Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pacers" rēķinās, ka komandas līderis Oladipo pārdomās un spēlēs Orlando

Rolands Eliņš

"Pacers" rēķinās, ka komandas līderis Oladipo pārdomās un spēlēs Orlando
Viktors Oladipo. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Indiānas "Pacers" basketbolists Viktors Oladipo joprojām izvērtē savu dalību sezonas turpinājumā, taču viņa komandas galvenais treneris Neits Makmilans paudis pārliecību, ka Oladipo tomēr izies laukumā, pretēji spēlētāja iepriekš paziņotajam.

Viktors Oladipo smaga savainojuma dēļ izlaida gadu un atgriezās laukumā šī gada sākumā, aizvadot 13 spēles, kurās spēlēja ierobežotu laiku un vidēji iemeta 13.8 punktus. Viņa atgriešanos pārtrauca koronavīrusa pandēmija, un vasaras sākumā Oladipo paziņoja, ka neriskēs ar traumas atsvaidzināšanu un nespēlēs sezonas izskaņā.

Tas gan radīja sarežģījumus arī no juridiskās puses, jo NBA sniedz spēlētājiem iespēju atteikties no dalības sezonas turpinājumā (to izmantoja arī Dāvis Bertāns) piesardzības un personisku iemeslu dēļ, taču tādā gadījumā netiek izmaksāta alga par šo sezonas daļu. Oladipo gadījumā tie būtu trīs miljoni dolāru. Problēmas rada apstākļi, ka Oladipo iepriekš bija publiski atzinis, ka veselības ziņā ir gatavs spēlēt, attiecīgi trauma nav iemesls sezonas neturpināšanai.

Algas jautājums vēl nav izlemts, jo spēlētāju arodbiedrība aizstāv Oladipo, kamēr līgas vadība nevēlas radīt precedentu. Taču Oladipo pats svārstās par savu lēmumu un iepriekš norādījis, ka varētu to mainīt. Vēl šobrīd viņš nav pieņēmis galīgo lēmumu, taču "Pacers" galvenais treneris Neits Makmilans ASV medijiem norādīja, ka Oladipo būs sastāvā jau pārbaudes mačos.

"Ar to rēķinos," sacīja Makmilans. "Viktors piedalās komandas treniņos un atstāj labu iespaidu. Mūsu pirmā pārbaudes spēlebūs ceturtdien, skatīsimies, kāda spēlētājiem būs pašsajūta un attiecīgi lemsim par spēles laiku. Šobrīd nevienam spēlētājam nav noteikts minūšu ierobežojums."

"Pacers" pirmā pārbaudes spēle būs pret Portlendu. Tajā nepiedalīsies lietuvietis Domants Sabonis, bet visus pārējos Makmilans gaida ierindā.

28 gadus vecais Oladipo, ja spēs atgriezties tādā sportiskajā formā kā pirms traumas gūšanas, būs nozīmīgs palīgs "Pacers" vienībai, kas ieņem piekto vietu Austrumu konferencē ar 39 uzvarām 65 spēlēs. Oladipo pirms divām sezonām izcēlās ar vidēji mačā gūtu 23.1 punktu, bet iepriekšējā sezonā līdz traumai tika pie 18.8 punktiem un 5.2 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-07-21 13:20, pirms 4 gadiem
Mīkstie la sēž mājās! Žēl,ka iepējamais līderis ir tāds mīslis.. bija viens no mīļākajiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2020-07-21 13:58, pirms 4 gadiem
Turners un Sabonis jau ar traumēti..Sabonis 3 dienas kāju nevarot uz zemes nolikt,un to traumu nevar tā vnk sadziedēt,jo jāizlaiž ilgs laiks neliekot slodzi uz pēdu