Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kraken" zaudējums pirmajā mājas spēlē, fināliste "Canadiens" beidzot uzvar

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kraken" zaudējums pirmajā mājas spēlē, fināliste "Canadiens" beidzot uzvar
Sietlas "Kraken" atzīmē vārtus. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunpienācēja Sietlas "Kraken", kas sezonu sāka ar piecām izbraukuma spēlēm, aizvadījusi arī pirmo maču savu līdzjutēju priekšā. Svētkus sabojāja Vankūveras "Canucks", kas ņēma virsroku ar 4:2.

# Pateicoties aizsargu Vinsa Dana un Marka Džiordano precīzajiem metieniem, Sietlas "Kraken" pirmajā mājas spēlē divreiz ieguva vadības grožus. Tomēr cīņas liktenis nebija laukuma saimniekiem labvēlīgs – viņi pēdējās septiņās minūtēs ielaida trīs ripas un piedzīvoja zaudējumu ar 2:4.

# Izšķirošos vārtus četras minūtes līdz beigām iemeta Konors Gārlands, kurš izmantoja Dana neprecizitāti uz "Canucks" zilās līnijas un aizskrēja pretuzbrukumā. Viņam izdevās piemānīt Filipu Grūbaueru un atrast spraugu starp vācieša kājsargiem.

# Sezonu sākusi ar pieciem zaudējumiem, beidzot pie pirmās uzvaras tikusi pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Monreālas "Canadiens", kas savā laukumā iemeta sešus bezatbildes vārtus pret Detroitas "Red Wings" – 6:1.

# Ar hat-trick izcēlās Matjē Pero, un tā viņam bija trešā trīs vārtu spēle NHL. "Canadiens" ar pieciem zaudējumiem nebija sākusi kopš 1995./96. gada sezonas. Vēsturē šī sezona palikusi kā gads, kurā "Canadiens" aizmainīja Patriku Ruā.

# Milžu cīņā Kolorado "Avalanche" ar 4:3 bullīšos pārspēja divkārtējo čempioni Tampabejas "Lightning". Viesu pirmais uzbrucēju virknējums – Neitans Makinons, Miko Rantanens un komandas kapteinis Gabriels Landeskūgs – katrs guva pa vārtiem. Makinona kontā arī divas piespēles.

# Sešas komandas joprojām nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu – Karolīnas "Hurricanes" (četras uzvaras), Floridas "Panthers" (piecas), Sentluisas "Blues" (četras), Minesotas "Wild" (četras), Edmontonas "Oilers" (piecas) un Sanhosē "Sharks" (četras).

NHL regulārā sezona

SpēleRez.SpēleRez.
Senators - Rangers2:3Capitals - Flames3:4 P
Wild - Ducks4:3 PJets - Predators6:4
Canadiens - Red Wings6:1Lightning - Avalanche3:4 PM
Devils - Sabres2:1 PFlyers - Panthers2:4
Penguins - Maple Leafs7:1Blue Jackets - Hurricanes1:5
Blues - Kings7:3Coyotes - Islanders0:3
Kraken - Canucks2:4