācot 12 punktus, bet šajā sezonā viņš netiek "Canadiens" sastāvā. Alzners laukumā devies tikai astoņos mačos, izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Tagad aizsargs ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un visām pārējām komandām ir 24 stundas, lai iegūtu Alzneru savā rīcībā bez atlīdzības. Tiesa, šāds scenārijs nepievilcīgā līguma dēļ ir maz ticams. Pēc tam "Canadiens" drīkst viņu nosūtīt uz fārmklubu vai paturēt savā rīcībā.

Alzners neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietots, jo ierindā gatavs atgriezties komandas kapteinis Šejs Vēbers, kuram vasarā tika operēts ceļgals un kurš šajā sezonā vēl nav spēlējis. Ņemot vērā, ka Vēbera prombūtnē Alzneram bija problēmas tikt sastāvā, tagad situācija nekļūs pievilcīgāka. Tiesa, galvenais treneris Klods Žiljēns izteicās, ka labprāt paturētu aizsargu savā komandā.

2007. gada draftā "Capitals" Alzneru izvēlējās ar piekto numuru. 11 sezonas NHL pavadījušais aizsargs piedalījies 681 regulārā čempionāta spēlē, gūstot 20 vārtus un izdarot 110 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/canadiens-place-...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-27 10:49, pirms 5 gadiem
uz DINAMO nafig!

     [+] [-]

, 2018-11-27 11:39, pirms 5 gadiem
Lūk kur naudaskāre noved.. tā vietā lai būtu Stenlija kausa čempions, mierīgi pusotras sezonas laikā sačakarē karjeru...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 12:03, pirms 5 gadiem
Visu karjeru stabili viduvējs aizsargs. Nav skaidrs, ar kuru galu Habs GM domāja piedāvājot šādu līgumu.