Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"ASK/LU" handbolisti pelnīti uzvar "LSPA/NB SAN"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"ASK/LU" handbolisti pelnīti uzvar "LSPA/NB SAN"
Žanis Malahovs (ASK/LU)
Foto: Ritvars Raits

Bez zaudējumiem Latvijas Virslīgas čempionātā turpina spēlēt "ASK/LU" handbolisti, kas šovakar ASK sporta zālē ar 26:21 (13:10) negaidīti pieveica iepriekšējās sezonas bronzas medaļniekus "LSPA/NB SAN".

Kamēr "LSPA/NB SAN" tā arī visa mača garumā nespēja parādīt labu sniegumu ne uzbrukumā, ne aizsardzībā, "ASK/LU" handbolisti ar uzbrukuma trio - Emīlu Reniņu, Kasparu Nagli un Artūru Lazdiņu - realizēja savas iespējas un 23. minūtē jau izvirzījās vadībā ar sešu vārtu pārsvari (10:4). Labi mājinieku vārtos spēlēja arī Atis Kociņš, cementējot savas vienības ceļu uz kārtējo uzvaru.

Puslaika otrajā pusē "LSPA/NB SAN" atguva rezultativitāti, nedaudz samazinot rezultāta starpību - 10:13. Otro puslaiku abas komandas iesāka rezultatīvi, sešu minūšu laikā katrai gūstot pa četriem vārtiem un saglabājot trīs vārtu starpību - 17:14.

Nākamajās 16 minūtēs "LSPA/NB SAN" handbolisti guva vairs tikai divus vārtus, kamēr Žanis Malahovs deviņas minūtes pirms mača beigām jau "ASK/LU" panāca septiņu vārtu pārsvaru - 23:16. Atlikušajā laikā situācija laukumā un uz tablo būtiski vairs nemainījās un "ASK/LU" izcīnīja pelnītu uzvaru ar 26:21.

Uzvarētājiem piecus vārtus guva Emīls Reniņš, bet četras reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš un Kaspars Naglis. Viesiem piecas reizes izcēlās Andis Ērmanis, bet četras - Lauris Eglītis un Normunds Blome.

Līdz ar to "ASK/LU" un "SK Latgols" komandas ir vienīgās, kas četrās spēlēs nav vēl zaudējušas ne punktu un likumsakarīgi ierindojas turnīra tabulas augšgalā. Iepriekšējā sezonā "ASK/LU" čempionātu noslēdza piektajā vietā, bet "LSPA/NB SAN" izcīnīja bronzas godalgas.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
22. novembris.
ASK/LU - LSPA/NB SAN 26:21 (13:10)

ASK/LU: Reniņš 5, Lazdiņš 4, Naglis 4/2, Kazeks, Malahovs un Šnēvelis 3, Bārbals 2, Ciematnieks un Liepiņš 1.
LSPA/NB SAN: Ērmanis 5/2, Blome un Eglītis 4, Leja 3, Lejnieks un Kurmēns 2, Leitis 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv