Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Al-Atijas plāni startēt "Volkswagen" komandā izgāžas, sportists skaidro iemeslus

Al-Atijas plāni startēt "Volkswagen" komandā izgāžas, sportists skaidro iemeslus
Nasers Al-Atija
Foto: motorsport.com

Lai gan gada sākumā divkārtējais pasaules rallija čempions WRC2 klasē Nasers Al-Atija paziņoja, ka šogad plāno startēt sacīkstēs ar "Volkswagen Polo W WRC" automašīnu, šis plāns tomēr netika realizēts. Sportists skaidro, kāpēc komanda pieņēma lēmumu ar viņu nesadarboties.

Al-Atija mērķēja kļūt par Andreasa Mikelsena komandas biedru "Volkswagen Motorsport II" sastāvā. Komanda bija gatava viņu pieņemt, taču sportists neesot spējis apmierināt vienu no rūpnīcas prasībām.

"Biju plānojis ar "Volkswagen" automašīnu aizvadīt sešus čempionāta posmus, tomēr viņi vēlējās, lai piedalos visos 11 uz to brīdi sezonā atlikušajos rallijos," atklāj Al-Atija. "Man tam nepietiktu laika, jo paralēli startēju arī rallijreida Pasaules kausā, kā arī Tuvo Austrumu rallija čempionātā."

Jautāts par to, vai viņu varētu būt iespēja redzēt pie "Polo R WRC" stūres 2017. gada sezonā, Al-Atija saka: "Ja godīgi, tad es nezinu. Pirmkārt, koncentrējos startiem Tuvajos Austrumos, rallijreidos un Dakaras rallijā."

Iepriekšējos trīs gadus Dakarā Al-Atija startējis ar "Mini" markas automašīnām, bet šobrīd sportists vēl nezina, kuras vienības sastāvā brauks 2017. gada janvārī gaidāmajā rallijā.

"Šobrīd es veicu pārrunas ar "Toyota"," viņš saka. "Protams, viss atkarīgs no tā, kurš piedāvājums būs piemērotāks man un arī maniem sponsoriem. "Toyota" ir ieinteresēti manos pakalpojumos."

Tikmēr Al-Atija noliedz, ka varētu pievienoties šī brīža Dakaras čempionvienībai "Peugeot".

"Tā ir ļoti laba komanda, kas jau nodarbina četrus pilotus," skaidro Al-Atija. "Tāpat man jāieklausās sponsoru vēlmēs. "Red Bull" vēlas, lai braucu citā komandā, nevis "Peugeot", ko viņi jau atbalsta. Tāpēc man jāatrod cita komanda, ar ko varu uzvarēt Dakaras rallijā."

45 gadus vecais Nasers Al-Atija Dakaras rallijā ir uzvarējis 2011. un 2015. gadā. Savukārt WRC2 titulus katariešu autosportists izcīnīja 2014. un 2015. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.