Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzņems senos paziņas no Maskavas apgabala

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" uzņems senos paziņas no Maskavas apgabala
Ronalds Zaķis ir viens no tiem, kurš pret "Triumph" spēlēja arī pirms divām sezonām.
Foto: bkventspils.lv

Otrdien kārtējo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīrā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā tiksies ar Krievijas komandu "Triumph", ar kuru ceļi līdz šim krustojušies itin bieži. Šobrīd K grupas tabulā komandas stāv līdzās, kas spēli padara vēl nozīmīgāku.

Ar šo Piemaskavas komandu ventspilnieki spēlējuši gan oficiālos turnīros, gan pārbaudes mačos jau kopš laikiem, kad tā tika dēvēta par Maskavas apgabala "Dynamo". Pēdējo reizi komandu ceļi krustojās pirms divām sezonās Baltijas Basketbola līgā, un atmiņas par šiem mačiem BK "Ventspils" nav īsti patīkamas. Savā laukumā ventspilnieki nespēja tikt galā ar Valdemāra Homiča trenēto komandu, lai gan tās sastāvā dažādu iemeslu dēļ faktiski spēlēja tikai jaunieši – zaudējums 51:62. Savukārt izbraukumā zaudējums pagarinājumā 87:93.

Komandu sastāvos joprojām ir spēlētāji, kas atceras šos mačus, taču diez vai šīs spēles būtu jāņem par orientieri, gatavojoties Izaicinājuma kausa mačiem. Kaut vai tādēļ, ka abās vienībās nomainījušies treneri – Homiču uz "Triumph" komandtiltiņa nomainījis Vasīlijs Karasjovs, bet Gundara Vētras vietā ventspilniekus diriģē Roberts Štelmahers.

Pieredzējis leģions un pašmāju jaunie talanti - tā vienā teikumā varētu noraksturot "Triuph". Piemaskavas komanda triumfēja D grupā, vienīgo zaudējumu atļaujoties piedzīvot brīdī, kad iekļūšana nākamajā kārtā jau bija nodrošināta (52:54 viesos pret "Kyiv"). Toties regulārās sezonas pēdējā spēlē savā laukumā ar 94:72 tika samīcīti grupas vicelīderi "Gaz Metan Medias".

"Triumph" rindās spēlē četri leģionāri, kuri kopā ar 21 gadu vecu krievu uzbrūkošo aizsargu Dmitriju Kulaginu arī ir galvenais vilcējspēks. Tiesa, pagājušajā nedēļā komanda tika pie aizsarga Jevgeņija Voronova, kurš varētu izmainīt sastāva rotāciju. Krievijas izlases spēlētājam (2012.gadā izcīnījis olimpisko bronzu, rudenī spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā) ir iespaidīga darba grāmatiņa, ko gan nevar teikt par sasniegumiem šajās darbavietās. Uz "Triump" Voronovs pārcēlās no Maskavas "CSKA", taču teikt, ka šīs komandas sastāvā viņš arī spēlēja, nebūtu īsti korekti – 194 cm slaidais aizsargs šosezon nospēlējis 7 minūtes Eirolīgā un 16 minūtes VTB līgā. Pārcelšanās uz Piemaskavas komandu, protams, saistīti tieši ar spēles laiku, tā kā skaidrs, ka Karasjovam ir plāni, kas saistīti ar šo spēlētāju.

Rezultatīvākais komandā Izaicinājuma kausā ir amerikāņu aizsargs Korijs Higinss, kurš pirms tam divas sezonas mēģina nostiprināties NBA apritē, aizvadot šajā līgā kopumā 44 spēles (vidēji 10,3 min. mačā). Viņš gūst 20 punktus, vēl pagūstot trīs reizes asistēt komandas biedriem un tik pat reizes izcīnīt atlēkušās bumbas. 206 cm slaidais kanādiešu centrs Kails Lendrijs, kurš spēlējis arī savas valsts izlasē, nav pārāk produktīvs VTB līgā, toties Izaicinājuma kausā vidēja mačā guvis 14,3 punktus un izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas.

