Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indrašim vārti "Dynamo" uzvarā, Daugaviņš precīzs "Spartak" zaudējumā

Indrašim vārti "Dynamo" uzvarā, Daugaviņš precīzs "Spartak" zaudējumā
Miks Indrašis. Foto: dynamo.ru

Ar pirmo vārtu guvumu pēc savainojuma izārstēšanas izcēlās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Miks Indrašis, kurš palīdzēja savai komandai apspēlēt Helsinku "Jokerit" ar 4:3 Precīzs bija arī "Spartak" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura komanda cieta sakāvi pret Čerepovecas "Severstal" ar 2:4.

Indrašis atklāja rezultātu jau mača trešajā minūtē – viņa maiņas partneris pacīnījās par ripu pie apmales un izdarīja piespēli Indrašim, kura metiens nebija spēcīgs, taču ripa ielidoja vārtos, uzbrucējam atzīmējoties desmito reizi šosezon – 1:0. Otrajā periodā „Dynamo” dubultoja pārsvaru – 2:0, taču vēl līdz trešdaļas beigām ”Jokerit” panāca izlīdzinājumu – 2:2. Trešā perioda vidū jau Somijas komanda izvirzījās vadībā ar 3:2, taču drīzumā Dmitrijs Kagarļickis realizēja vairākumu no Vadima Šipačova piespēles – 3:3. Papildlaika ceturtajā minūtē uzvaras vārtus guva Vadims Šipačovs.

„Jokerit” vārtus šajā mačā sargāja amerikānis Raiens Zapolskis, kurš atvairīja 15 no 20 metieniem, bet nesen līgumu pagarinājušais Jānis Kalniņš palika rezervē. Šosezon latvietis aizvadījis 22 mačos, kuros komanda izcīnījusi 15 uzvaras, vārtsargam atvairot 92,8% metienu, ielaižot 2,09 ripas, ka arī nospēlējot trīs sausās cīņas. Indrašis laukumā pavadītajās 15:20 minūtēs izdarīja trīs metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu, ka arī uzvarēja divus no 12 iemetieniem. 36 mačos uzbrucējs guvis desmit vārtus un atdevis septiņas piespēles, bet viņa "Dynamo" ar piecām uzvarām pēc kārtas ieņem sesto vietu Rietumos ar 47 punktiem 43 spēlēs.

Ar vārtu guvumu atzīmējās arī Kaspars Daugaviņš, taču tas nepalīdzēja Maskavas „Spartak” cīņā pret vienu no Rietumu konferences vājākajām komandām „Severstal” – 2:4. Tieši latvietis bija tas, kurš guva pirmos vārtus savas komandas labā trešajā periodā – divi „Spartak” hokejisti aizslidoja pretuzbrukumā un Daugaviņš ar metienu vienā pieskārienā panāca 1:3. Četras minūtes vēlāk precīzs bija arī Bens Maksvels – 2:3, taču Maskavas komanda ielaida ceturtos vārtus un bija spiesta samierināties ar 21. zaudējumu šosezon, paliekot piektajā vietā Rietumos.

Mārtiņš Karsums uz ledus pavadīja 15:12 minūtes, izdarīja vienu metienu un pielietoja divus spēka paņēmienus, bet 39 mačos uzbrucējs guvis 19 (6+13) punktus, savukārt, Daugaviņš savā 41. spēlē šosezon laukumā pavadīja 16:24 minūtes, guva desmitos vārtus, uzbrucēja kontā arī 17 piespēles.

Boba Hārtlija „Avangard” izbraukumā piekāpās Austrumu konferences līdervienībai „Avtomobilist” ar 2:3. Latvijas izlases trenera vadītā komanda neveiksmīgi uzsāka maču, un jau septītajā minūte nonāca iedzinējos ar 0:2. Spēles vidū Sergejs Širokovs samazināja deficītu līdz 1:2, bet trešās trešdaļas sākumā mājinieku vārtsargs Jakubs Kovaržs netika galā ar Iļjas Mihejeva metienu – 2:2. Tomēr 3:20 minūtes pirms mača beigām Artjoms Garejevs atnesa „Avtomobilist” 35. uzvaru 43 spēlēs šosezon, un komanda no Jekaterinburgas ieņem pirmo vietu gan Austrumos, gan visā līgā ar 71 punktu. „Avangard” ar 59 punktiem 44 mačos ieņem otro pozīciju konferencē, taču šobrīd komandas pozīcija ir apdraudēta, jo divīzijas otrajai vienībai „Barys” ir 56 punkti un četras spēles rezervē.

Novosibirskas „Sibir” joprojām neatmet cerības par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Šodien komanda izbraukumā ar 2:1 apspēlēja krīzē iekļuvušo „Salavat Yulaev” – Ufas klubs piedzīvojis ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos. Šobrīd no „play-off” zonas „Sibir” šķir septiņi punkti.

13 zaudējumu sēriju pārtrauca „Slovan”, kas savās mājās pēcspēles metienu sērijā tika galā ar Ņižņijnovgorodas „Torpedo” – 5:4. Slovākijas komandai tā bija pirmā uzvara decembrī, taču arī panākums neļāva „Slovan” tikt ārā no pēdējās vietas Rietumos, jo uzvaru izcīnīja arī „Severstal”.

KHL spēles, 26. decembris

SpēleRezultāts
Avtomobilist – Avangard3:2
Salavat Yulaev – Sibir1:2
Traktor – Dynamo (Minska)2:1
Dinamo (Rīga) – Neftekhimik2:0
Severstal – Spartak4:2
Sochi – Ak Bars3:1
Jokerit – Dynamo (Maskava)3:4 PL
Slovan – Torpedo5:4 PM

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2018-12-27 07:28, pirms 5 gadiem
"„Jokerit” vārtus šajā mačā sargāja amerikānis Raiens Zapolskis, kurš atvairīja 15 no 20 metieniem"...Kaut kas te nelīmējas ar 3:4.