Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks: "Anglija man ir parādā"

Rolands Eliņš

Bolotņiks: "Anglija man ir parādā"
Ričards Bolotņiks. Foto: Matchroom Boxing

Ričards Bolotņiks sestdien Londonā aizvadīs cīņu par WBA "International" čempiona jostu, ringā stājoties pretim mājinieku favorītam Kreigam Ričardsam. Intervijā portālam Sportacentrs.com Bolotņiks norādīja, ka ir gatavs visiem pārbaudījumiem un ka Anglijā jau izcīnījis svarīgas uzvaras. "Anglija man ir parādā par iepriekšējo cīņu," apņēmīgi nosmēja Bolotņiks.

Ričards Bolotņiks Pasaules boksa asociācijas (WBA) rangā pakāpies ļoti augstu un ieņem tajā ceturto vietu pussmagajā svarā. Rangā priekšā esošais Gilberto Ramiress turklāt novembra sākumā neizmantoja savu iespēju titulcīņā un piekāpās Dmitrijam Bivolam, attiecīgi novembra rangā Ramiress kritīs uz leju. Bolotņiks intervijā izteicās, ka ļoti labi apzinās, ka cīņa pret Ričardsu nav tikai cīņa pret Ričardsu – tā ir cīņa par nonākšanu pasaules čempiona titula tuvumā.

"Protams, ka ļoti domāju par šo cīņu. Taču melotu, ja teiktu, ka neskatos arī nākotnē," teica Bolotņiks, kurš aizvadīs savas karjeras ceturto cīņu par kādu no lielās organizācijas jostām (iepriekš trīsreiz viņš cīnījās par WBO Eiropas čempiona titulu, visas trīs reizes uzvarot). "Ar uzvaru pār Ričardsu pasaules čempiona tituls būs jau daudz tuvāk, varēšu pretendēt uz obligātā pretendenta statusu, jo šī ir kā "eliminator" cīņa."

Trīs gadu laikā šī būs jau ceturtā Bolotņika cīņa Anglijā. Pirms gada augustā viņš zaudēja Džošua Buatsi, atkrītot atpakaļ rangā un tālāk WBA titula kārotāju sarakstā. "Tagad esam daudzas lietas pamainījuši, pamainījusies arī komanda un treneri," sacīja Bolotņiks. "Protams, ka esmu noskaņojies tikai uzvarai. Anglija man ir parādā, tā es saku par iepriekšējo gadu."

Šeit gan var tikpat labi atsaukties arī uz Bolotņika uzvaru "Golden Contract" turnīrā, ko rīkoja "MTK Global". Uzvarētājam tika solīts bagātīgs līgums par piecām garantētām cīņām, taču šajā ziņā briti burtiski palika Bolotņikam parādā, ar savu solījumu pildīšanu nesteidzoties, turklāt "MTK Global" šogad savu saikņu ar ASV varasiestāžu apsūdzētu narkotiku karteļa vadītāju pārtrauca savu darbību. Iepriekšējās divas cīņas Bolotņiks aizvadīja jau Edija Hērna vadītās "Matchroom Boxing" paspārnē, kur cīnīsies arī šonedēļ, piedaloties smagsvaru Diliana Vaita un Džermeina Franklina cīņu vakarā.

Zaudējums pret Buatsi ir arī Kreiga Ričardsa karjeras bilancē – 32 gadus vecais Ričardss viņam piekāpās šogad maijā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, tiesa, punktu izteiksmē nebūt ne bezcerīgi (113:115, 113:115 un 112:116). Kreigs Ričardss šodien gan Bolotņikam nezināmu iemeslu dēļ uz atklāto treniņu neieradās.

"Jau iepriekš teicu, ka ranga apmēram "Top25" bokseri visi ir tik augstā līmenī, ka spēks, ātrums un visas tādas fiziskās īpašības visiem ir aptuveni vienādas," sacīja Bolotņiks. "Attiecīgi ringā uzvarētāju noteiks detaļas, parādītais raksturs, pielietotā taktika un prasme cīņas karstumā ieklausīties savā ringa stūrī, kur treneri no malas var pamanīt svarīgas nianses un dot padomus, kuri var ļoti palīdzēt. Tam visam būs liela nozīme, un par to visu mana komanda arī padomājusi un sagatavojusies."

