Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA izmeklēs Hārdena nespēlēšanas iemeslus sezonas atklāšanas mačā

Agris Suveizda

NBA izmeklēs Hārdena nespēlēšanas iemeslus sezonas atklāšanas mačā
Maiami "Inter" pussargs Serhio Busketss un Hjūstonas "Dynamo" līdzīpašnieks Džeimss Hārdens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka izmeklēs Filadelfijas "76ers" zvaigznes Džeimsa Hārdena nespēlēšanu sezonas pirmajā mačā pret Milvoki "Bucks" (117:118).

Šosezon līga ir ieviesusi noteikumus par komandu zvaigžņu dalību spēlēs, kas tiek translētas nacionālajā televīzijā. Kā attaisnojoši prombūtnes iemesli tiek uzskatīti savainojums, personīgi iemesli vai reti un neparasti iemesli, citādi komandai draud 100 tūkstošu ASV dolāru soda nauda par pirmo pārkāpumu un lielākas sankcijas – par nākamajiem.

Ja Fīniksas "Suns" zvaigznes Devins Bukers un Bredlijs Bīls pret Losandželosas "Lakers" (95:100) nespēlēja savainojumu dēļ, tad Hārdens starpsezonas laikā desmit dienas prom no komandas bija "personīgu iemeslu" dēļ, kas gan visdrīzāk ir saistīta ar spēlētāja neapmierinātību ar neaizmainīšanu. Hārdens vēlējās braukt līdzi uz pirmajām spēlēm Milvoki un Toronto, bet komanda viņu atstāja Filadelfijā, lai viņš ar individuālajiem treneriem atgūtu sportisko formu, ziņo ESPN. Hārdena gadījums būs pirmais jauno NBA noteikumu pārbaudījums.

34 gadus vecais Hārdens pagājušajā sezonā aizvadīja 58 spēles un vidēji 36,8 minūtēs sakrāja 21,0 punktus, 10,7 rezultatīvas piespēles, 6,1 atlēkušo bumbu, 1,2 pārtvertas bumbas un 3,4 kļūdas. Hārdenam tas bija līguma pirmais gads par 33 miljoniem, bet šovasar viņš izmantoja spēlētāja iespēju paņemt arī līguma otro gadu par 35,64 miljoniem un nekavējoties pieprasīja maiņu.

Filadelfijas rindās šonakt rezultatīvākais ar 31 punktu un astoņām piespēlēm bija Tairīzs Maksijs, bet Džoels Embīds sakrāja 24 punktus, septiņas atlēkušās bumbas, sešas piespēles un septiņas kļūdas. Naktī uz svētdienu "76ers" viesosies Toronto, bet pēc tam aizvadīs piecas mājas spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/nba-lookin...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...