Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:934, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Pirmo reizi nopietnā spēlē pārspēju savu pasniedzēju

 LBL 2.divīzijas turnīrā pirmo zaudējumu pēc 18 uzvaru sērijas piedzīvojusi līdervienība BK VEF, kas trešdien ar 65:66 (20:18, 34:32, 50:50) piekāpās DSN komandai, kurai tas bija devītais panākums 19 spēlēs. Neveiksme gan neatņēma Jāņa Rimbenieka trenētajam BK VEF pirmo vietu LBL2 pamatturnīrā. Sezonas beigās četras labākās komandas piedalīsies izslēgšanas turnīrā.

 

Par spēles gaitu stāsta DSN komandas galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

„Gandrīz visu maču cīņa ritēja punkts punktā, vadībā pārmaiņus izrāvās te viena, te otra komanda. Bija abpusēji agresīva aizsardzība. Zinājām, ka pretinieki tā spēlē, tāpēc treniņā liku, lai otrais piecnieks niknāk papresē pirmo.

Spēle iznāca asa, īsts veču basketbols. Mums laukumā bieži bija pat trīs deviņdesmit piektie un gan viņi, gan trešie un ceturtie labi turējās pret dažus gadus vecākajiem pretiniekiem.

Otrajā ceturtdaļā VEF ķērās pie trenera Rimbenieka iecienītās zonas aizsardzības 1-3-1. Taču mums pret zonām ir dažādas sadarbības un pretinieku mazāk pieredzējušie spēlētāji iekrita lamatās. Trešajā ceturtdaļā iemetām četru trīspunktniekus un no nelieliem mīnusiem panācām izlīdzinājumu.

Pēdējās desmit minūtes bija īsta raksturu pārbaude. Mums izdevās 9:0 izrāviens, taču pretinieki pārgāja uz cilvēks-cilvēku aizsardzību, pieķēra mūs ļoti aktīvi un, izmantojot fizisko pārspēku, dažas reizes burtiski izņēma bumbu no rokām, aizskriedami ātrajos uzbrukumos. Visā spēlē mēs tādus realizējām 2 no 2, bet pretinieki – 7 no 9. Atkal nokļuvām zaudētājos.

Pēdējo minūti sākām ar 64:65, bet pretinieki pārkāpa noteikumus un 40 sekundes pirms beigām Klāvs Strazdiņš iemeta abu sodus. Pēc tam VEF bija ilgs uzbrukums, taču viņi netrāpīja un pēc tam diezgan pasīvi nospēlēja aizsardzībā, nesizdami sodu.

Uzvaras nozīmi nepārvērtēju. Mūsu komandai galvenais turnīrs ir Jaunatnes līgas čempionāts, kur esam līderi U19 grupā un gribam pozīciju nosargāt. LBL 2.divīzija ir lieliska pieredzes skola. Protams, ļoti patīkami sagādāt līderiem pirmo zaudējumu, turklāt man tā bija pirmā uzvara nopietnā spēlē ar manu pasniedzēju Sporta pedagoģijas akadēmijā Jāni Rimbenieku.”

BK VEF galvenais treneris Jānis Rimbenieks apsveica pretiniekus ar labu spēli un pelnītu uzvaru, bet savas komandas neveiksmi komentēja aukstasinīgi: „Katram vadzim – arī uzvaru – reiz jālūst un varbūt pat labi, ka tas notika tieši šobrīd. Pretinieki nospēlēja ļoti labi, savukārt mēs dažādu iemeslu dēļ neparādījām labāko sniegumu. Taču dabā iekārtots tā, ka nav ļaunuma bez labuma. Vēl nopietnāk gatavosimies nākamajām spēlēm.”

     [+] [-]

, 2012-01-26 17:06, pirms 12 gadiem
Bet vai Tavam pasniedzējam šī spēle bija nopietna?

     [+] [-]

, 2012-01-26 23:48, pirms 12 gadiem
Tīrākā haļava