Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt Latvijas volejbola čempionāta saldais ēdiens – finālsērija

Jānis Celmiņš

Klāt Latvijas volejbola čempionāta saldais ēdiens – finālsērija
"RTU/Robežsardze" finālsēriju sāks kā favorīte. Kāds būs turpinājums?
Foto: Renārs Buivids

Šovakar SN Daugava tiks aizvadīta pirmā Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas spēle, kurā „RTU/Robežsardze” uzņems Latvijas kausa ieguvējus un pēdējo divu gadu Latvijas čempionus „Biolars/Jelgava” volejbolistus. Cīņas sākums pulksten 19.30, tiešraide LTV7 kanālā.

Abas komandas šosezon aizvadījušas vairākas savstarpējās spēles, un noslēpumu vienai pret otru ir ļoti maz. Tas nozīmē, ka treneriem vienam otru pārsteigt būs ļoti grūti. Kā jau izslēgšanas spēlēs visu izšķirs tas, cik gatava konkrētajā brīdī (mačā, izspēlē) būs katra no komandām un katrs no spēlētājiem. „Schenker” līgas regulārā turnīra abās savstarpējās spēlēs panākumus svinēja rīdzinieki (3:1 un 3:0), taču vissvarīgākajā sezonas savstarpējā cīņā līdz šim, Latvijas kausa izcīņas finālā panākumu svinēja jelgavnieki, jau otro reizi izcīnot Latvijas kausu. Toreiz Rīgā zemgalieši četros setos apspēlēja „RTU/Robežsardzi”, taču jāatminas, ka par spēles galveno varoni toreiz kļuva Ansis Medenis, kurš nu jau ilgāku laiku spēlē Somijā.

Lai apspēlētu „Schenker” līgas bronzas medaļniekus, „Biolars/Jelgava” komandai nāksies atrast jaunus līderus, taču tas iespējams pat ir labāk – rīdziniekiem briesmas jau jāgaida no citiem, starp kuriem nav viens izteikts „briesmonis”.

Pusfinālu sērijā krietni vieglāku ceļu uz finālu sev bruģēja rīdzinieki, kuri DU komandu apspēlēja četrās spēlēs, kamēr „Biolars/Jelgava” sērijā pret „Poliurs/Ozolnieki” volejbolistiem sērijā vispirms panāca 2-0, bet vēlāk sēriju noslēdza vien piektā mača piektajā setā. Jelgavas komandas spēlējošais menedžeris un komandas dvēsele Andrejs Jamrovskis atklāj, ka pēc pirmā mača liecies, ka viss beigsies krietni ātrāk. Pirmajos divos mačos „ozīši” esot bijuši galīgi šļaugani, taču sērijas turpinājumā pratuši saņemties. „Kārtējo reizi pierādījās fakts, ka bumba ir apaļa. Ozolnieku komandas spēlētāju resursi bija stipri ierobežoti, taču viņi pierādīja, ka spēj saņemties un demonstrēt labu spēli. Uz papīra mēs bijām labāki, taču apliecinājām to tikai sērijas piektajā spēlē,” stāsta Jamrovskis.

Runājot par spēlētāju resursiem pirms finālsērijas, var teikt, ka iespējas abām komandām ir stipri līdzīgākas. Jā, „RTU/Robežsardze” sēriju sāks kā favorīte, taču šis statuss var mainīties jau pirmajā mačā. Rīdziniekiem nosacīts pārsvars varētu būt diagonāles pozīcijā, kur Jelgavas klubam tomēr spēlē vēl ne tik pieredzējuši vīri. Lai gan par pieredzējušu saukt „RTU/Robežsardzes” diagonāli Edgaru Toču gan arī laikam nebūtu korekti…

Abu komandu pārstāvji atklāj, ka sezonas noslēgumā nelieli savainojumi ir gandrīz ikvienam spēlētājam, taču šis ir brīdis, kad par tiem runāt nedrīkst!

Jau pirmā sērijas spēle ieviesīs zināmu virzienu, kādā varētu risināties šis fināls, taču jāsaprot, ka pat ļoti pārliecinošā uzvara vēl neko nenozīmēs. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, un izšķirošajos mačos iespējami dažādi pavērsieni – spēle spēlei nelīdzinās!

Jācer, ka Latvijas volejbola draugi šovakar vismaz par procentiem 80 spēs piepildīt SN „Daugava” tribīnes, lai spēle, kas mūspusē pēdējos gados zaudējusi savu spozmi, iegūtu papildus emocijas un azartu. Cīņas sākums pulksten 19.30, tiešraide LTV7 kanālā.

Jāpiemin, ka dienu vēlāk Ozolnieku Sporta namā startēs sērija par bronzas godalgām. Tajā „Poliurs/Ozolnieki” noteikti vēlēsies apliecināt savu pārspēku pār DU volejbolistiem, kamēr daugavpilieši to nepieļaut. Bronzas sērijas visas spēles tiešraidēs piedāvās portāls Sportacentrs.com.

Vietu sadalījums 2013

1.vieta – VK Biolars/Jelgava
2.vieta – Poliurs/Ozolnieki
3.vieta – Lase-R
4.vieta – Daugavpils Universitate

Vietu sadalījums 2012

1.vieta - VK Biolars
2.vieta - Poliurs/Ozolnieki
3.vieta - Lāse-R/Rīga
4.vieta - Daugavpils Universitāte

Vietu sadalījums 2011

1.vieta - Lāse-R/Rīga
2.vieta - Poliurs/Ozolnieki
3.vieta - Daugavpils Universitāte
4.vieta - VK Biolars

Vietu sadalījums 2010

1.vieta - Biolars/Olaine-Ozolnieki
2.vieta - Lāse-R/Rīga
3.vieta - Daugavpils Universitāte

Vietu sadalījums 2009

1.vieta - VK Rīga/Lāse-R
2.vieta - SK Elvi/Kuldīga
3.vieta - VK Biolars/Ozolnieki

Vietu sadalījums 2008

1.vieta - VK Lāse-R
2.vieta - SK Elvi/Kuldīga
3.vieta - VK Biolars/Ozolnieki

Vietu sadalījums 2007

1.vieta - VK Lāse-R
2.vieta - SK Rīga
3.ieta - VK Poliurs/Biolars

Kuru komandu finālsērijā atbalstīsi tu?

  • 55

  • 43

  • 15


  -1 [+] [-]

, 2014-03-26 09:29, pirms 10 gadiem
Ja RTU laidīs Celitānu, kurš bieži nepaspēj blokā, tad būs pa kāju!

     [+] [-]

, 2014-03-26 11:55, pirms 10 gadiem
Par skaistām spēlēm un RTU uzvaru !

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 18:46, pirms 10 gadiem
AI kā gribās... tikt uz spēli!