Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Šūmahers pēc avārijas Saūda Arābijas posmā nestartēs

Šūmahers pēc avārijas Saūda Arābijas posmā nestartēs
Mika Šūmahera mašīna pēc avārijas. Foto: Motorsport.com

Lai gan Miks Šūmahers kvalifikācijā piedzīvotajā avārijā traumas nav guvis, viņa pārstāvētā "Haas" komanda paziņojusi, ka sportists šodien neizies uz starta "Formula 1" posmā Saūda Arābijā.

Septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls smagu negadījumu piedzīvoja sestdien notikušās kvalifikācijas otrajā kārtā, kad viņa mašīnai, pēc uzbraukšana uz desmitā līkuma apmales, izslīdēja aizmugure un spēkrats spēcīgi ietriecās betona sienā. Sportists bija pie samaņas, bet uzreiz no spēkrata ārā nekāpa, kas raisīja bažas. Notikuma vietā ieradās mediķi, kas drīz vien viņam palīdzēja iekāpt savā transportā, lai nogādātu trases medicīnas centrā.

Veiktajās sākotnējās pārbaudēs nekādas fiziskas traumas Šūmaheram konstatētas netika, taču drošības apsvērumu dēļ viņš ar helikopteru tika nogādāts netālu esošajā slimnīcā uz padziļinātu izmeklēšanu. Arī tur noskaidrojies, ka savainojumus Šūmahers nav guvis, vēlāk viņam tika ļauts doties uz viesnīcu.

Neskatoties uz visu, sacīkstēs Miks Šūmahers nepiedalīsies, un arī viņa vietā rezerves pilots nestartēs, ņemot vērā, ka negadījums notika jau kvalifikācijā. Sacīkstēs "Haas" vienību pārstāvēs tikai Kevins Magnusens, kurš kvalificējās desmitajā vietā.


, 2022-03-27 10:23, pirms 2 gadiem
Izņemot uzvārdu nekas īpašs viņam nav.
, 2022-03-27 11:16, pirms 2 gadiem
Nešķiet, ka 23 gadu vecumā daudzi piloti uzrāda uber- rezultātus. Jau pilotēt f1 ir pietiekoši īpaši

https://www.celebfamily.com/sports/...
, 2022-03-27 16:01, pirms 2 gadiem
Viss vēl priekšā paies laiks būs top braucējs!
Foto: McLaren

"McLaren" komanda Monako startēs ar Sennam veltītu dizainu

"McLaren" komanda F1 pasaules čempionāta posmā Monako trasē startēs ar mašīnu krāsojumu, kas veltīts Airtonam Sennam.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

Noriss: "Ja būtu vēl viens aplis, es uzvarētu"

Lando Noriss pēc Emīlijas-Romanjas GP sacensībām atzinis, ka, ja būtu dots vēl viens aplis, viņš tiktu Maksam Verstapenam garām un izcīnītu otro uzvaru pēc kārtas.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs: "Mums bija pavisam citāda jaudas stratēģija"

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs Emīlijas-Romanjas F1 posmā piekāpās Maksam Verstapenam un Lando Norisam. Viņš atzīst, ka "Red Bull" un "McLaren" komandas uz šo sacīksti ar saviem dzinējiem bija paveikušas kaut ko, pēc sportista vārdiem, savādu.