Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Grieķu basketbolam vidējais līmenis ir ļoti augsts"

Rolands Eliņš

Štelmahers: "Grieķu basketbolam vidējais līmenis ir ļoti augsts"
Foto: Basket.lv

“Basketstudijas 2+1” kārtējais raidījums šoreiz nestandarta formātā, jo +1 jeb viesa lomā pārmaiņus iejūtas trīs Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sabraukumā Sarajevā. Latvijas vīriešu valstsvienība piektdien, 27. novembrī, plkst.19 pēc Latvijas laika spēlēs ar Grieķijas izlasi, 29. novembrī plkst.22 – ar Bosnijas komandu. Spēles translēs TV6 un TV3 Sport.

Valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs februāra spēļu ciklā Mārtiņš Meiers stāstīja par pirmajiem iespaidiem Sarajevā, pieredzi Kazahstānā, Nursultanas klubā, un dalās iespaidos par grieķu centra spēlētāju stila īpatnībām.

“Diezgan patīkama sajūta – istabiņas plašas un katram sava, ēdiens garšīgs. Pirmajos treniņos vēl jutu piecu stundu starpību ar Kazahstānu un bumba slīdēja no rokām. Bet kopumā jūtamies labi – jācīnās, vairāk jāatbalsta vienam otru, nedomājot, kurš vairāk iemetīs. Grieķu centri video izskatījās diezgan smagnēji, bieži cenšas rādīt, ka pretinieks pārkāpj noteikumus. Tam jābūt gataviem. Un jāizmanto tas, ka esam ātrāki par viņiem.”

Valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers pavēra priekškaru uz komandas taktikas “virtuvi” un ieskicē priekšā galvenos izaicinājumus spēlēs ar Grieķiju un Bosniju.

“Ir doma, kā spēlēt. Redzēs, kā izdosies laukumā. Grieķu basketbolam vidējais līmenis ir ļoti augsts. Spēles izpratne, piespēļu ētika. Jābūt ļoti uzmanīgiem, nebūs viegli izvēlēties aizsardzības taktiku, jo viņi visi zina, kā rotēt, kā kustināt bumbu. Gribam spēlēt brīvi, bet atbildīgi. Galvenais noticēt sev un darīt to, ko katrs māk darīt.”

LBS vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms raksturo sadzīves apstākļus Sarajevā un pastāsta, kā izdevās panākt Eirolīgā spēlējošā Riharda Lomaža līdzdalību.

“Izkliedēšu šaubas par zāli – spēlēsim multifunkcionālā hallē, kurā var spēlēt gan basketbolu, gan volejbolu, gan handbolu. Par skatītājiem precīzas informācijas vēl nav, bet tas mūs maz satrauc – esam atbraukuši spēlēt un izdarīt savu darbu.”

Pilns raidījuma ieraksts pieejams šeit - Roberts Štelmahers: “Ar Grieķiju gribam spēlēt...

     [+] [-]

, 2020-11-26 16:53, pirms 3 gadiem
Oho, ka bukmeikeri tic uz Griekijas uzvaru