Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijs ar 1+2 palīdz Pitsburgai pamest pēdējo vietu konferencē, Stemkosam 1+3

Agris Suveizda

Krosbijs ar 1+2 palīdz Pitsburgai pamest pēdējo vietu konferencē, Stemkosam 1+3
Sidnijs Krosbijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt tika aizvadītas 14 spēles. Pa septiņiem vārtiem pārliecinošās uzvarās guva Tampabejas "Lightning" un Kolorādo "Avalanche".

Tampabejas "Lightning" ar 7:3 savā laukumā sakāva Floridas "Panthers" un ar 31 punktu 22 spēlēs kļuva par jauno Austrumu konferences līderi. Ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stīvens Stemkoss, bet pa trim punktiem nopelnīja Ņikita Kučerovs (1+2) un Džeitī Millers (0+3). Tampa no pirmās vietas nostūma Toronto "Maple Leafs", kas ar 2:5 piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Mājinieki otrajā trešdaļā guva trīs vārtus, taču pirmajā periodā, kurā iemeta divus, sāncenšus nomētāja ar 29:11, labojot "Hurricanes" rekordu vienā trešdaļā izdarīto metienu ziņā.

Rietumu konferences vadībā nostiprinājās Nešvilas "Predators", kas sabojāja Kreiga Berubī debiju pie Sentluisas "Blues" stūres (4:1). Pie uzvaras tika arī iepriekšējās sezonas Stenlija kausa finālistes Vašingtonas "Capitals" un Vegasas "Golden Knights", kas pieveica attiecīgi Čikāgas "Blackhawks" (4:2) un Arizonas "Coyotes" (3:2 pagarinājumā). Vašingtonai divas rezultatīvas piespēles izdarīja Jakubs Vrāna, bet Vegasai divus vārtus, ieskaitot uzvaras ripu, guva Makss Pačioretī.

Austrumu konferences pēdējo vietu pameta Pitsburgas "Penguins", kas pārtrauca četru zaudējumu sēriju un izcīnīja tikai otro uzvaru desmit novembra spēlēs, ar 5:1 mājās sakaujot Dalasas "Stars". Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sidnijs Krosbijs. Tikmēr Ņujorkas derbijā "Rangers" ar 5:0 sakāva "Islanders". Pirmo sauso spēli līgā aizvadīja Bulgārijā dzimušais un Krievijā uzaugušais Aleksandars Georgijevs, kurš atvairīja visus 29 metienus.

Citās spēlēs pa diviem vārtiem guva Patriks Laine, Eriks Stāls, Andrēass Atanasiu un Pavels Zaha, bet pa trim rezultatīvām piespēlēm izdarīja Mīkaels Granlunds un Aleksandrs Kerfūts.

SpēleRez
Hurricanes – Maple Leafs5:2
Devils – Canadiens5:2
Rangers – Islanders5:0
Penguins – Stars5:1
Capitals – Blackhawks4:2
Sabres – Flyers5:2
Red Wings – Bruins3:2 P
Lightning – Panthers7:3
Wild – Senators6:4
Predators – Blues4:1
Coyotes – Golden Knights2:3 P
Ducks – Canucks4:3
Flames – Jets6:3
Kings – Avalanche3:7

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...