Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pavlovičs karjeru turpinās Norvēģijas augstākajā līgā

Jānis Pārums

Pavlovičs karjeru turpinās Norvēģijas augstākajā līgā
Jānis Pavlovičs
Foto: Sandra Škutāne

Latvijas izlases handbolists Jānis Pavlovičs nākamajā sezonā pārstāvēs Norvēģijas augstākās līgas klubu "Runar", informē Latvijas Handbola federācija.

Kopš 2013.gada Pavlovičs spēlēja Norvēģijas 1. divīzijas klubā "Sandefjord HB", ar ko līgums bija noslēgts uz divām sezonām. Šosezon "Sandefjord" rindās Pavlovičs 19 spēlēs guva 67 vārtus, bet viņa pārstāvētā komanda izcīnīja sesto vietu.

Tagad sperts solis augstāk un panākta vienošanās ar Norvēģijas augstākās līgas klubu "Runar", kas šonedēļ Norvēģijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus "Arendal" un iekļuva pusfinālā.

"Runar", kas dibināts 1949.gadā, bāzējas tajā pašā pilsētā, kurā Pavloviča bijušais klubs – Sandefjordā. Ar jauno klubu līgums parakstīts uz vienu gadu, ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu (1+1). Pirms Norvēģijas Pavlovičs spēlēja Austrijas klubā "West Wien".

30 gadus vecais Pavlovičs regulāri pārstāv arī Latvijas izlasi. 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajās divās spēlēs Jānis izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem, bet decembra beigās Rīgas domes kausā bija valstsvienības līderis un ar 20 vārtiem trijās spēlēs kaldināja Latvijas triumfu šajā turnīrā pēc astoņu gadu pārtraukuma. Pavlovičs izsaukts arī uz 29.aprīlī un 2.maijā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovākiju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv