Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudro piecas piespēles ''Flames'' uzvarā, Dadonovs papildlaikā gūst uzvaras vārtus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gudro piecas piespēles ''Flames'' uzvarā, Dadonovs papildlaikā gūst uzvaras vārtus
Jevgēņijs Dadonovs svin vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz svētdienu Džonijs Gudro ar piecām piespēlēm kaldināja Kalgari ''Flames'' panākumu ar 9:5 pār Edmontonas ''Oilers'', kamēr gandrīz aizmainītais Jevgēņijs Dadonovs ar uzvaras vārtiem papildlaikā deva Lasvegasas ''Golden Knights'' svarīgus divus punktus turnīra tabulā.

• Naktī uz svētdienu uzvaras guva abas Austrumu konferences līderes – Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes". Florida tikai pēcspēles metienos tika galā ar Otavas "Senators" (4:3), kamēr Karolīna pārliecinoši ar 7:2 apspēlēja Sentluisas "Blues".

• Floridai šī bija trešā uzvara pēc kārtas un jau devītā pēdējās desmit spēlēs. Ar 94 punktiem tā šobrīd ir Austrumu konferences līdere. Šonakt gan tai nācās atspēlēties no 0:3 pret vienu no konferences vājākajām komandām. Izlīdzinājumu 3:3 tā panāca trešā perioda 18. minūtē, kad sezonas 28. vārtus guva Aleksandrs Barkovs.

• Tieši Barkovs kļuva par vienīgo hokejistu, kurš realizēja pēcspēles soda metienu un atnesa Florida kārtējo panākumu. Komandas jaunpienācējs Klods Žirū uzvaru kaldināja ar divām piespēlēm.

• Ar trim vārtiem gan otrajā, gan trešajā trešdaļā Karolīna svinēja pārliecinošu uzvaru pār "Blues". Andrejs Svečņikovs uzvarā guva divus vārtus, bet kopumā "Hurricanes" šī bija piektā uzvara pamatlaikā pēdējās desmit spēlēs.

• Austrumu konferencē Karolīna tikai par vienu punktu atpaliek no līderes "Panthers", taču ir aizvadījusi par vienu spēli vairāk.

• Ceturto panākumu pēc kārtas svinēja Bostonas "Bruins", kura ar 6:3 pārspēja Ņujorkas "Islanders". Kopumā Bostonai tā bija jau astotā uzvara pamatlaikā pēdējās desmit spēlēs un ar 87 punktiem tā pacēlusies uz piekto pozīciju Austrumu konferencē.

• Par izšķirošo kļuva otrā trešdaļa, kurā Bostona iemeta četras ripas "Islanders" vārtos. Teilors Hals un Breds Maršāns uzvarā guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvās piespēles. Maršāns šajā sezonā sakrājis jau 65 rezultativitātes punktus (28+37).

• Rietumu konferencē panākumu rezultatīvā mačā svinēja Kalgari "Flames", ar 9:5 pārspējot Edmontonas "Oilers". Kalgari šī bija otrā uzvara pēc kārtas un sestā pamatlaikā pēdējo desmit spēļu laikā, kamēr Edmontonai trešā neveiksme pēdējo maču laikā.

• Kalgari viens no līderiem Džonijs Gudro uzvaru kaldināja ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Sezonas laikā spēlētājs pēc šī mača atdevis jau 60 piespēles. Tikmēr Edmontonas rindās ar ‘’hat-trick’’ izcēlās Leons Draizaitls. Sezonā vācietis guvis jau 47 vārtus.

• "Flames" katrā no periodiem guva trīs vārtus, un tieši noslēdzošā perioda trīs ripas pretinieku vārtos kļuva par izšķirošajām. Pirms noslēdzošajām 20 minūtēm ‘’Flames’’ atradās vadībā ar 6:5. Rietumos Kalgari ar 88 punktiem ieņem otro vietu.

• Tikmēr uzvaru papildlaikā guva Lasvegasas "Golden Knights", ar 5:4 pārspējot Čikāgas "Blackhawks". Komandai tā bija otrā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās desmit spēlēs. Ar 76 punktiem tā šobrīd ieņem astoto pozīciju Rietumos.

• Uzvaru papildlaikā nodrošināja Jevgēņija Dadonova precīzais metiens. Vēl nedēļas sākumā Dadonovu ‘’Golden Knights’’ it kā aizmainīja uz Anaheimas ‘’Ducks’’, taču NHL pēc izskatīšanas maiņu neatļāva. Dadonovam tie bija 17. vārti sezonā.

• Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

NHL spēles 27. martā

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Bruins - Islanders6:3Red Wings - Lightning1:2P
Golden Knights - Blackhawks5:4PStars - Canucks1:4
Canadiens - Maple Leafs4:2Senators - Panthers3:4 PM
Capitals - Devils4:3Blues - Hurricanes2:7
Wild - Blue Jackets3:2PFlames - Oilers9:5
Kings - Kraken4:2Sharks - Ducks4:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...