Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" paziņo, kas varētu būt viens no komandas WRC pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" paziņo, kas varētu būt viens no komandas WRC pilotiem
Esapeka Lapi (priekšplānā)
Foto: motorsport.com

"Toyota" komanda, kas 2017. gada sezonā atgriezīsies pasaules rallija čempionātā, kā vienu no pilotiem, iespējams, varētu izvēlēties somu Esapeku Lapi.

Iepriekš "Toyota" cerēja pievilināt kādu no šī brīža vadošajiem WRC pilotiem, norisinājās pārrunas ar Krisu Mīki, kurš tomēr izvēlējās palikt uzticīgs "Citroen". "Toyota" komandas vadītājs Tomijs Makinens tagad nolēmis sastāvā iekļaut gan kādu pieredzējušu, gan arī jaunu un talantīgu sportistu.

"Lapi ir viens no visinteresantākajiem jaunajiem braucējiem, kas šobrīd startē rallijā," atzīst četrkārtējais pasaules čempions Makinens, kuram "Toyota" devusi norīkojumu pārraudzīt savu WRC projektu. "Es gribētu viņam dot vietu komandā 2017. gada sezonā."

Esapekam Lapi šobrīd ir 25 gadi. Parādīdams teicamus rezultātus rallijos Somijā, 2013. gadā Lapi izlauzās uz starptautiskās autosporta skatuves, 2014. gadā kļūstot par Eiropas čempionu rallijā. 2015. gadā viņš startēja WRC2 pasaules čempionātā, uzvarēja posmos Polijā un Somijā, divreiz finišēja otrais, bet kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā.

Šobrīd un arī iepriekšējās sezonās soms pārstāvējis "Škoda" rūpnīcas komandu. Arī šogad viņš brauc ar "Škoda Fabia R5" mašīnu un nesen Montekarlo rallijā guva augsto devīto vietu absolūtajā ieskaitē, kā arī bija otrais ātrākais starp tiem pilotiem, kas nebrauca ar WRC auto.

Jau vēstīts, ka nesen par "Toyota" testpilotu kļuva četrkārtējais WRC vicečempions Miko Hirvonens, kuram šobrīd ir 35 gadi. Iespējams, nākošgad tieši viņš varētu kļūt par otru "Toyota" pilotu, līdz ar to sastāvā apvienotos gan pieredze un prasmes, gan talants un potenciāls.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-02-01 17:47, pirms 8 gadiem
Evans MonteCarlo rallijā faktiski piesmēja Lappi ar tādas pašas klases auto. Tā kā te var salidzināt cik gatavs ir Esapeka WRC līmenim.. Domāju, ka Hirvonens varētu nobraukt kādu gonku, bet uz pilnu sezonu diez vai parakstītos..