Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Darja Semeņistaja Tunisijā iegūst pirmo ITF dubultspēļu titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Darja Semeņistaja Tunisijā iegūst pirmo ITF dubultspēļu titulu
Darja Semeņistaja un Leticija Pulhartova. Foto: Instagram/darja_sem

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja (18) ar čehieti Leticiju Pulhartovu (19) sestdien uzvarēja Monastīras ITF W15 sērijas dubultspēļu turnīrā. Darjai pirmais ITF tituls, bet čehietei otrais panākums W15 kategorijas dubultspēlēs.

Semeņistaja Monastīrā, kur notika "hard" seguma turnīrs, dubultspēļu finālā spēlēja arī pirms nedēļas, kad kopā ar dānieti Olīviju Gramu piedzīvoja ļoti sāpīgu neveiksmi ar 6:2, 5:7, 6:10 pret baltkrievietēm Jūliju Hatuku un Annu Kubarevu, kuras bija izsētas ar otro numuru.

Darja pirms septiņām dienām notikušajā nelaimīgajā finālā ar pārinieci bija vadībā ar 6:2 un 5:2, taču divreiz nespēja izservēt maču un starp abiem nesekmīgajiem serves geimiem uzņemšanā pie 5:3 nerealizēja divas mačbumbas.

Semeņistaja šonedēļ revanšējās Hatukai un Kubarevai, kad viņas kopā ar citu pārinieci sagrāva pusfinālā – 6:2, 6:3. Starp citu, Semeņistaja šonedēļ uzvarēja arī pagājušās nedēļas pārinieci Gramu, kura pieveikta 2. kārtas mačā ar 1:6, 6:3, 10:8. Grama šonedēļ spēlēja kopā ar baltkrievieti Šaļimaru Taļbi.

Semeņistaja un Pulhartova finālā ar 6:2, 6:7(8), 10:5 uzvarēja ar otro numuru izsētās krievietes Darju Astahovu un Anastasiju Suhotinu. Uzvaru izdevās nodrošināt ar sesto mačbumbu. Pirmās divas iztērētas, kad 2. setā pie 6:5 neizdevās izservēt maču, bet vēl trīs taibreikā. Par uzvaru šāda līmeņa turnīrā pienākas 10 reitinga punkti.