Komentārus neprasa serbu centra Milovana Rakoviča vārds – 208 cm slaidais basketbolists spēlējis Eirolīgā, Spānijas un Itālijas čempionātā, bet tagad atgriezies Krievijā, kur reiz jau startēta "Spartak" rindās. Viņš izaicinājuma kausā vidēji mačā gūst 11,7 punktus, izcīna 3,6 atlēkušās bumbas un atdod 1,3 piespēles. Amerikāņu aizsargs Džeremijs Čepels ir komandas labākais piespēlētājs, vidēji mačā komandas biedriem asistējot 3,3 reizes. Savukārt Kulagins Izaicinājuma kausā vidēji gūst 10 punktus un ir labākais no pašmāju spēlētājiem. Jāpiebilst, ka komanda ir ceturtajā vietā turnīrā uzreiz trīs rādītājos – uzbrukumā, aizsardzībā, piespēlēs. Un tomēr BK "Ventspils" aizsardzība līdz šim bijusi nedaudz labākā, ļaujot sāncenšiem vidēji mačā gūt 68,8 punktus. Tas ir trešais rādītājs turnīrā un noteikti būs svarīgākais arī otrdienas mačā.

Last 16 turnīru "Triumph" sāka ar pēdējo sekunžu uzvaru Dižonā 68:66, bet pēc tam līdzīgā stilā savā laukumā piekāpās turku "Royal Hali" basketbolistiem, kas pēc divām kārtām ir grupas līderi. Ventspilnieki rīkojās pretēji – vispirms viesos zaudējums turkos, bet pēc tam savā laukumā uzvara pret frančiem. Turklāt abu spēļu summa ir pavisam nedaudz, tomēr labāka tieši BK "Ventspils", kas līdz ar to ir otrajā vietā K grupā. Lai tur arī paliktu, otrdien savā laukumā "jāņem" arī triumfatori no Ļuberciem.

Mača sākums pulksten 19 un tā tiešraidi varēs vērot Sportacentrs.com.

K Grupas tabula

VKomandaSUZ+/-P.
1.Royal Hali220+154
2.Ventspils211-13
3.Triumph211-23
4.Dijon202-122

BK Ventspils spēļu kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
14.01Royal Hali Gaziantep – Ventspils73:62
21.01Ventspils – Dijon69:59
28.01Ventspils - Triumph19.00
11.02Ventspils - Royal Hali Gaziantep19.00
18.02Dijon – Ventspils21.30
25.02Triumph – Ventspils18.30

Triumph

SpēlētājsPozīcijaAugumsVecums
Dmitrijs KulaginsGF19721
Aleksejs KurcevičsC21024
Ivans LazarevsPF21022
Jevgeņijs VoronovsG19427
Viktors ZarjažkoSG19421
Korijs HiginssPG19624
Artjoms KuzjakinsGF20033
Mihails KulaginsG18819
Pāvels SpiridonovsFC20723
Artjoms VihrovsPG19321
Džeremijs KempbelsSG19126
Kails LendrijsC20726
Milovans RakovičsC20628

  +8 [+] [-]

, 2014-01-27 13:45, pirms 10 gadiem
Ļoti nopietns pretinieks, kuram vefs šogad zaudēja un arī VTB turnīra tabulā apsteidz vefu. Favorīti šeit būs Krievijas klubs un būs nepieciešama vislabākā spēle, lai varētu cīnīties līdzīgi un par uzvaru.
Katrai mājas spēlei ir milzīga nozīme, lai cīnītos par tikšanu ārā no grupas. Sarauj BKV.
Slēpts komentārs: W W E
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-01-28 09:50, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Grūti spriest cik nopietni viņi šosezon ņem fiba čelendžeri, bet nu jāskatās...Tomēr kritiens no ULEB top 16 uz čelendžeri ir diezgan jūtams, lai nebūtu kaut minimālas motivācijas problēmas uz šo turnīru. Šoreiz teikšu, ka spēle būs ļoti līdzīga, bet Triumpf beigās uzvarēs ar +6. Viss atkarīgs no Valtera, ja atvērsies jaunības čakra, tad Ventspilij būs izredzes!
Septiņās spēlēs 5 uzvaras, viena no labākajām aizsardzibām un uzbrukumiem turnīra - vai tas liecina par nenopietnu attieksmi? Vispār lasi kaut ko, vai tikai filasofē? Vienīgais zāģis pirmajā posmā, kad neko vairs nevajadzēja, tagad zāģis ļoti pieredzējušai komandai. Nez, kas liek domāt, ka nav nopietna noskaņošanās? Viss būs atkarīgs no BKV pacietības aizsardzībā - ja tā būs, ja nesitīs liekus sodus, būs laba spēle.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-28 09:57, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Pusnopietns turnīrs, taču, ja esi īsts sportists, tad zaudēt negribēsi nekur
pusnopients veidojums ir tas trīsburtu klubs un spēlēšana nopietnākos Eiropas turnīros to neglābs. Tas ir vāks, kā letiņam patīk pašam sevi pērt un noniecināt! Lai arī kāds būtu vidējais līmenis šim turnīram, teikt, ka pašreizējā BKV grupa ir pusnopienta ir vienkārši glupi. Dažkārt der arī padomāt un kaut ko noskaidrot, pirms mētāt baigo ekspertu.

     [+] [-]

, 2014-01-28 09:57, pirms 10 gadiem
Beidzot varēs pārbaudīt, kam Ventspils ir gatava - šie nebūs Franču strītbolisti !

Būs interesanti. !

  +3 [+] [-]

, 2014-01-28 10:21, pirms 10 gadiem
Pastisimies ka Ventiņi nokapas, ceru uz labu speli un protams lai LV klubs uzvar!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-28 10:49, pirms 10 gadiem
ja mums kritis ieksa tapat ka pirms nedelas tad varam sos uzvareet,

  +3 [+] [-]

, 2014-01-28 10:50, pirms 10 gadiem
liideriem Zakim,Timmam, un Lorenzo kaartigi janospele, lai veicas BKV!

  +4 [+] [-]

, 2014-01-28 10:51, pirms 10 gadiem
buus laba spele, tpc jaskatas vakara obligaattii
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-28 11:11, pirms 10 gadiem
par Ventspili, mees jums ticam

  +2 [+] [-]

