Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ešlijs-Kūpers veic trīs piezemējumus, Austrālija spēlēs finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ešlijs-Kūpers veic trīs piezemējumus, Austrālija spēlēs finālā
Adams Ešlijs-Kūpers
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Londonas Tvikenhemas stadionā tika izspēlēta otrā 2015. gada Pasaules kausa pusfinālspēle, kurā savā starpā tikās Argentīna un Austrālija. Pateicoties trim piezemējumiem spēles pirmajā puslaikā uzvaru ar 29:15 izcīnīja Austrālija, tādējādi kvalificējoties finālam, kur viņus jau gaidīja Jaunzēlande.

Lai arī iespēju uzbrukt pirmie ieguva Argentīnas regbisti, viņi ļoti neuzmanīgi rīkojās ar bumbu, ko nekavējoties izmantoja Austrālijas izlase. Ar pirmo mēģinājumu viņiem pārtvert bumbu neizdevās, bet jau pēc dažām sekundēm Robs Simonss bumbu pārtvēra un jau pirmajā mača minūtē guva piezemējumu.

Protams, ka tāds notikumu pavērsiens nebija argentīniešu plānos, taču viņi neapjuka un nenolaida rokas, bet gan, kā jau ierasts šajā turnīrā, turpināja spēlēt pēc plāna un, lai arī uzreiz gūt piezemējumu viņiem neizdevās, Nikolā Sančezs realizēja sodu un ātri samazināja rezultāta starpību.

Savs spēles plāns bija arī austrāliešiem un jau pavisam drīz, atkal izmantojot Argentīnas kļūdu, kas radās dēļ sasteigta uzbrukuma (zaudēta bumba un tai sekojoša grupcīņa), Ešlijam-Kūperam piezemējot bumbu. Zaļā kontinenta pārstāvji lieliski saprata, ka ielaisties ilgā cīņā ar argentīniešiem viņiem nevajadzētu, jo gan savainojumu problēma, gan tas, ka Argentīna lieliski izpilda spēles plānu, var radīt problēmas, tāpēc arī pēc otrā panākuma viņi nedomāja apstāties, bet vēlējās izmantot savu psiholoģisko pārākumu un "piebeigt" oponentus jau pirmajā mača pusē.

Šis plāns "Ķenguriem" gan palika nerealizēts, jo, lai arī viņiem bija neliels pārsvars gan teritorijā, gan bumbas kontrolē, argentīnieši prata nospēlēt aizsardzībā un spēli no izteikti ātras pārvirzīt lēnākā gultnē, padarot to pozicionālu, kas viņiem arī deva iespēju uz otro soda sitienu, ko, protams, realizēja Sančezs.

Tiesa, tūlīta pēc Sančeza sitiena, Tomass Lavanini izpildīja bīstamu tvērienu pret Israelu Folau, par ko arī tika sodīts ar dzelteno kartīti un šāds pavērsiens, protams, nevarēja neietekmēt "Pumu" sniegumu.

Tieši šis bija arī tas brīdis, kad austrālieši atgriezās pie sava iepriekšējā plāna, proti, nodrošināties pret visāda veida nelaimēm jau pirmajā spēles pusē un ar lieliem spēkiem devās uz priekšu, par ko arī tika atalgoti, kad Adams Ešlijs-Kūpers atkal nogādāja bumbu ieskaites zonā, panākot jau diezgan komfortablu 13 punktu pārsvaru.

Tiesa, pārtraukumā komandas gāja pie rezultāta 19:9 par labu Austrālijai, jo Sančezs atkal bija precīzs no soda sitiena. Tomēr, runājot par pirmo puslaiku, jāsaka, ka Argentīna, lai arī nebija izteikti vāja komanda, taču, kā samērā jauna un šādos mačos mazpieredzējusi komanda, pārāk bieži kļūdījās atbildīgos mirkļos un vienkārši nespēja izmantot savus momentus, piemēram, pēdējā puslaika minūtē nerealizēja izrāvienu, kas varēja būt piecus punktus vērts.

Otrā puslaika sākumā komandas apmainījās ar rezultatīviem soda sitieniem, tāpēc spēles ritējumā šie rezultatīvie uzbrukumi nekādas izmaiņas nenesa, tiesa Argentīna lielākiem spēkiem mēģināja iet uz priekšu, taču nekas nopietns viņiem nesanāca, jo visi viņu mēģinājumi uzbrukt apstājās uz 22 metru līnijas. Tāpēc vienīgais veids kā Argentīna spēja gūt punktus vēl aizvien bija Sančeza sitieni, kurus viņš izpildīja nevainojami un vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz viena septiņu punktu uzbrukuma tiesai.

Šis apstāklis, protams, iedvesmoja Dienvidamerikas komandu un viņi ilgu laiku mēģināja izveidot šo vienīgo nepieciešamo uzbrukumu, taču bezrezultatīvi un tā vietā saņēma vēl vienu piezemējumu Ešlija-Kūpera izpildījumā un tas Austrālijai faktiski nodrošināja sev vietu 2015. gada Pasaules kausa finālā.

Mača atlikušajās minūtēs, lai arī Argentīna vēl aizvien mēģināja rast laimi uzbrukumā, tas viņiem neizdevās un rezultāts vairs nemainījās.

Līdz ar šo spēli kļuva zināmas ne tikai finālspēles dalībvalstis (Jaunzēlande un Austrālija), bet arī komandas, kas spēlēs par trešo vietu un tās būs DĀR un Argentīna. Abas cīņas norisināsies mēneša pēdējās dienās, t.i., 30. un 31. oktobrī.

