Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Cibuļskis: "Aizsargiem ātrāk jādabū ripa ārā no zonas - to mēs neizdarījām"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Cibuļskis: "Aizsargiem ātrāk jādabū ripa ārā no zonas - to mēs neizdarījām"
Oskars Cibuļskis un Matīss Kivlenieks. Foto: REUTERS/Scanpix

Pēc piedzīvotā zaudējuma spēlē pret Kazahstānu (2:3 PM) Latvijas izlases aizsargi Oskars Cibuļskis un Uvis Balinskis preses konferencē bija vienisprātis, ka pretinieki bijuši svaigāki un varējuši izvērst spēcīgu presingu. "Tas nav attaisnojums - gājām pēc uzvaras un nedaudz pietrūka," izteicās Cibuļskis.

"Bija grūta spēle. Kazahi izdarīja ļoti lielu spiedienu, un aizsargiem būtu ātrāk ripa jādabū ārā no zonas - to mēs neizdarījām," teica Oskars Cibuļskis. Viens no pieredzējušākajiem izlases aizsargiem arī izcēla faktu, ka pretiniekiem šī bija tikai pirmā spēle, līdz ar to bijis vieglāk presingot. "Cīnījāmies. Varējām dabūt beigās arī divus punktus, bet ir tā, kā ir." Vakardienas spilgtajā uzvarā pār Kanādu tika atdots daudz emociju, un Cibuļskis nenoliedza, ka arī spēku rezerves uz pretinieku fona šovakar bijušas tukšākas, taču attaisnojumus nemeklēja: "Gājām pēc uzvaras un nedaudz pietrūka - laukumā varēja redzēt, ka mūs presingo diezgan spēcīgi."

Uvis Balinskis piekrita komandas biedra teiktajam: "Viņi zināja, ka mēs vakar bijām spēlējuši, un to noteikti izmantoja kā priekšrocību." Abos līdzšinējos mačos latvieši nevarētu daudz sūdzēties par momentu realizāciju, bet pa vārtiem izdarīto metienu skaits gan bijis diezgan zems - pa kanādiešu vārtiem vakar izdarīti 17 metieni, bet spēlē pret Kazahstānu Latvijas izlases izpildījumā tika fiksēti vien 14 metieni vārtu rāmī.

Oskars Cibuļskis izteicās, ka uzbrukumā, iespējams, vairāk jāiesaistās arī aizsargiem, kā arī svarīga, protams, esot ripas kontrole: "Jāmēģina vairāk turēt ripu, varbūt jādabū vairāk metieni no augšas." Latvijas izlases rindās ar 29 no 32 metieniem tika galā Matīss Kivlenieks, un Balinskis savas komandas vārtsargu uzslavēja: "Viņš nospēlēja labi un mums palīdzēja. Nevaru teikt neko sliktu."

Ar Kivlenieku vārtos Latvijas izlasei šī bija tikai trešā spēle, ieskaitot arī pārbaudes maču pret Šveici. Uvis Balinskis atklāja, ka darbs pie savstarpējās sapratnes veidošanas starp aizsargiem un vārtsargu sākts jau laicīgi. "Arī treniņos piestrādājam pie tā, lai izmantotu vārtsargus, runājam ar viņu - sapratne mums ir. Varbūt dažreiz sanāk mazās kļūdiņas un nesaprašanās, bet runājam un saprotam, kas jādara."

Aizvadot divas spēles divās dienās, latviešiem priekšā pateicīgāks kalendārs - viena brīvdiena līdz mačam ar Itāliju, pēc tam divas līdz spēlei pret ASV. Cibuļskis gan atzīst, ka kalendāru no galvas neesot kalis: "Zinu, pret ko mums ir katra nākamā spēle. Gatavojamies katrai spēlei, katrā dienā ir svarīgs process, lai dabūtu uzvaras. Arī brīvdienā gatavojamies uzvarai nākamajā spēlē."

     [+] [-]

, 2021-05-23 00:56, pirms 3 gadiem
Nu Ciba ļoti bēdīga Tev šī vakara spēle, labi ka tā viena piespēle izgāja līdz Bukijam

     [+] [-]

, 2021-05-23 01:27, pirms 3 gadiem
Cibulis tik bêdīgi izskatijās, ka nesaprotu kāpēc nav nosēdināts
Vienīgā precīzā piespēle bija tā kad Bukarts izgāja 1-1
Visas pārējās bez adresāta

Un Balinskim, kurš ar noraidijumu atveda pirmo golu iedeva labāko spēlētāju. Arī šodien pagalam nepārliecinošs bija

     [+] [-]

, 2021-05-23 06:50, pirms 3 gadiem
Cibuļskim par abām spēlēm ar sūdainu mietu un nosēdināt malā.

     [+] [-]

, 2021-05-23 08:09, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Cibuļskim par abām spēlēm ar sūdainu mietu un nosēdināt maliā.
Ar sûdainu mietu vajadzétu valdîbu padzït, kas tikai izredzéttiem łauj skatït spéles, bet tautu nelaiź arénã.

     [+] [-]

, 2021-05-23 09:56, pirms 3 gadiem
Visi zin kas jādara, visi visu saprot....ko tad nedara...

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:03, pirms 3 gadiem
Kalniņš šo spēli būtu izvilcis