Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim pirmais mačs jaunajā Maiami turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim pirmais mačs jaunajā Maiami turnīrā
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis (ATP 78.) ceturtdienas vakarā Maiami sāks sezonas otro "Masters 1000" sērijas turnīru, tiekoties ar 19 gadus veco Serbijas tenisistu Miomiru Kecmanoviču (ATP 95.). Mačs sāksies pēc plkst. 1:00 (pēc Latvijas laika naktī uz piektdienu).

Gulbim vecais "Miami Open" bija ļoti nesekmīgs turnīrs, tur uzvarot tikai vienā mačā. Ernests 2008. gadā debijā 1. kārtā ar 6:3, 4:6, 6:1 uzvarēja bijušo pasaules 12. numuru Dominiku Hrbatiju, kurš tolaik rangā bija tikai 200. vietā. Gulbis zaudēja visās nākamajās septiņās spēlēs pamatturnīros, kā arī 2017. gadā vienīgajā cīņā kvalifikācijā, kur viņš piekāpās Serhijam Stahovskim.

Gulbim Kībiskeinā ļoti smagi klājās turienes brutālajos apstākļos, kad uz lēna seguma bija mocīšanās karstā laikā ar mitru gaisu un lielu vēju. Pārcelšanās aptuveni 30 km uz ziemeļiem būtiskas izmaiņas klimatā nerada. Tiesa, aina ir nedaudz pozitīvāka, jo turnīra jaunā norises vieta "Hard Rock" stadionā ir bez tik liela vēja, kāds bija Kībiskeinā, bet viss pārējais ir apmēram tāpat kā vecajā "Miami Open".

Gulbis sliktas formas dēļ nav favorīts mačā pret 19 gadus vecu tenisistu, kurš ATP līmenī visas karjeras laikā guvis tikpat uzvaru, cik Gulbis šogad (četras). Gulbis zaudējis pēdējos trīs ATP mačos, un, skaitot ar pagājušajā nedēļā piedzīvoto neveiksmi "Challenger" turnīrā Arizonā, viņam kopumā ir jau četru zaudējumu sērija. Gulbim šodien būtībā būs mačs pret mājinieku, jo Kecmanovičs dzīvo Floridas štatā esošajā Breidentonā.

Kecmanovičam bija daudzsološa junioru karjera. Viņš 2015. un 2016. gadā Floridā uzvarēja nozīmīgajā "Orange Bowl" turnīrā, kur pirmajā finālā pieveica šobrīd ATP ranga 10. vietā esošo Stefanu Cicipu. 2016. gadā sasniegts "US Open" fināls, kur nācās piekāpties Kanādas jaunajam spīdeklim Fēliksam Ožē-Aliasimam (šonedēļ ATP 57. numurs). Kecmanovičs sekmīgo 2016. gada sezonu pabeidza junioru ranga 1. vietā, bet nākamajā sezonā savā pēdējā junioru turnīrā tika līdz "French Open" pusfinālam.

Kecmanovičs tobrīd jau bija uzvarējis divos "Futures" turnīros. Pēc "French Open" iegūts trešais ceturtais ITF tituls, bet oktobrī izcīnīts pirmais no diviem "Challenger" tituliem. Viņš otro ieguva 12 mēnešus vēlāk, vēlreiz uzvarot Ķīnā notikušā turnīrā.

Miomirs visas četras ATP līmeņa uzvaras guvis šogad. Viņš janvārī pārvarēja vienu kārtu Brisbenā, bet iepriekšējās divās nedēļās izmantoja laimīgā zaudētāja iespējas Indianvelsā, kur ar trim uzvarām tika līdz ceturtdaļfinālam, tur ar 3:6, 4:6 zaudējot Milošam Raoničam (#14). Kalifornijā sasniegtais rezultāts viņam ļāva debitēt ATP Top 100.

Lielajos turnīros ar mazu pieredzi esošais Kecmanovičs tikai vienreiz uzvarējis Top 50 spēlētāju, šo uzvaru gūstot Indianvelsā ar 6:2, 7:6(3), bet Serbiju pārstāvošo ungāru Laslo Ģeri (#32).

Gulbja un Kecmanoviča mača sākums plānots plkst. 19:00 pēc vietējā laika jeb plkst. 1:00 pēc Rīgas laika. Jāuzsver, ka "Grandstand" kortā (otrais nozīmīgākais korts) pirms tam no plkst. 18:00 jāizspēlē četri mači, no kuriem pēdējais būs Viktorijas Azarenkas un Karolīnas Garsijas tikšanās (sākums ne agrāk par 23:00).

  +1 [+] [-]

, 2019-03-21 10:19, pirms 5 gadiem
Par uzvaru..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja