Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils Augstskola" izbraukumā pārliecinoši pieveic jelgavniekus

"Ventspils Augstskola" izbraukumā pārliecinoši pieveic jelgavniekus
Dāvis Lejasmeiers šajā spēlē guva 21 punktu un atdeva 6 rezultatīvas piespēles saviem komandas biedriem

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas ietvaros BK "Ventspils Augstskola" izbraukumā tikās ar "Jelgava/LLU" vienību. Pirmajā puslaikā iekrājot ievērojamu pārsvaru, uzvaru spēlē ar 68:91 izcīnīja ventspilnieki. Tas bija "VeA" 8. panākums šajā sezonā.

Spēles pirmās ceturtdaļas pirmās piecas minūtes aizritēja punkts punktā un nevienai no vienībām neizdevās iekrāt ievērojamu pārsvaru. Ceturtdaļas noslēgumu ļoti veiksmīgi aizvadīja ventspilnieki, ceturtdaļu noslēdzot ar 9:4 izrāvienu. Viesiem pluss astoņi pēc 10 nospēlētām minūtēm.

Otrās ceturtdaļas pirmā puse pagāja līdzvērtīgā cīņā, un ventspilniekiem neizdevās vēl vairāk palielināt pārsvaru. Lai arī puslaika noslēgums bija visai mazrezultatīvs, tomēr viesiem ar Gražuļa un Staķava pūlēm izdevās vēl vairāk palielināt pārsvaru, atpūtā dodoties ar ievērojamu 23 punktu pārsvaru - 26:49.
Mājinieku sastāvā rezultatīvākais pēc 1. puslaika bija Oskars Liepiņš ar 9 punktiem, bet ventspilnieku rindās Dāvis Lejasmeiers jau bija pamanījies gūt 15, bet Andrejs Gražulis 11 punktus, kā arī izcīnīt 8 bumbas zem groziem.

Otrā puslaika pirmo triju minūšu laikā ventspilnieki pamanījās gūt divas reizes vairāk punktu nekā mājinieki (7:14), tomēr 3. ceturtdaļas turpinājumā jelgavniekiem izdevās līdzsvarot spēles gaitu un pat nedaudz sadeldēt viesu pārsvaru. Kurzemniekiem pluss 20 pirms spēles noslēdzošās ceturtdaļas - 53:73.

Ceturtās ceturtdaļas sākums pagāja kļūdām un neprecīziem metieniem bagātā spēlē. Spēles pēdējās piecās minūtes komandas spēja sakārtot savu spēli un demonstrēja rezultatīvu basketbolu, tomēr mājiniekiem ne par punktu neizdevās sadeldēt viesu pārsvaru un nācās piedzīvot 12. neveiksmi šajā sezonā.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzija, 23. decembris

Jelgava/LLU - Ventspils Augstskola 68:91 (12:20, 14:29, 27:24, 15:18)
Jelgava/LLU: Liepiņš 15, Strogonovs 14, Paegle 10 (9ab), Rugājs 8 (4rp), Adiņš 7 (8ab), Zukuls 4, Ustups 4, Vereščagins 3, Roziņš 3, Šmits
VeA: Lejasmeiers 21 (6rp), Gražulis 18 (12ab), Šilbergs 13, Leimanis 13, Staķavs 9, Malta 8, Apsītis 7, Pāže 2, Pinete, Gromovs, Pēterhofs