Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Agrāk vai vēlāk bumba atkal kritīs grozā, par to nesatraucos"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Agrāk vai vēlāk bumba atkal kritīs grozā, par to nesatraucos"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar Ņujorkas medijiem pēc zaudējuma Orlando „Magic” atskatījies uz savām pēdējo spēļu neveiksmēm, norādot, ka nekas traģisks noticis un viņš ir pilnībā pārliecināts par „sava metiena atgriešanos”. „Knicks” galvenais treneris Dereks Fišers savukārt paskaidroja, ka Porziņģi uz rezervistu soliņa mača beigās paturējis nevis viņa snieguma dēļ, bet gan taktisku apsvērumu dēļ, savukārt komandas zvaigzne Karmelo Entonijs izteicās, ka tikšana galā ar neveiksmēm ir pieredze, ko Porziņģim jāiegūst pašam.

Porziņģis: ”Aizsardzībā spēlēt postā pret centriem vēl nevaru”

„Vēlos būt laukumā katru brīdi,” Kristaps Porziņģis atbildēja uz jautājumu par savu mazo spēles laiku ceturtajā ceturtdaļā. „Taču to izlemj treneris, un mēs spēlējām saskaņā ar viņa plānu. Mans metiens? Pēc paša sajūtām ar to viss ir kārtībā, metieni vienkārši nekrīt grozā. Varbūt daži metieni nav pilnībā sabalansēti, varbūt man vajag būt nedaudz pacietīgākam, taču tas principā arī viss. Varbūt man nepieciešams vairāk koncentrēties, droši vien visas šīs mazās lietiņas arī veido rezultātu. Taču agrāk vai vēlāk bumba pēc maniem metieniem atkal sāks krist grozā, tāpēc šobrīd pārāk nesatraucos par to.”

Porziņģis joprojām tiek iespēlēts „Knicks” sākumsastāvā kā spēka uzbrucējs, taču arvien biežāk saņem spēles minūtes arī centra pozīcijā. Viņam tika uzdots jautājums, vai jau šobrīd uzskata sevi par spējīgu līdzvērtīgi spēkoties ar līgas labākajiem centriem kā, piemēram, šonakt pret Nikolu Vuceviču un iepriekš pret Demarkusu Kazinsu.

„Fiziskā spēka ziņā man vēl ir kur pielikt, taču uzskatu, ka spēju izmantot aizsardzībā citus aspektus, piemēram, neļaut pretiniekam saņemt bumbu postā,” sacīja Porziņģis. „Robins Lopess ir spēlētājs, kas var pretinieku centru noturēt viens pret vienu, bet es vairāk esmu spēlētājs, kurš viņu var apskriet un pārspēt veiklībā, atņemot bumbu. Pagaidām mana spēle izskatās tieši šādi, jo nevaru noturēt centrus viens pret vienu, taču turpinu strādāt, noteikti strādāšu arī starpsezonā, lai nākamajā sezonā jau varētu daudz vairāk spēlēt arī piektā numura pozīcijā. [..] Jau iepriekš teicu, ka Kazinss ir viens no spēcīgākajiem vīriem līgā, pret viņu grūti spēlēt. Varu censties būt aktīvs, traucēt saņemt bumbu un traucēt spēlēt viņa ierasto spēli. To es daru šobrīd un to es darīšu līdz brīdim, kad būšu pietiekami spēcīgs, lai varētu noturēt pretinieku viens pret vienu, kad viņš spēlē ar muguru pret grozu.”

„Pēc šādām spēlēm nekādu īpašo papildus motivāciju man nevajag. Zaudēt vienmēr ir nepatīkami,” izteicās Porziņģis. „Pēc katra zaudējuma ir vēlme atgriezties treniņzālē un turpināt darbu, lai nākamajai spēlei sagatavotos labāk. Mans princips ir uzreiz atstāt iepriekšējo spēli aizmugurē un noskaņoties nākamajai. Kādas sajūtas sēdēt rezervē izškirošajos brīžos? Bieži biju šādās situācijās ACB līgā, tas nav tik svarīgi, kamēr vien komanda gūst panākumus.”

Porziņģim tika atgādināts par viņa nelielo krīzi metienu precizitātē, jo pēdējās septiņās spēlēs trāpīti tikai 29% metienu no spēles. „Vai pēc kļūdām katrā nākamajā metienā esmu pārliecināts, ka trāpīšu? Jā, tā var teikt, mana pārliecība par saviem spēkiem nemainās. Šādās situācijās cenšos pēc iespējas vairāk skatīties savas spēles atkārtojumus, censties saprast savas kļūdas un mācīties no tām. Šādas sērijas ir un būs ikviena spēlētāja karjerā, un svarīgi, kā izdodas no tām atgūties.”

Porziņģis ar vidēji spēlē gūtiem 13 punktiem joprojām ir trešais rezultatīvākais debitants šosezon, un viņa metienu precizitāte ļauj ieņemt sesto vietu to 11 debitantu konkurencē, kuri kvalificējas šim rādītājam, proti, ir ceļā uz 150 metienu realizēšanu šosezon. Savukārt visas līgas spēka uzbrucēju mērogā Porziņģis ir 17. vietā starp 20 kvalifikācijā iekļautajiem spēlētājiem, apsteidzot tikai Džūliusu Rendlu („Lakers”), jau piesaukto Kazinsu un Markusu Morisu no „Pistons”, bet, neņemot vērā trāpīto metienu kvalifikācijas ierobežojumus, Porziņģis 97 NBA spēka uzbrucēju vidū šosezon ir 70. vietā precīzāko metēju sarakstā un 45. vietā tālmetienu precizitātes ziņā.

NBA precīzākie spēka uzbrucēji šosezon

V.SpēlētājsKomandaMet.%
1.K. FarīdsNuggets55.6%
2.D. FeivorssJazz52.8%
3.B. GrifinsClippers51.2%
4.T. JangsNets50.9%
5.S. IbakaThunder49.3%
17.K. PorziņģisKnicks42.4%
18.Dž. RendlsLakers42.1%
19.D. KazinssKings41.7%
20.M. MorissPistons41.5%

Šai statistikai kvalificējas tikai spēka uzbrucēji, kas ir ceļā uz to, lai sezonu noslēgtu ar vismaz 300 realizētiem metieniem no spēles. Pagaidām kvalifikācijā iekļauti 20 spēlētāji.

Fišers: ”Lopesam pret Vuceviču klājās grūti, bet vai Kristapam sanāktu labāk?”

„Kas mums nesanāca? Vienkārši spēlējām pret ļoti labu komandu,” atzina „Knicks” galvenais treneris Dereks Fišers. Viņš norādīja, ka pirmajā puslaikā satraucies par savu aizsargu iespējām pret Orlando spēlētājiem Viktoru Oladipo un Elfrīdu Peitonu, tāpēc nevēlējies sūtīt cīņā Džerianu Grantu, taču pēc Peitona savainojuma situācija mainījusies. Tāpat Fišers uzslavēja Lensa Tomasa lielisko iesaistīšanos spēlē, gūstot 22 punktus otrajā puslaikā, jo tas devis komandai papildu dimensiju uzbrukumā.

„Porziņģa nespēlēšana 4. ceturtdaļā nebija saistīta ar viņa sniegumu laukumā,” paskaidroja Fišers. „Mums vienkārši vajadzēja piemēroties spēles gaitai un atrast pareizos pretspēlētājus. Mums vajadzēja Lopesa spēku zem groziem, lieliski spēlēja Tomass, tad nu kuru lai mainām nost? Karmelo? Jā, tas bija grūts lēmums, taču pret „Magic” kopumā bija grūti – Vucevičs regulāri iemeta no groza apakšas, taču Orlando arī trāpīja savus tālmetienus, un mums nācās izvēlēties, kā vēlamies aizsargāties. Varbūt varējām darīt citādi, taču praksē visu izšķīra tas, ka nepratām nosargāt savu grozu.

„Jā, Lopesam klājās grūti pret Vuceviču,” neiebilda Fišers. ”Taču vai Kristaps, spēlējot viens pret vienu, aizsardzībā būtu labāks? Principā, ja „Magic” būtu labāka bilance, Vucevičs jau vairākas reizes būtu Visu Zvaigžņu spēlē. Tāpēc šobrīd mēs runājam par to, kā nosegt „All-Star” līmeņa centru. Vucevičs sameta 26 punktus, nevis 46. Mums Karmelo iemeta 23, Tomass 24. Ja mēs būtu uzvarējuši, tad tiktu apspriesti šie skaitļi, vienkārši sanāca tā, ka zaudējām.”

Entonijam potītes trauma, sola palīdzēt Porziņģim uzbrukumā

„Nedaudz esmu sastiepis potīti,” pēc spēles apstiprināja Karmelo Entonijs. „Labi, varbūt ne arī tikai „nedaudz” (joko). Centos gan atgriezties spēlē un ieiet atpakaļ ierastajā tempā. Šobrīd gan grūti pateikt ko konkrētāku. Par nākamo spēli parīt? Grūti pateikt, bet nu uzskatiet, ka šobrīd vēl esmu ierindā.”