Argentīna – Austrālija 15:29 (9:19)

Piezemējumi: - Simonss (1), Ešlijs-Kūpers (9, 31, 71)
Realizācijas: - Foulijs (2, 10, 72)
Soda sitieni: Sančezs (6, 23, 35, 44, 54) – Foulijs (47)

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:08, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: tomēr viegla uzvara sanāca kjenguriem
Par vieglu to galīgi negribētu saukt, bet visnotaļ stabila bija.

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:08, pirms 9 gadiem
Tas jau bija gaidāms... All Blacks pret Wallabies, episks fināls

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:12, pirms 9 gadiem
Eh, vot, finālam ļoti veiksmīgi izdevies iekrist dienā, kad es nu nekādi nevarēšu redzēt

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:12, pirms 9 gadiem
A kur šitie visi spēlē ikdienā? Ir regbijam kaut kāds turnīrs, kas ir kā NBA vai NHL, kur spēlē visi labākie?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-25 20:18, pirms 9 gadiem
borson rakstīja: A kur šitie visi spēlē ikdienā? Ir regbijam kaut kāds turnīrs, kas ir kā NBA vai NHL, kur spēlē visi labākie?
Visi labākie spēlē pasaules kausā ... tāda izteikta labākā līga nav(un laikam arī nevajag), katrā reģionā ir savi čempionāti.

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:28, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: Visi labākie spēlē pasaules kausā ... tāda izteikta labākā līga nav(un laikam arī nevajag), katrā reģionā ir savi čempionāti.
Skatoties pēc PK rezultātiem, tad TOP čempionāts ir Super Rugby. Ja Argentīnu ieskaita kā SR komandu (tiesa, startēs vien no nākamās sezonas), tad pusfinālos spēlēja vien šī turnīra pārstāvji + Japāna, kuri ar pievienosies turnīram, kas bija labākā play-off netikusī komanda.

Tāpat, pats regbijs tur gana skatāms (vienkārši ir vairāk laika treniņiem, nav tādu ziemu, labāki laukumi utt).

Lai gan, lielākā nauda ir Francijā, kur arī spēlē TOP regbisti.

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:32, pirms 9 gadiem
Fināls būs labs, bet šī spēle ķenguriem nu nebūt nebija viegla .. Argeni grupu cīņas tā masēja ka maz nelikās.

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:46, pirms 9 gadiem
Veči veči veči, kas tur bija ar kvartiņu AUS SKO??? un žubēru.
Kura bija tā kļūda ko world rugby atzina?

     [+] [-]

, 2015-10-25 20:47, pirms 9 gadiem
ne jau razšķirošajā momentā, kur skots kļūdījās ar pasu un AUS tika pie soda sitieina

     [+] [-]

, 2015-10-25 21:14, pirms 9 gadiem
Kāpēc, šis raksts nav pie izceltajiem portāla sākumā? Kā nekā PK pusfināls, ne viss vietējais regbija čempionāts. Pietiks Mogo vai volejbolistiem, tur atrasties.

     [+] [-]

, 2015-10-25 21:54, pirms 9 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kāpēc, šis raksts nav pie izceltajiem portāla sākumā? Kā nekā PK pusfināls, ne viss vietējais regbija čempionāts. Pietiks Mogo vai volejbolistiem, tur atrasties.
ja tie būtu volejbolisti OK, bet tie ir mazie volejbolistu brāļi ; )

     [+] [-]

, 2015-10-25 22:48, pirms 9 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kāpēc, šis raksts nav pie izceltajiem portāla sākumā? Kā nekā PK pusfināls, ne viss vietējais regbija čempionāts. Pietiks Mogo vai volejbolistiem, tur atrasties.
neceri ka SC.COM Sāks novērtēt vienu no skatītākajiem un senākajiem PK!
tas diemžēl ir SC.COM!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-25 22:57, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: neceri ka SC.COM Sāks novērtēt vienu no skatītākajiem un senākajiem PK!
tas diemžēl ir SC.COM!
Jā, tas gan, tur pašlaik, pat atrodas raksts par kepku Rīga. Kurā Dārziņš izklāsta savas pārdomas par to, ka klubs atrodas pēdējā vietā konferencē.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-25 23:54, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: neceri ka SC.COM Sāks novērtēt vienu no skatītākajiem un senākajiem PK!
tas diemžēl ir SC.COM!
Senākajiem? Pasaules kauss regbijā pirmo reizi tika noorganizēts 1987. gadā, t.i., 57 gadus pēc tam kā to izdarīja futbolā, hokejā, 37 gadus pēc basketbola utt.

Līdz 1987. gadam regbijā NEBIJA pasaules mēroga izlašu turnīra.

     [+] [-]

, 2015-10-26 06:43, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Senākajiem? Pasaules kauss regbijā pirmo reizi tika noorganizēts 1987. gadā, t.i., 57 gadus pēc tam kā to izdarīja futbolā, hokejā, 37 gadus pēc basketbola utt.

Līdz 1987. gadam regbijā NEBIJA pasaules mēroga izlašu turnīra.
tikai nevajag, palasi par grand slam tūrēm.

     [+] [-]

, 2015-10-26 08:51, pirms 9 gadiem
abiem kaimiņam jālido uz otru zemes malu, lai noskaidrotu stiprāko