Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Singapūrā cīņa par pēdējo ceļazīmi uz "WTA Finals" pusfināliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Singapūrā cīņa par pēdējo ceļazīmi uz "WTA Finals" pusfināliem
Simona Halepa
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien kļūs zināms pēdējās pusfinālistes vārds Singapūrā notiekošajā "WTA Finals" turnīrā. Uz pēdējo ceļazīmi pretendē uzreiz trīs spēlētājas – Simona Halepa, Karolīna Garsija un Eļina Svitoļina.

Kas nepieciešamas Sarkanās grupas dalībniecēm?

1) Grupas līdere Karolīna Vozņacki ar 2-0 bilanci jau nodrošinājusi iekļūšanu pusfinālā, bet vēl nav uzvarējusi grupā. Vozņacki uz 2. vietu var nobīdīt tikai divu rezultātu sakritība – viņas zaudējums Garsijai un Svitoļinas uzvara pār Halepu.

2) Halepai (1-1) der jebkāda uzvara pār Svitoļinu un derēs arī zaudējums Ukrainas tenisistei trīs setu mačā, ja Vozņacki dienas pirmajā mačā pieveiks Garsiju. Halepai maksimums ir 2. vieta grupā.

3) Garsijai (1-1) nepieciešama uzvara pār Vozņacki un Svitoļinas uzvara pār Halepu. Ja Garsija iekļūs pusfinālā, tas notiks no 1. vietas, jo 2. vietā viņa nevar finišēt.

4) Neskatoties uz zaudējumiem abos mačos, Svitoļinai vēl ir izredzes, taču ar vissarežģītāko uzdevumu. Viņai nepieciešama Garsijas uzvara dienas pirmajā spēlē un pēc tam pašai ar 2-0 jāuzvar Halepa.

Vozņacki var izvēlēties pusfināla pretinieci. Gandrīz...

"WTA Finals" ir vienīgais turnīrs sezonā, kad tenisistēm var gadīties pamatīga rēķināšana, lai uzzinātu savu likteni – turpināt sacensības vai doties mājup. Tas arī ir vienīgais turnīrs, kurā mēdz rasties situācijas ar pretinieces izvēlēšanos pusfinālam.

Lai arī šoreiz 100% nav tāda gadījuma, Vozņacki ir nokļuvusi īpašā situācijā. Ja Karolīna uzvarēs grupā, viņa pusfinālā tiksies ar Venusu Viljamsu, bet finišs 2. vietā dos maču pret Karolīnu Pliškovu. Abas elites līmeņa spēlētājas, tāpēc kāda gan tur šķirošana? Vozņacki gadījumā atšķirība ir milzīga, jo viņai pret Viljamsu ir 0-7 bilance, septiņos mačos uzvarot tikai vienā setā, bet pret Pliškovu daudz patīkamāka vēsture ar 5-3 bilanci.

Vozņacki sliktā ziņa ir tāda, ka ar zaudējumu Garsijai var nepietikt ar noslīdēšanu uz 2. vietu, jo tā būtu tikai puse no nepieciešamā uzdevuma. Otrā daļa ir Svitoļinas uzvara pār Halepu. Ja Garsija uzvarēs Vozņacki, tad Svitoļinai intereses par turnīru vairs nebūs, jo pat uzvara pār Halepu viņai neļautu tikt pusfinālā.

Vozņacki zaudējums Garsijai, pret kuru viņai ir 4-0 setu bilance ar zaudētiem kopumā tikai astoņiem geimiem, nebūtu aizdomīgs, jo, esot nodrošinājušas pusfinālu pirms grupu turnīra pēdējās kārtas, tenisistes mēdz nenoskaņoties trešajam mačam. Spilgts piemērs bija vakar Pliškovas uzstāšanās pret Aļonu Ostapenko.

Ja Vozņacki dienas pirmajā mačā plkst. 11:00 pieveiks Garsiju, otrajā mačā plkst. 14:30 intriga gaidāma vismaz vienu setu. Kā zināms, Svitoļinai der tikai uzvara ar 2-0. Viņai šogad labas sekmes pret Halepu ar 2-1 bilanci, turklāt vajadzēja būt 3-0, jo vienīgais zaudējums bija ar iespaidīgu uzvaras izlaišanu, "French Open" ceturtdaļfinālā zaudējot ar seta un 5:1 pārsvaru, kā arī vienu mačbumbu.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-27 10:49, pirms 7 gadiem
Te nu gan interesanta situācija

     [+] [-]

, 2017-10-27 13:36, pirms 7 gadiem
Cik skaisti Garsija atspēlējās un cik patīkami un mierīgi skatīties, kad nespēlē mūsējā

     [+] [-]

, 2017-10-27 13:42, pirms 7 gadiem
Live rankings jau ielikuši Garsiju SF. Kuram taisnība?

P.S. Tāpēc jau tas arī ir Live