Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Čalpa: "Visi grib iegūt kausu, vēlme un azarts arvien palielinās"

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

Čalpa: "Visi grib iegūt kausu, vēlme un azarts arvien palielinās"
Uldis Čalpa. Foto: HK Kurbads

Šovakar "Optibet" Hokeja līgas finālsērijas ceturtajā spēlē "Kurbads" savā laukumā tikās ar "Mogo". Ar vienīgajiem vārtiem spēlē izcēlās Lauris Rancevs, kaldinot mājinieku uzvaru (1:0). Nepārspēts vārtos bija Uldis Čalpa, kurš pēcspēles intervijā Sportacentrs.com atzina, ka pretinieku komandu pārstāv spēcīgi spēlētāji un nebūs viegli izcīnīt uzvaru turpmākajās sērijas spēlēs.

Kas neizdevās pirmās trešdaļas epizodē, kad tika ielaisti vārti, ko pēcāk neieskaitīja?
Mārtiņš (Gipters-autora piezīme) gribēja iet aiz vārtiem, bet ripa noslīdēja no nūjas un izleca vārtu priekšā tieši pie vārtu līnijas. Neredzēju to mirkli, kurā pretinieks uzsita ar kāju pa ripu. Sākumā šķita, ka vārtus ieskaitīja, bet neieskaitīja. Viss kārtībā, bija jāturpina spēlēt.

Kāpēc nevienai no komandām neizdodas sekmīgi izspēlēt skaitliskos vairākumus?
Domāju, abas komandas ir analizējušas pretinieku vairākumu un izslēgušas viena otras trumpjus, tāpēc arī nesanāk.

Kuri, tavuprāt, ir bīstamākie spēlētāji "Mogo" rindās?
Viņiem ir ļoti daudz labu spēlētāju. Es domāju, ka jebkurš no viņiem var pieņemt kādu kreatīvu lēmumu uzbrukumā un pārvērst momentu golā. Konkrētus uzvārdus var nesaukt, jo tur ir daudz tādu spēlētāju.

Kā tu raksturo pretinieku vārtsarga Henrija Anča spēles stilu?
Ļoti labi, jo, lai gan komanda zaudēja, mēs iemetām tikai vienus vārtus. Tas ir ļoti maz, tāpēc tikai to labāko varu teikt.

Kāds ir tavs viedoklis par asumiem, kas ir norisinājušies iepriekšējās spēlēs abu komandu izpildījumā?
Visi grib iegūt kausu un dara, ko var. Ar pretiniekiem spēlējam jau ceturto reizi septiņās dienās. Vēlme un azarts uzvarēt arvien palielinās, tāpēc arī visi ir gatavi sisties par uzvaru.

Uz kādiem spēles elementiem koncentrēsieties, lai turpinātu uzvaru sēriju?
Mēs koncentrēsimies vairāk uz viņu sagaidīšanu viduszonā, lai nebūtu uzbrukumi 3-2 vai 3-3. Tā mēs pievēršam uzmanību. Šodien tas vainagojās ar rezultātu.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.