Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" spēles izskaņā pieveic Vašingtonu, Pasečņiks punktus negūst

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

"Clippers" spēles izskaņā pieveic Vašingtonu, Pasečņiks punktus negūst
"Wizards"-"Clippers" spēles sākums. Foto: NBA.com/Wizards

ASV pilsētā Orlando otro pārbaudes spēli pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas atsākšanās aizvadīja latviešu spēlētāju Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas lielāko spēles daļu atradās vadībā, taču ceturtajā ceturtdaļā izlaida pārsvaru pret Losandželosas "Clippers", piekāpjoties ar 100:105.

"Wizards" spēlētāju teicamā un aktīvā spēle aizsardzībā lika pretinieku uzbrukumam pirmajā puslaikā pieļaut 11 kļūdas, kas pēc 24 nospēlētām minūtēm atmaksājās ar Vašingtonas kluba trīs punktu pārsvaru - 61:58. Jāpiemin, ka abas komandas pirmajā puslaikā pārsteidza ar ļoti zemu soda metienu precizitāti, "Wizards" trāpot deviņus no deviņpadsmit, bet "Clippers" - tikai piecus no trīspadsmit (!) soda metieniem. Lielisks komandas darbs Vašingtonas komandai otrajā puslaikā ļāva pārsvaru palielināt līdz divciparu skaitlim. Ne bez grūtībām to izdevās noturēt arī līdz ceturtās ceturtdaļas otrajai pusei, taču bez līderu Kavai Leonarda un Pola Džordža spēlēšanas pēdējās 12 minūtēs "Clippers" tik un tā lauza spēles gaitu, realizējot vaiākus uzbrukumus pēc kārtas, un spēles izskaņā izrāva smagu uzvaru ar 105:100.

Latvijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks spēlē iesaistījās tikai ceturtās ceturtdaļas sākumā. 5:39 minūtēs uz laukuma 2,18 m garais rīdzinieks izpildīja vienu "āķa" metienu, kas grozā nekrita. Tāpat Pasečņikam bija jāpiedalās arī strīda bumbas izspēlē, kur viņš piekāpās Amīram Kofijam. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba aizsardzībā, viena personīgā piezīme un +/- rādītājs -4. "Wizards" kluba rindās divi spēlētāji, Aizaks Bonga un Rui Hačimura, nopelnīja "double-double", abiem iemetot 15 punktus. Savukārt uzvarētājiem 16 punktus guva Patriks Patersons. "Clippers" līderis Kavai Leonards šajā mačā trāpīja tikai trīs no mača laikā izmestajiem 16 metieniem (0/8 no tālmetienu līnijas) un spēli pabeidza vien ar 6 punktiem.

ESPN attiecībā uz vienu no šīs sezonas favorītēm Losandželosas "Clippers" šonakt ziņoja, ka komandas aizsargs Lū Viljamss esot pametis NBA "burbuli", taču pamešanas iemesls vēl nav noskaidrots. Nedēļas sākumā viņš devies apmeklēt, kā pats ziņoja, sava vectēva bēres, taču internetā vēlāk bija parādījusies fotogrāfija, kurā Viljamss redzams striptīza klubā ar reperi Džeku Hārlovu, kurš šo bildi arī publicējis. Vēlāk tā tika izdzēsta, un Hārlovs attaisnojās, ka tā bijusi veca fotogrāfija. Tomēr sejas maska, kuru fotogrāfijā valkā Viljamss, pēc izskata sakrīt ar tām, kuras NBA spēlētāji saņēma Orlando "burbulī". NBA līga šobrīd veic izmeklēšanu attiecībā uz Viljamsa gaitām ārpus Disneja Pasaules. Kā vēsta ESPN žurnāliste Ramona Šelburna, spēlētājiem var tikt piemērota minimums četru dienu karantīna pēc "burbuļa" pamešanas, tomēr tā var tikt pagarināta arī uz desmit dienām, kas nozīmētu Viljamsa nepiedalīšanos "Clippers" pirmajā oficiālajā mačā pret galvenajiem konkurentiem "Lakers".

Dienas noslēdzošajā mačā Ņūorleānas "Pelicans" ar 119:104 sagādāja pirmo zaudējumu Denveras "Nuggets" basketbolistiem. Uzvarētāju labā 21 punktu guva Nikīls Aleksandrs-Volkers, bet 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Zilana Čīthema rēķinā. "Nuggets" rindās diviem spēlētājiem bija "double-double" - Meisons Plamlī bija komandas rezultatīvākais ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet serbs Nikola Jokičs pievienoja 11 punktus, 10 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvas piespēles.

NBA pārbaudes spēļu ceturtā diena

SpēleRezultāts
Lakers-Magic119:112
Bucks-Kings131:123
Heat-Jazz99:101
Nets-Spurs124:119
Clippers-Wizards105:100
Nuggets-Pelicans104:119