Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam +1 un aktīvs sniegums, "Sabres" otro reizi nedēļas laikā piekāpjas "Capitals"

Girgensonam +1 un aktīvs sniegums, "Sabres" otro reizi nedēļas laikā piekāpjas "Capitals"
Zemgus Girgensons Foto:USA TODAY Sports/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" piekdienas nakts Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, ielaižot pirmos vārtus mazākumā, ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals". Bufalo komandas rindās vienīgie vārti zviedru uzbrucējam Johanam Lāšonam.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 12:20 minūtes (3:36 mazākumā), kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1, aktīvi piedaloties vienīgajā "Sabres" vārtu guvumā.

Kā zināms, abas komandas iepriekš tikās vien pirms sešām dienām, kad uzvaru pēcspēles metienu sērijā izcīnija "Capitals" hokejisti.

"Sabres" šajā mačā nācās iztikt bez savainotā Džeisona Pominvila, kā rezultātā Girgensons tika pārcelts uz trešo maiņu (spēles laikā atgriezās ceturtajā), kurā spēlēja kopā ar Keisiju Mitelstadu un Kailu Okposo . Tajā pašā laikā, komandas aizsardzībā pēc traumu izārstēšanas atgriezās Džeiks Makkeibs, kurš izlaida pēdējās deviņas spēles, un Lorenss Piluts.

Lai gan abas komandas pa reizei spēlēja skaitliskajā vairākumā un apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām, rezultāts pirmajā trešdaļā netika atklāts, metieni 9:8 par labu "Sabres". Otrā trešdaļa iesākās ar Bufalo zīmē - komanda radīja izcilas iespējas pretuzbrukumos, nopelnīja vairākumu, taču vārtus mazākumā guva "Capitals". Pateicoties precīzai Nika Dovda piespēlei pa gaisu no savas aizsardzības zonas, viens pret Kārteru Hutonu nonāca Čandlers Stīvensons, kura metiens bija nekļūdīgs.

Pāris minūtes vēlāk "Captials" vairākumā aiz "Sabres" vārtusarga muguras nokļuva vēl viena ripa, taču pēc tiesnešu domām tā nešķērsoja vārtu līniju pilnībā, līdz ar to rezultāts palika nemainīgs. Vēlāk gan līga vārtu neieskaitīšanu oficiāli skaidroja ar to, ka pirms tam bija noskanējusi svilpe.

Trešdaļas noslēgumā izredzes kārtejā "Sabres" pretuzbrukumā izlīdzināt rezultātu radās Girgensonam, taču Holtbijs latviešu uzbrucēja metienus veiksmīgi atvairīja. Atgriezies ceturtajā maiņā, Girgensons ar aktīvu spēli vārtu priekšā trešā perioda desmitajā minūtē palīdzēja gūt komandas pirmos vārtus. Pēc vairākiem momentiem Tompsona metienu no distances ar nūjas neērto pusi pielaboja Johans Lāšons, 1:1.

Tomēr vien četras minūtes vēlāk "Captials" izdevās atjaunot vienu vārtu pārsvaru. Jevģēnijs Kuzņecovs Hutonam aizvārtē atņemto ripu piespēlēja Tomam Vilsonam, kurš to principā raidīja tukšos vārtos.

Pat iegūstot vairākumu 2:12 minūtes pirms spēles beigām "Sabres" mēģinājumi vēlreiz izlīdzināt rezultātu bija nesekmīgi, līdz ar to "Capitals" izcīnīja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs, taču Bufalo zaudēja otro spēli pēc kārtas.

Spēles iznākums neietekmē abu komandu vietu divīziju tabulās ("Capitals" 1.vieta Metropolitena, "Sabres" 3.vieta Atlantijas), taču Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd komandām ir vienāds punktu skaits (45), vietu augstāk, trešajā vietā, ir "Capitals".

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs jau naktī uz svētdienu, kad spēkosies ar Anaheimas "Ducks".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/buf-...

  -2 [+] [-]

, 2018-12-22 05:20, pirms 5 gadiem
Da vārtsargs johnutijs. Nav ko līst ārā no vārtiem, ja nemāk ripu normali atdod. Bet Girgensons labs, vārtu priekša labi pašačkoja un labs vārtu guvums Lašonam!

  +2 [+] [-]

, 2018-12-22 08:35, pirms 5 gadiem
Lašons guva vārtus zviedru ausīm,bet Larsons ,latviešu.

     [+] [-]

, 2018-12-22 13:29, pirms 5 gadiem
Girgim sevi labi jāparāda, lai tiek pie Hara Davosā.