, 2014-01-28 11:23, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Nu sit, vai nost, bet uleb kausa līmeņa komandas, jeb komandas, kas spēlē tādos čempionātos, kā ACB, Turcijā, Itālijā, Francijā, Krievijā...viņiem šis turnīrs vienmēr būs otrajā vietā. Turpretim tādiem austriešiem, dāņiem, ungāriem, holandiešiem, zviedriem, somiem un Ventspilij, tas būs augstākās nozīmes turnīrs, jo ārpus tā spēles ir pret vēl švakākiem pretiniekiem. Spēle būs līdzīga.. kā jau teicu
Nu, no tāda viedokļa var piekrist, bet tiešām neliekas, ka triumph līdz šim ir pastaigājies. Atrāvās no Kijevas 1.posmā, bet pēc tam savā laukumā lidoja un smagi vinnēja. Karasjovs dzen labi viņus, neļauj atslābt. Turklāt viņiem arī nav baigās slodzes, jo bez šīm spēlēm vēl 3 VTB mači mēnesī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-01-28 12:04, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Es saprotu, ka tev grūti pieņemt un atzīt, ka šis turnīrs pārsvarā tāda tipa komandām kā Dijon, Triumph un citām vidēja līmeņa komandām, kas spēlē labos vietējos čempionātos un ieņem salīdzinoši labas vietas, nav prioritārs. Tur nav jēgas apvainoties, vai aizsvilties, tas vienkārši tā ir. Protams, nejau viņi pa laukumu pastaigājas, bet uz šīm spēlēm viņiem interese ir krietni mazāka. Ne velti jau pērn šķiet Turcijas klubs, kas spēlēja, izteicās, ka šis nav mums prioritārs turnīrs, bet centīsimies tāpat parādīt labāko spēli. Nu sit, vai nost, bet uleb kausa līmeņa komandas, jeb komandas, kas spēlē tādos čempionātos, kā ACB, Turcijā, Itālijā, Francijā, Krievijā...viņiem šis turnīrs vienmēr būs otrajā vietā. Turpretim tādiem austriešiem, dāņiem, ungāriem, holandiešiem, zviedriem, somiem un Ventspilij, tas būs augstākās nozīmes turnīrs, jo ārpus tā spēles ir pret vēl švakākiem pretiniekiem. Spēle būs līdzīga.. kā jau teicu
Nu tas jau saprotams ka vietējais čempis ir svarīgāks jo tur tiek izcīnītas vietas Eirolīgā un Uleb kausā.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-28 12:37, pirms 10 gadiem
Šo spēli translēs pa sportacentrs tv kanālu vai tikai internetā?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-28 13:31, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Esmu Lauvu fans
Nu beidz tak būt jūtīgs - VEN nav stirpāki par FRA vicelīderiem. Par ko tas liecina...
ee, par ko? mani vienkārši besī tas, ka vienmēr atrodas gudrinieki, kas aizrādīs: "nu jā, jūs tur kaut ko vinnējat un kaut kur tiekas, bet tas jau nav nekas pa turnīru vai sporta veidu" Sviests! FIBA ir oficiāla basketbola organizācija, kas rīko oficiālu turnīru! Kas tur spēlē, jau ir pašu spēlētāju/nespēlētāju problēma!

  +4 [+] [-]

, 2014-01-28 14:40, pirms 10 gadiem
kexx rakstīja: Šo spēli translēs pa sportacentrs tv kanālu vai tikai internetā?
Šo spēli būs iespējams redzēt gan Sportacentrs.com TV, gan interneta tiešraidē Sportacentrs.com, šeit -> Otrdien 18:50 FIBA Izaicinājuma kauss:...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-28 15:29, pirms 10 gadiem
Ja tas būtu tas Triumph, kas nesen eirokausos spēlēja pret VEF, ar Karasjovu un co, tad variantu būtu pamaz, bet pret šādu sastāvu vajadzētu pacīnīties.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-28 15:30, pirms 10 gadiem
Cerības mazas ,bet jācer , ka Ventpils parādīs labāko sniegumu un uzvarēs ar vismaz +5 !

  +2 [+] [-]

, 2014-01-28 15:47, pirms 10 gadiem
yankeezulu rakstīja: Ja tas būtu tas Triumph, kas nesen eirokausos spēlēja pret VEF, ar Karasjovu un co, tad variantu būtu pamaz, bet pret šādu sastāvu vajadzētu pacīnīties.
Šī Triumph kontā ir +1 pret VEF un +1 arī vietās VTB tabulā. Turklāt klāt vēl nācis Voronovs, kurš varētu šodien debitēt.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-28 15:51, pirms 10 gadiem
cerams ka Timma ir atveseļojies un šodien kāŗtiigi noplosīsies pret krieviem..

     [+] [-]

, 2014-01-28 16:09, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: 2.šķira nav brāķis
šis labs teiciens, jāpiefiksē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-28 17:10, pirms 10 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Šī Triumph kontā ir +1 pret VEF un +1 arī vietās VTB tabulā. Turklāt klāt vēl nācis Voronovs, kurš varētu šodien debitēt.
Nu tas tpc, ka Vefs šogad ne cepts, ne vārīts. bet pagājušajā gadā ar visiem Roulendiem un Bertāniem priekšgalā Triumph bija knapi uzvarams. Nez vai Ventspils tai komandai varētu likt ko pretī. Šodien gan varētu.