„Skaidrs, ka ir grūti domāt par uzvaru no iedzinēju pozīcijām,” Entonijs komentēja faktu, ka šajā spēlē „Knicks” tā arī ne reizi neizvirzījās vadībā. „Domāju gan, ka paveicām tīri pieklājīgu darbiņu abos laukuma galos, taču daudz nozīmēja tas, ka pieļāvām beigās „Magic” izrāvienu 11:2, kas lielā mērā salauza spēli.”

Karmelo tika pavaicāts, kā viņš varētu palīdzēt Porziņģim tikt galā ar neveiksmju sēriju un ko viņš varētu ieteikt jaunajam spēlētājam. „Tā vienkārši gadās,” Entonijs atbildēja. „Mēs visi esam tam gājuši cauri. Neveiksmes neturpināsies mūžīgi, un viņam tagad jāatrod veids, kā pārvarēt šīs grūtības. Mēs viņam palīdzēsim, taču Porziņģim arī pašam jāiegūst pieredze, kā tikt galā ar savām neveiksmēm, lai nākotnē nevajadzētu paļauties tikai uz pārējiem. Skaidrs, ka pretinieki tagad centīsies pieskaņot savu aizsardzību tieši viņam, ja vien viņi kaut nedaudz paskatīsies savu izlūku ziņojumos. Pretinieki cenšas piespiest Porziņģi darīt citas lietas, izraut viņu no ierastās spēles, un tas viss viņam šeit ir jaunums. Mums arī labāk viņam jāpalīdz saprast sava spēle un vairāk jāpalīdz cīnīties pret to. Porziņģis tāpat spēlē ļoti labi, varbūt gan šobrīd ne tik labi, cik pats vēlētos, taču esam gatavi palīdzēt.”

Karmelo pilnīga taisnība tajā, ka neveiksmju sērija gadās katram NBA spēlētājam, turklāt nemaz tik tālā pagātnē nav palikušas viņa paša nedienas. Šīs sezonas pirmajās piecās spēlēs viņš trāpīja tikai 36% metienu no spēles, un Entonija, viena no pēdējās desmitgades līgas labākajiem punktu guvējiem (ja ne vislabākā), metienu precizitāte šīs sezonas mērogā joprojām ir nedaudz zemāka nekā Porziņģim. Abi šajā rādītājā gan ir krietni zem „Knicks” vidējā līmeņa, attiecīgi tikai astotajā un devītajā vietā.

”Knicks” spēlētāju metienu precizitāte šosezon

V.SpēlētājsPoz.Met. %Punkti
1.K. ĒrlijsSF50%1.0
2.L. TomassSF49.7%8.9
3.K. O`KvinsPF49.5%5.1
4.A. AflaloSG48.8%13.7
5.R. LopessC48.6%7.3
6.L. AmundsonsPF48.1%2.8
7.H. KalderonsPG44.4%7.0
8.K. PorziņģisPF42.4%13.0
9.K. EntonijsSF42.1%21.8
10.D. ViljamssPF41.5%7.2

”Knicks” nākamo spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieceVieta
24.12.2:00CavaliersViesos
27.122:30HawksViesos
28.121:00CelticsViesos
30.122:30PistonsMājās
2.13:00BullsViesos
3.122:30HawksMājās
6.13:00HawksViesos
7.13:00HeatViesos
9.13:30SpursViesos

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +3 [+] [-]

, 2015-12-22 12:04, pirms 8 gadiem
Pareizi ir!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-22 12:08, pirms 8 gadiem
Izdevās uzvarēt "Bulls" bez Gazola, taču šonakt varējam redzēt tas, kas pietrūkst "Knicks, tie ir garie spēlētāji, kuri postā var ierobežot pretinieku spēlētājus jeb Vuceviču, kurš noteikti ir viens no labākajiem centra spēlētājiem līga. tas ir ļoti svarīgi, ja arī "Knicks" spēlēs play off un pretī bus komanda, kurai ir pārsvars garajā galā, tad daudz iespējas nebūs. Uzskatu, ka "Knicks" šosezon var izcīnīt uzvaras tikai pret tām komandām, kuriem ir ievērojami vāji vai vidēja līmeņa spēlētāji groza apakšā.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-22 12:23, pirms 8 gadiem
Nu principā ar mani ir līdzīgi. Metiens ir, diemžēl vēl dzīvē neesmu iemetis nevienu trīspunktnieku. Galvenais, ka treneris man tic.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-22 12:29, pirms 8 gadiem
chemist_dk rakstīja: Nu principā ar mani ir līdzīgi. Metiens ir, diemžēl vēl dzīvē neesmu iemetis nevienu trīspunktnieku. Galvenais, ka treneris man tic.
Tad jau Tev jāturpina smagi strādāt, metiens ir jaizkopj. Līdzīgi ar mūziķiem, kuri izkopj savas balsis, lai kļūtu par ievērojamām personām sabiedrībā.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-22 12:31, pirms 8 gadiem
chemist_dk rakstīja: Nu principā ar mani ir līdzīgi. Metiens ir, diemžēl vēl dzīvē neesmu iemetis nevienu trīspunktnieku. Galvenais, ka treneris man tic.
Nekas, gan jau pienāks tava zvaigžņu stunda Kāruma kausā pie U-11 grupā

  +8 [+] [-]

, 2015-12-22 12:34, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Nekas, gan jau pienāks tava zvaigžņu stunda Kāruma kausā pie U-11 grupā
Paldies par atbalstu, man tas šobrīd ir ļoti svarīgi.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-22 12:50, pirms 8 gadiem
chemist_dk rakstīja: Nu principā ar mani ir līdzīgi. Metiens ir, diemžēl vēl dzīvē neesmu iemetis nevienu trīspunktnieku. Galvenais, ka treneris man tic.
Tad tev jaiet uz Baronu LeZonne tevi jau tur gaida

     [+] [-]

, 2015-12-22 15:21, pirms 8 gadiem
Es nu nesauktu gluži par neveiksmi Kristapa statistiku pret Magic. Manuprāt, tā galīgi nav slikta. Cita lieta komandas kopējais sniegums. Bet arī šeit viss ir objektīvi. Reāli Lopesam centrā maiņas nav. Porziņģis pats atzīst, ka vēl nav gatavs cīnīties 1:1 centra pozīcijā. Ja Lopess nevar kādu apturēt, uzmainīt faktiski nav ko. ... un tad nu ir kā ir ar tādiem večiem kā Vucevičs. Nu un, protams, pats galvenais. Rezultāts ir jātaisa komandas nominālajam līderim nevis rokijam. Lai kā es arī censtos saskatīt visas iespējamās pozitīvās lietas Entonijam, nu nepatīk man šis spēlētājs. Neredzu es Knicks veiksmes stāstu ar šo komandas līderi. Cik sezonas jau Karmelo ir NBA? Kas ir sasniegts, izņemot individuālo statistiku?

     [+] [-]

, 2015-12-22 16:27, pirms 8 gadiem
Video pa pēdējo spēli nebūs?

     [+] [-]

, 2015-12-22 17:25, pirms 8 gadiem
larondons rakstīja: Es nu nesauktu gluži par neveiksmi Kristapa statistiku pret Magic. Manuprāt, tā galīgi nav slikta. Cita lieta komandas kopējais sniegums. Bet arī šeit viss ir objektīvi. Reāli Lopesam centrā maiņas nav. Porziņģis pats atzīst, ka vēl nav gatavs cīnīties 1:1 centra pozīcijā. Ja Lopess nevar kādu apturēt, uzmainīt faktiski nav ko. ... un tad nu ir kā ir ar tādiem večiem kā Vucevičs. Nu un, protams, pats galvenais. Rezultāts ir jātaisa komandas nominālajam līderim nevis rokijam. Lai kā es arī censtos saskatīt visas iespējamās pozitīvās lietas Entonijam, nu nepatīk man šis spēlētājs. Neredzu es Knicks veiksmes stāstu ar šo komandas līderi. Cik sezonas jau Karmelo ir NBA? Kas ir sasniegts, izņemot individuālo statistiku?
Entonijs tikai 2 sezonas nav bijis po, viņam palīgi nav bijuši tieši centrā,kā bija chandlers vai nene viņš bija 2 vieta,gan east,gan west.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-22 17:29, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Izdevās uzvarēt "Bulls" bez Gazola, taču šonakt varējam redzēt tas, kas pietrūkst "Knicks, tie ir garie spēlētāji, kuri postā var ierobežot pretinieku spēlētājus jeb Vuceviču, kurš noteikti ir viens no labākajiem centra spēlētājiem līga. tas ir ļoti svarīgi, ja arī "Knicks" spēlēs play off un pretī bus komanda, kurai ir pārsvars garajā galā, tad daudz iespējas nebūs. Uzskatu, ka "Knicks" šosezon var izcīnīt uzvaras tikai pret tām komandām, kuriem ir ievērojami vāji vai vidēja līmeņa spēlētāji groza apakšā.
Centru trūkums ir tas mazākais, pg trūkums. Calderons ir sliktākais pg nba,kas nāk startā un defa it īpaši, jo viņš palaiž garām savu sedzeju un lopezam ir jāizšķiras vai palīdzēt vai nē. Ceru,ka viņu aizmainis no maiņas viņš labs,bet startā nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-22 21:29, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Izdevās uzvarēt "Bulls" bez Gazola, taču šonakt varējam redzēt tas, kas pietrūkst "Knicks, tie ir garie spēlētāji, kuri postā var ierobežot pretinieku spēlētājus jeb Vuceviču, kurš noteikti ir viens no labākajiem centra spēlētājiem līga. tas ir ļoti svarīgi, ja arī "Knicks" spēlēs play off un pretī bus komanda, kurai ir pārsvars garajā galā, tad daudz iespējas nebūs. Uzskatu, ka "Knicks" šosezon var izcīnīt uzvaras tikai pret tām komandām, kuriem ir ievērojami vāji vai vidēja līmeņa spēlētāji groza apakšā.
Nu saspelnieks NY vajadzigs pirmkart. Tur tadu pagaidam nav. Kad speleja Kalderons pret Rubio to vareja redzet ari aklais un garie bez piespelem vienmer izskatisies patizli.

