Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokeja izlase atkārtoti samēros spēkus ar Franciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas hokeja izlase atkārtoti samēros spēkus ar Franciju
Pirmajā spēlē vārtus guvušais Oskars Batņa. Foto: Francijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase savā otrajā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam, šodien viesos atkārtoti sacentīsies ar Franciju. Spēle Grenoblē sāksies plkst. 17:00, bet televīzijā to šoreiz nebūs iespējams vērot.

Pirmo savstarpējo spēli abas izlases aizvadīja piektdien, kad Latvija pēc vājas pirmās trešdaļas atspēlējās no 0:2 un svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Vārtus guva Oskars Batņa un Māris Bičevskis, bet izšķirošo bullīti iemeta Edgars Kulda.

Gatavošanos Latvijas valstsvienība sāka pagājušajā pirmdienā, un jau pirmajā treniņā klāt bija lielākā daļa līderu. Tiesa, tas pagaidām ir noticis bez komandas galvenais trenera Boba Hārtlija, kuram piektdien noslēdzās sezona Omskas "Avangard" klubā, zaudējot Gagarina kausa finālsērijā. Pašlaik ar izlasi strādā viņa palīgs Artis Ābols, kuram talkā nākuši Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba.

Starp hokejistiem, kuri devušies uz Franciju, lielākajai daļai būs krietni jāpasvīst, lai varētu cerēt aizbraukt uz pasaules čempionātu. Tomēr sastāvā ir iekļauti arī pāris veterāni. Pirmo maču pret Franciju vārtos aizvadīja Kristers Gudļevskis, bet aizsardzību cementēja Artūrs Kulda. Iepriekš bija plānots, ka šodienas spēlē abiem dots atpūtu. Aizsardzībā pasaules čempionāta pieredze ir arī Uvim Balinskim un Krišjānim Rēdliham, savukārt uzbrukumā tādi ir Edgars Kulda, Māris Bičevskis un Gunārs Skvorcovs.

Paredzams, ka Latvijas izlases kodols izveidosies pirms nākamajām divām spēlēm, kurās trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" tiks uzņemta Krievija. Tāpat šajās dienās spēles turpat aizvadīs arī no sastāva izkritušie spēlētāji, kuri Latvijas otrās izlases rindās Kuļibabas vadībā eksaminēs Igauniju.

Francijai vārtsargu un aizsardzības līnijā visi hokejisti ir no pašmāju čempionāta, bet pieci uzbrucēji sezonu pavadīja ārzemēs – Elio Bertons no Ženēvas "Servette" Šveicē (50 spēles, 1+9), Šarls Bertrāns no "Fribourg-Gotteron" Šveicē (21, 8+2), Tims Bozons no "Servette" (42, 4+10), Valentēns Klero no Vāsas "Sport" Somijā (40, 5+4) un Antonī Rešs, kurš bija Riharda Bukarta komandas biedrs Vācijas klubā "Wild Wings". Rešs 46 spēlēs sakrāja 19+7, Bukartam 42 spēlēs 9+13.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Francijas izlase izcīnīja divas uzvaras (6:2 pret Baltkrieviju un 5:2 pret Austriju), taču zaudēja visām augstāk esošajām komandām. Ilgu laiku valstsvienību trenēja Deivs Hendersons, bet tagad galvenā trenera amatā ir Filips Bozons, kurš ir visu laiku rezultatīvākais Francijas izlases spēlētājs.

Francijai šajā sezonā bija trīs spēlētāji Nacionālajā hokeja līgā – Antuāns Rusels (Vankūveras "Canucks", 65 spēles, 9+22), Pjērs Eduārs Belmārs (Lasvegasas "Golden Knights", 76, 6+9) un jaunais talants Aleksandrs Teksjē, kurš Kolumbusas "Blue Jackets" pievienojās tikai sezonas beigās – pēc tam, kad bija brīvs no kluba Somijā. Viņš četros "play-off" mačos izcēlies ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