Gatavojoties cīņai, Bolotņiks sparingus aizvadīja Rīgā un izteica gandarījumu par paveikto darbu. Starp sparinga partneriem viņam bija arī ukraiņu vidējā svara bokseris Bohdans Sobols, kurš vasarā pārcēlās uz Latviju un trenējas pie Sanda Kleina. "Ļoti ātrs un tehnisks bokseris, jā. Arī viņš palīdzēja gatavoties cīņai, un tagad Bohdans arī ik pa laikam uzraksta, novēl panākumus cīņā un tamlīdzīgi," sacīja Bolotņiks.

Bolotņiks arī pasmaidīja, ka Londonā viņu, kā jau plānots, sagaidījis lietus. Taču paredzams, ka "Wembley Arena" hallē viņa cīņu sagaidīs arī vairāki Latvijas līdzjutēji, un Bolotņiks vēlējās laicīgi pateikties visiem, kas atbalsta viņa tiekšanos uz augšu boksa elitē.

"Ja kādam liekas, ka nav jēgas cīņu skatīties, jo brits izlikts kā tik liels favorīts, tad varbūt arī lai neskatās," teica Bolotņiks. "Es tikai atgādināšu, ka cīņās Anglijā jau bijušas reizes, kad esmu bijis pamatīga pastarīša statusā, bet cīņas beigās bijis jau pavisam citādi. Teikšu vēl arī šo – kad tā sauktie favorīti uzzina, ka jācīnās pret Bolotņiku, viņi trenējas divreiz smagāk nekā parasti."

Sestdienas cīņas tiešraide būs pieejama DAZN platformā.

  +4 [+] [-]

, 2022-11-24 08:26, pirms gada
Būs jāskatās,Bolotņiks izskatās ir normāls vecis,par uzvaru!

  +4 [+] [-]

, 2022-11-24 09:16, pirms gada
Veiksmi, Ričard! Prieks par Taviem sasniegumiem. Neko nepārmetīšu, ja arī tiks piedzīvots zaudējums. Nr 1 Latvijas bokseris.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-24 10:07, pirms gada
Pasakiet tam diletantam Eliņam, ka šādai ziņai jābūt pašā PAŠĀ lapas augšgalā, jo tuvojas pati svarīgākā Bolotņika cīņa, kas reizē ir nozīmīgākais notikums arī LV boksa pasaulē uz šo brīdi.
Nu un salīdzināt kaut kādu "MTK Global" ar WBA ir kārtējais dno mūsu infantīlā rakstnieka izpildījumā.

     [+] [-]

, 2022-11-24 11:25, pirms gada
Skatos, ka Arturs Beterbijevs tagad pārstāv Kanādu. Respect!

  +1 [+] [-]

, 2022-11-24 11:37, pirms gada
left_hook rakstīja: Pasakiet tam diletantam Eliņam, ka šādai ziņai jābūt pašā PAŠĀ lapas augšgalā, jo tuvojas pati svarīgākā Bolotņika cīņa, kas reizē ir nozīmīgākais notikums arī LV boksa pasaulē uz šo brīdi.
Nu un salīdzināt kaut kādu "MTK Global" ar WBA ir kārtējais dno mūsu infantīlā rakstnieka izpildījumā.
šī nav gluži vienkārša ziņa, bet intervijas atspoguļojums. Tāpēc atrodas attiecīgā sadaļā, kura ir arī pietiekami augstu lapā. Piekrītu, ka ziņai būtu jābūt augšpusē un droši viet tā arī notiks.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-24 11:50, pirms gada
Veiksmi Ričijam, šī ir ļoti laba iespēja atspert vaļā durvis.

     [+] [-]

, 2022-11-24 15:18, pirms gada
Ja būtu spēlmanis, tad pavisam noteikti niezētu pirksti uzmest kādus paŗdesmit euro uz Lavijas lauvu, šķiet, ka viņš kārtējo reizi nebūs novērtēts. Britiņu klasikā attieksme pret austrumeiropas (nestāstiet man par nekādām ziemeļvastīm) cīkstoņiem.

Ričarda cīņas maniere ir skaista un agresīva, veselībai par labu nenāk, bet šovs katru reizi ir garantēts.

WAR Ričard!!!

     [+] [-]

, 2022-11-24 23:57, pirms gada
Ļoti ceru, ka būs uzlabojumi atšķirībā no pēdējām pāris cīņām, jo kā jau viņš pats saka, ka top 25 ir +/- līdzīgi - visu izsķir nianses. Man liekas, ka biki pie aizsardzības ja būs piestrādāts - būs labi!