     [+] [-]

, 2015-12-22 22:33, pirms 8 gadiem
112233 rakstīja: Nu saspelnieks NY vajadzigs pirmkart. Tur tadu pagaidam nav. Kad speleja Kalderons pret Rubio to vareja redzet ari aklais un garie bez piespelem vienmer izskatisies patizli.
Jā, Kalderons tiešām ar bumbu darbojās ļoti slikti, ja nemaldos tikai vienā no sezonas spēlēm atdeva 11 piespēlēs, pārējās izcēlies ar daudzu piezīmju nopelnīšanu un kļūdām. Svaigi atmiņā palika spēle pret "Thunder" izbraukumā, kur spēles izskaņa ar savām neapdomātām darbībām un virknes kļūdām izlaida uzvaru no rokas.

     [+] [-]

, 2015-12-22 22:58, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Entonijs tikai 2 sezonas nav bijis po, viņam palīgi nav bijuši tieši centrā,kā bija chandlers vai nene viņš bija 2 vieta,gan east,gan west.
Atgādini, lai man slinķim nav jāmeklē, kad viņš ir bijis 2. vietā iekš West... neatceros, ka DEN tur būtu bijuši...

     [+] [-]

, 2015-12-23 00:02, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Atgādini, lai man slinķim nav jāmeklē, kad viņš ir bijis 2. vietā iekš West... neatceros, ka DEN tur būtu bijuši...
wiki saka ka 2008-2009

     [+] [-]

, 2015-12-23 00:26, pirms 8 gadiem
wolf rakstīja: wiki saka ka 2008-2009
Nu tuvu dalīts ar 5. vietu.

Vnk neatcerējos, ka viņš vispār būt ko sasniedzis.

Šogad arī CP3 prognoze- LAC būs 4/5. Vinnēs sēriju un tad pretī GSW. Es saku, ka vinnēs, bet droš visi oponēs

     [+] [-]

, 2015-12-23 08:35, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu tuvu dalīts ar 5. vietu.

Vnk neatcerējos, ka viņš vispār būt ko sasniedzis.

Šogad arī CP3 prognoze- LAC būs 4/5. Vinnēs sēriju un tad pretī GSW. Es saku, ka vinnēs, bet droš visi oponēs
Rietumos jau tā pēdējā laikā ir ierasta štelle, kad 3-6 vai pat 2-7 vietu šķir 1-2 uzvaras sezonas beigās...

bet par LAC uzvaru pret GSW - man domāt ka Kareivjus var uzvarēt tikai "piekaujot", līdz ar to Pistons vai LAC varētu būt varianti. Tiesa gan neticu ka Pistons var to izdarīt iekš best of 7

     [+] [-]

, 2015-12-23 08:37, pirms 8 gadiem
... ā vēl teorētiski Memfisa, bet kaut kā Gazols un Randolfs šogad vairs neizskatās tik dominējoši

     [+] [-]

, 2015-12-23 11:23, pirms 8 gadiem
chemist_dk rakstīja: Nu principā ar mani ir līdzīgi. Metiens ir, diemžēl vēl dzīvē neesmu iemetis nevienu trīspunktnieku. Galvenais, ka treneris man tic.
arii taa var buut, jaa