Sastāvs pret Franciju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Rīgas “Dinamo”, KHL), Gustavs Dāvis Grigals (“Univ. of Alaska-Fairbanks”, NCAA).
Aizsargi: Uvis Balinskis (Rīgas “Dinamo”, KHL), Krišjānis Rēdlihs (Kuņluņ “Red Star”, KHL), Artūrs Kulda (Čerepovecas “Severstaļ”, KHL), Artūrs Salija (HK “Poprad”, Slovākija), Eduards Hugo Jansons (Almetjevskas “Neftyanik”, VHL), Tomass Zeile (“Tibro IK”, Zviedrijas 2.divīzija), Roberts Mamčics (HK “Liepāja”, OHL), Ēriks Ševčenko (Hantimanijskas “Yugra”, VHL), Renārs Kārkls (HK “Rīga”, MHL).
Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (Almetjevskas “Neftyanik”, VHL), Edgars Kulda (“HC Zlin”, Čehija), Māris Bičevskis (“HK Hradec Kralove”, Čehija), Elvijs Biezais (“GAP”, Francija), Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (visi Rīgas “Dinamo”), Egils Kalns (HK “Liepāja”, OHL), Renārs Krastenbergs ("Wheeling Nailers", ECHL) un Artūrs Ozoliņš (Toljati "Lada", VHL).

Francijas sastāvs

Vārtsargi: Anrī Korentēns Bijss ("Amiens"), Floriāns Ardī ("Angers") un Sebastians Ilonens ("Anglet").
Aizsargi: Azizs Bāzi ("Bordeaux"), Floriāns Šakjašvili ("Rouen"), Pjērs Krinons ("Gap"), Olivjē Dams-Malkā ("Nice"), Kevins Diso ("Rouen"), Igo Gallē ("Bordeaux"), Kevins Ekfejs ("Mulhouse"), Žonatans Žanils ("Bordeaux"), Vensāns Lorkā ("Lyon") un Antonēns Manavjans ("Grenoble").
Uzbrucēji: Elio Bertons ("Servette", Šveice), Šarls Bertrāns ("Fribourg", Šveice), Morēns Buvē ("Gap"), Timotē Bozons ("Servette", Šveice), Valentēns Klero ("Sport", Somija), Tedijs Da Kosta ("Grenoble"), Sedriks Di Dio Balsamo ("Lyon"), Damjēns Flerī ("Grenoble"), Antonī Gitigs ("Rouen"), Gijoms Leklērs ("Grenoble"), Antonī Reks ("Wild Wings", Vācija), Nikolā Rics ("Rouen"), Saša Trejs ("Grenoble") un Peters Valjē ("Bordeaux").

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēleRez.
19. aprīlis21:15Francija – Latvija2:3 (PM)
21. aprīlis17:00Francija – Latvija
24. aprīlis19:30Latvija – Krievija
25. aprīlis18:30Latvija Krievija
3. maijs21:30Šveice – Latvija
4. maijs19:30Šveice – Latvija

Latvijas izlases spēles PČ

DatumsLaiksSpēle
11. maijs17:15Latvija – Austrija
12. maijs21:15Latvija – Šveice
14. maijs17:15Itālija – Latvija
16. maijs21:15Čehija – Latvija
18. maijs13:15Latvija – Krievija
20. maijs21:15Zviedrija – Latvija
21. maijs17:15Norvēģija – Latvija
1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-04-21 11:06, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Televīzijā nebūs iespēja vērot, bet OnHockey.TV | Live hockey streams (KHL, NHL,... šī spēle ir programmā
nu, tas, ka ir programmā, vēl neko nenozīmē
ja nebūs strīmu, izņems

Visiem priecīgas Lieldienas!

  -3 [+] [-]

, 2019-04-21 11:08, pirms 5 gadiem
Sveiki!!
Pa nikita jevpalovu nekas nav minets?? Kapec nebrauc uz izlasi??? Un ka ar Binduli??
Vel jau jacer uz AHL Rubinu.
Un ka Darzins tiks pie liguma...
Isti nav ari saprotams kapec Merzlikins tur marinejas ka ceturtais vartusargs...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-21 11:29, pirms 5 gadiem
aigars_babkins_1930924397214103 rakstīja: Sveiki!!
Pa nikita jevpalovu nekas nav minets?? Kapec nebrauc uz izlasi??? Un ka ar Binduli??
Vel jau jacer uz AHL Rubinu.
Un ka Darzins tiks pie liguma...
Isti nav ari saprotams kapec Merzlikins tur marinejas ka ceturtais vartusargs...
Merzļikins trenējas NHL klubā. Tas izlasei nāk tikai par labu, jo Elvis ir gudrs čalis un šāda pieredze ir tikai bonuss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-04-21 12:09, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: nu, tas, ka ir programmā, vēl neko nenozīmē
ja nebūs strīmu, izņems

