Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns iekļauts Covid-19 protokolā, visticamāk, nespēlēs līdz janvāra beigām

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bertāns iekļauts Covid-19 protokolā, visticamāk, nespēlēs līdz janvāra beigām
Rasels Vestbruks un Dāvis Bertāns. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Vašingtonas ''Wizards'' komandai Covid-19 pandēmijas dēļ nenotiks arī NBA mačs pret Milvoki "Bucks", kas bija paredzēts naktī uz sestdienu. Tā būs jau sestā "Wizards" pārceltā spēle pēc kārtas, bet šoreiz norādīti arī spēlētāji, kuri šobrīd nav komandai pieejami NBA drošības un veselības protokola dēļ (proti, Covid-19 pašizolācijas dēļ), un to vidū ir arī Latvijas spēlētājs Dāvis Bertāns. "Wizards" treneris paredz, ka Bertāns nedosies nākamās nedēļas izbraukumā un attiecīgi nespēlēs līdz janvāra beigām.

Līdz šim Dāvja Bertāna pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" Covid-19 dēļ tika atceltas piecas spēles. NBA apskatnieks Freds Katzs paziņojis, ka "Wizards" nevarēs aizvadīt arī nākamo spēli, kas bija paredzēta naktī uz sestdienu. "Wizards" pretiniece būtu bijusi Milvoki "Bucks".

Kā teikts paziņojumā, "Wizards" joprojām nepietiek spēlētāju, lai aizvadītu spēli. Līdz šim "Wizards" pārcelto spēļu dēļ nebija jāziņo par sava sastāva norisēm, attiecīgi nebija zināms, kuri seši spēlētāji bija inficējušies ar Covid-19. Komanda šonakt atsāka treniņu procesu, un līdz ar to "Wizards" arī atklāja, kuri spēlētāji šobrīd nav pieejami, un šobrīd zināms, ka arī Dāvis Bertāns ir starp tiem, kuriem jāievēro pašizolācija, pamatojoties uz NBA vadības izstrādāto Covid-19 protokolu.

Tāpat Covid-19 protokolā iekļauti "Wizards" spēlētāji Rui Hačimura, Deni Avdija, Trojs Brauns, Išs Smits un Morics Vāgners. Jāuzsver, ka iekļaušana NBA drošības un veselības protokolā automātiski nenozīmē, ka spēlētājs ir inficējies ar Covid-19, taču "Wizards" bija ziņojusi tieši par šādu ar Covid-19 saslimušo spēlētāju skaitu.

"Wizards" sastāvā šobrīd ir minimālais nepieciešamais pieejamo spēlētāju skaits (astoņi), taču par spēles pret "Bucks" pārcelšanu iestājās pats klubs, norādot, ka arī šāds spēlētāju skaits un palikšana bez treniņu procesa ilgākā laika periodā krietni palielina traumu iespēju. Tāpat "Wizards" uzskatīja, ka šādā situācijā būtu nostādīta sportiski ļoti neparocīgā pozīcijā, salīdzinot ar pretiniekiem.

"Wizards" sastāvā kluba mājaslapā vairs nav atrodams Anžejs Pasečņiks, Latvijas centra spēlētājs, par kura gaidāmo atbrīvošanu no komandas tika ziņots svētdien. To darīja medijs "The Athletic", taču "Wizards" savā mājaslapā un sociālajos tīklos par to vēl nav informējusi, taču kluba ziņojumā par savu sastāvu Pasečņiks vairs nav iekļauts.

"Wizards" pēdējo spēli aizvadīja 11. janvārī, kad tikās ar Fīniksas "Suns". Nākamā spēle "Wizards" paredzēta naktī uz pirmdienu, kad tai jātiekas ar Sanantonio "Spurs". Kā norādīja "Wizards" treneris, seši Covid-19 protokolā iekļautie spēlētāji, attiecīgi ieskaitot arī Bertānu, visticamāk, nedosies gaidāmajā trīs spēļu izbraukumā. Šāda prognoze saistīta ne tikai ar tikšanu galā ar Covid-19, bet arī atgriešanos spēļu režīmā, kas nenotiks uzreiz. Ja "Wizards" trenera Skota Bruksa prognoze piepildīsies, tad Bertāna atgriešanās laukumā nevarēs būt agrāk par 30. janvāri.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-21 09:30, pirms 3 gadiem
Gandrīz mēnesi.bez treniņiem un spēlēm sanāks .Nekas tur labs nav gaidāms , kad atgriezīsies šie spēlētāji....

  +2 [+] [-]

, 2021-01-21 09:31, pirms 3 gadiem
Īsa Andžejam tā sezona sanāca, vasarā būs pavirši attiecies pret sagatavošanos sezonai!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-21 10:52, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Īsa Andžejam tā sezona sanāca, vasarā būs pavirši attiecies pret sagatavošanos sezonai!
teica dīvāna p*****s

     [+] [-]

, 2021-01-21 17:00, pirms 3 gadiem
Nu tas ir vāks, Dāvis pašizolācijā- izklausās bīstami