Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" komanda Monako startēs ar Sennam veltītu dizainu

"McLaren" komanda Monako startēs ar Sennam veltītu dizainu
Foto: McLaren

"McLaren" komanda F1 pasaules čempionāta posmā Monako trasē startēs ar mašīnu krāsojumu, kas veltīts Airtonam Sennam.

Sadarbībā ar komandas sponsoru OKX, pilnībā mainīts "McLaren MCL38" krāsojums. Lai godinātu Sennas piemiņu, Landi Norisa un Oskara Piastri spēkrati būs dzeltenā, zaļā un zilā krāsā, kas raksturīgas Brazīlijas karogam un bija attēlotas arī uz izcilā autosportista ķiveres.

"McLaren" spēkratu kokpitā būs redzamas dažādas pirms 30 gadiem bojā gājušā Sennas teiktās frāzes. Tikmēr viņa uzvārds būs attēlots uz priekšējā un aizmugurējā antispārna.

Airtons Senna traģisko negadījumu piedzīvoja 1994. gada Sanmarīno GP izcīņā Imolas trasē. F1 čempionāta posms tur notika arī pagājušajā nedēļā, kad risinājās dažādi brazīlietim veltīti pasākumi un piemiņas brīži.

Monako trasē Senna savulaik uzvarēja sešas reizes, tostarp piecas pēc kārtas laika posmā no 1989. līdz 1993. gadam, kad pārstāvēja "McLaren".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Estebans Okons. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
4

"Alpine" pēc sezonas šķirsies no Monako sadursmi izraisījušā Okona

F1 komanda "Alpine" paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās 2024. gada sezona būs pēdējā komandas rindās Estebanam Okonam. Paziņojums par šķiršanos nāk pēc tam, kad Okons Monako "Grand Prix" izraisīja sadursmi ar komandas biedru Pjēru Gaslī.
Flavio Briatore. Foto: Motorsport.com

Briatore gatavojas atgriezties "Alpine" komandā

Francijas un Itālijas mediji vēsta, ka "Alpine" komandā gatavojas atgriezties Flavio Briatore, kurš savulaik bija tās vadītājs.
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.