Visiem priecīgas Lieldienas!
Tev arī priecīgas Lieldienas, un tēmai atbilstoša anekdote:

___
Gailis stāv pie Lieldienu olu groza un skatās - olas : zilas , zaļas , sarkanas , dzeltenas ...
Krāpnieces ... , sievas būs mani krāpušas ar papagaili!!!
___

  +3 [+] [-]

, 2019-04-21 12:13, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: nu, tas, ka ir programmā, vēl neko nenozīmē
ja nebūs strīmu, izņems

Visiem priecīgas Lieldienas!
"ja spamojam, tad spamojam!
es vēl vienu Lieldienu aņuku atcerējos:

___
Pacients atnācis uz poliklīniku uz pārbaudi. Reģistratūrā viņam iedod pacienta kartiņu un nosūta uz 314.kabinetu pie neirologa.
Tur ārsts viņu apskata, beigās liek novilkt bikses un ar zeļonku nosmērē vienu olu zaļu, kaut ko ieraksta kartiņā un liek iet uz 218.kabinetu pie ķirurga.
Izstāvējis rindu, tiek pie ķirurga. Tas atver kartiņu, pasmaida, liek novilkt bikses, un otru olu ar jodu nosmērē brūnu. Tad kaut ko ieraksta kartiņā un liek iet atpakaļ uz 314.kabinetu bez rindas.
Pacients gaitenī kļuvis aizdomīgs, atver kartiņu un lasa: Priecīgas Lieldienas, dakter Kalniņ! Jums tāpat Dr. Liepiņ!
___

  +6 [+] [-]

, 2019-04-21 12:24, pirms 5 gadiem
Jacer ka columbusa nakama karta zaudes tad Elvis var paspet. Bez vina no grupas ara tikt bus gruti.

     [+] [-]

, 2019-04-21 12:25, pirms 5 gadiem
Pa nikita jevpalovu nekas nav minets?? Kapec nebrauc uz izlasi??? Sezona beigusies viņam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-04-21 13:57, pirms 5 gadiem
Tie baltie izlases krekli tuvplānā izskatās ok, bet no distances ne visai. Atsit kaut kādu Poliju vai Čehiju.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-21 14:05, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā, ka Izlasē šobrīd 24 uzbrucēji un 8 no tiem ar PČ pieredzi ir jau Rīgā(Daugaviņš,Indrašis,Ābols, Ķēniņš, Bukarti, Pavlovs, Meija) tad šiem 8 pievienosies vēl 4 no sastāva, kas ir Francijā, bet pa lielam 12 uzbrucējiem Hokeja pavasaris būs noslēdzies tāpat arī vismaz 4 aizsargiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-21 14:08, pirms 5 gadiem
aigars_babkins_1930924397214103 rakstīja: Sveiki!!
Pa nikita jevpalovu nekas nav minets?? Kapec nebrauc uz izlasi??? Un ka ar Binduli??
Vel jau jacer uz AHL Rubinu.
Un ka Darzins tiks pie liguma...
Isti nav ari saprotams kapec Merzlikins tur marinejas ka ceturtais vartusargs...
Aizsargiem tāpat veselīga konkurence, lai Rubīns pacīnas par Kaldera kausa pie šādiem kandidātiem tāpat velk uz 4 maiņas aizsargu, nav vērts braukt uz PČ, Siksna gan tūlīt bus brīvs no VHL fināla..

  -1 [+] [-]

, 2019-04-21 14:22, pirms 5 gadiem
Cerams, ka kaut kur varēs redzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2019-04-21 15:11, pirms 5 gadiem
Cik atceros pirmo spēli ,tad sākums mums bija drausmīgs. Radās iespaids ,ka čaļi nezin ko ar ripu iesākt. Uz franču fona izskatījās pēc bērnu BJSS komandas ,skrien ,sitās ,franči pa to laiku gan individuālo meistarību demonstrē ,gan saspēli ,izskatījās ļoti paŗliecinoši uz lat fona.Nu tā. Hārtlijs mācēja puikiem galvas sakārtot ,pēc pirmās spēles spriežot ,Ābols ne. Un tur ir gadsimta problēma,jo visi zin ,ka viss sākas galvā.Tāds haļavizējošs iespaids rodas pirms pč un tas dara uzmanīgu.Lai visiem veiksme un priecīgus Kristus augšāmcelšanās svētkus!!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-21 15:27, pirms 5 gadiem
kas_es_856436297640153088 rakstīja: nezinu kā citiem, bet man pēc KHL play off skatīšanās šāds hokejs šķiet totāli garlaicīgs.. jā izlase utt. ir pat daži no KHL , bet nu kopējais līmenis džekiem kuri nav KHL pieredzējuši, sorry veči.. ja novāksies KHL sastāvs, arī ar Dārziņu, tad varēs paskatīties , bet tāpat pašvaks hokejs tajos PČ .
manuprāt pč jārīko reizi 2 gados/..
4x "KHL", nav slikti.
Nākamreiz mēģini piecreiz pieminēt.

