Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" iztur Vegasas spiedienu, pirms pārtraukuma kļūstot par NHL līderi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Lightning" iztur Vegasas spiedienu, pirms pārtraukuma kļūstot par NHL līderi
Stīvens Stemkoss (Nr. 91) svin vārtu guvumu. Foto: Dan Hamilton/USA Today Sports/Scanpix

Vienīgajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) šodienas spēlē pēdējo divu Stenlija kausa izcīņu uzvarētāja Tampabejas "Lightning" izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu, ar 4:3 pārspējot Lasvegasas "Golden Knights".

Sākotnēji šonakt NHL bija paredzētas desmit spēles, taču strauji augušās saslimstības ar Covid-19 dēļ uz nenoteiktu laiku tika pārceltas deviņas no tām, visai uzmanībai koncentrējoties uz Austrumu un Rietumu konferences grandu cīņu Lasvegasā. Pēdējā laikā lielisku formu bija uzņēmušas abas vienības, abām bija iespēja veiksmīga rezultāta gadījumā pirms Ziemassvētku pārtraukuma kļūt par savu konferenču līderēm.

Krietni pārliecinošāk laukumā šorīt, it īpaši pirmajā un trešajā periodos, izskatījās "Golden Knights" komanda, laukuma saimniekiem izdarot par 22 metieniem pa vārtiem vairāk (41-19) nekā pretiniekiem, tomēr teicami "Lightning" cietoksnī darbojoties Andrejam Vasiļevskim.

Marka Stouna divi precīzie metienie "Golden Knights" vienībai palīdzēja līdz otrās trešdaļas vidum iekrāt 3:1 vadību. Tomēr Pjēra-Eduāra Belmēra un Entonija Sirelli vārtu guvumi "Lightning" komandai nieka 43 sekunžu laikā ļāva atgūt paritāti uz tablo - 3:3. Izšķirošs izrādījās Tampabejas realizētais vairākums 51. minūtē, kad punktu izspēlei ar savu 14. vārtu guvumu sezonā pielika Stīvens Stemkoss - 4:3.

Kopvērtējumā "Lightning" ar 44 punktiem pakāpās uz NHL līderpozīciju, par vienu punktu apsteidzot Austrumu konferences vicelīderi Karolīnas "Hurricanes". Savukārt 40 punktus nopelnījusī "Golden Knights" kopā ar Minesotas "Wild" un Anaheimas "Ducks" atrodas Rietumu konferences galvgalī.