     [+] [-]

, 2019-04-21 16:58, pirms 5 gadiem
man kops OHL playoff vispar tas KHL baigi lidzigs organizacijas limeni izskatas,aa pareizi OHL vismaz izsniedza medalas ar lentitem sa gada

     [+] [-]

, 2019-04-21 17:10, pirms 5 gadiem
Atkal pirmie ielaižam.

     [+] [-]

, 2019-04-21 17:16, pirms 5 gadiem
Kas tas par jefiņu tur komentē?

     [+] [-]

, 2019-04-21 17:26, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Kas tas par jefiņu tur komentē?
Viņš vēl varēja savu seju uzlikt pa visu ekrānu, nu bāc, gribi baigi komentēt uztaisi sevi mazāku!

  -2 [+] [-]

, 2019-04-21 18:00, pirms 5 gadiem
Kas par caurumu mums šodien kastē dirn?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-21 18:05, pirms 5 gadiem
pepperoni rakstīja: Kas par caurumu mums šodien kastē dirn?
Grigals

     [+] [-]

, 2019-04-21 18:05, pirms 5 gadiem
kur var redzet

     [+] [-]

, 2019-04-21 18:05, pirms 5 gadiem
jura1968232@inbox.lv rakstīja: kur var redzet
Onhockey.tv

     [+] [-]

, 2019-04-21 18:13, pirms 5 gadiem
livetv.sx

     [+] [-]

, 2019-04-21 18:14, pirms 5 gadiem
sobrid 0:2 zaudejam.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-21 18:19, pirms 5 gadiem
Schneider' rakstīja: Grigals
Nemitīgi uz ceļiem krīt.

     [+] [-]

, 2019-04-21 18:20, pirms 5 gadiem
Kāpēc uzreiz caurums? Vaitad divas reizes pēc kārtas ,ielaiž ar atšķirīgiem vārtsargiem ir likumsakarība, ka vārtsargs slikts, manuprāt nē! Saknes ir tajā, ka aizsargi mazliet vāji darbojas aizsardzības zonā nespēj neitralizēt pretinieku līderus un aizsargi nespēj ievadīt spēli uz priekšu! pagaidām tas krietni krīt acīs ar šo sastāvu! Bet pamātā galvenie aizsargi palikuši vēl mājās (Sotnieks, Freibergs, Zīle). Kuldam vēl mazliet jāpieliek spēlē! Bet Balinska vietā šogad ņemtu noteikti Siksnu kurš ir izcilā formā tagad!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-21 18:56, pirms 5 gadiem
Izskatās ,ka spēle notiek neviss Francijā,bet Afganistānā.Pat teksta tiešraides nav.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-21 19:03, pirms 5 gadiem
Interesants mums Komentētājs, onhockey.tv! Jauns gurķis!

     [+] [-]

, 2019-04-21 19:05, pirms 5 gadiem
pepperoni rakstīja: Kas par caurumu mums šodien kastē dirn?
Kads caurumam sakars, kad pilnigi pensionari spele?

     [+] [-]

, 2019-04-21 19:07, pirms 5 gadiem
Kuldīgas bosi!

     [+] [-]

, 2019-04-21 19:16, pirms 5 gadiem
bļin spēli izrādās franči translē un LTV nolažojuši?
visu sporta direkciju atlaist ar Ušacki priekšgalā...

     [+] [-]

, 2019-04-21 19:24, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: bļin spēli izrādās franči translē un LTV nolažojuši?
visu sporta direkciju atlaist ar Ušacki priekšgalā...
tas telerium un/vai fanseat, kas tie vispār ir? iespējams, signāls nav derīgs kādiem tv pārraides standartiem. neuzticams straumējums varbūt
1 2 39 komentāri