Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sotniekam divi vārti sāpīgā zaudējumā pret Maskavas CSKA, Karsums piespēlē

Agris Suveizda

Sotniekam divi vārti sāpīgā zaudējumā pret Maskavas CSKA, Karsums piespēlē
Kristaps Sotnieks
Foto: hclada.ru

Pirmos punktus gandrīz mēneša laikā nopelnīja latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš divas reizes pārspēja Maskavas CSKA vārtu vīru Iļju Sorokinu, tomēr pat ar četrām ripām vairākumā Arta Ābola trenētajai un arī Edgara Masaļska pārstāvētajai Toljati "Lada" nepietika, lai pretiniekiem atņemtu kaut punktu - 4:5, visus piecus vārtus ielaižot vienādos sastāvos.

Spēle sākās ļoti rezultatīvi, un pirmajās piecās minūtēs tika gūti trīs vārti. Maskavas CSKA jau 67. sekundē palika mazākumā, kad Vjačeslavs Osnovins neļāva pretiniekam izrauties vienatnē pret vārtiem, un Viktors Komarovs pēc 70 sekundēm realizēja vairākumu (1:0). Pagāja tikai 19 sekundes, kad Gregs Skots no iemetiena apļa panāca izlīdzinājumu (1:1), bet pēc divām minūtēm Aleksandrs Kutuzovs un Džefs Plets atstāja CSKA trijatā un Sotnieks jau pēc 14 sekundēm precīzi meta virs Sorokina pleca (2:1).

Mazākuma turpinājumā Sorokins glāba komandu no trešās ielaistās ripas un vēlāk savu meistarību demonstrēja vēl vairākas reizes, bet otrās trešdaļas devītajā minūtē CSKA sodīja mājiniekus par izšķērdību un atjaunoja līdzsvaru. Maksims Mamins izslidoja vienatnē pret Masaļski un apspēlēja latviešu vārtsargu (2:2).

Atlikušajā trešdaļas laikā vairākkārt glāba Masaļskis, tomēr CSKA trešās trešdaļas ceturtajā minūtē 27 sekundēs pamanījās gūt divus vārtus. Vispirms viesi izspēlēja līdz tukšam stūrim un Sotnieks kritienā nespēja glābt komandu (3:2), bet nākamajā epizodē ripa pēc Skota piespēles no aizvārtes atleca pie Džefa Pleta (4:2).

Mājinieki gan vēl ne tuvu nebija padevušies un jau trešdaļas vidū panāca neizšķirtu. 49. minūtē Andrejs Ivanovs izmantoja vēl vienu vairākumu pieci pret trim (3:4), bet 51. minūtē Sotnieks atlikušā vairākuma pēdējā sekundē guva savos otros vārtus spēlē (4:4). Vēl drīz pēc tam "Lada" trāpīja arī pa stabu, taču uzvaras vietā palika ar garu degunu – Skots un Plets lielisko nosedza Masaļska redzamību, un Deniss Deņisovs piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām no distances iešāva ripu "Lada" vārtos (5:4). Priekšpēdējā minūtē "Lada" nopelnīja divus noraidījumus un netika pie iespējas Masaļski nomainīt pret laukuma spēlētāju.

Kristaps Sotnieks kopā ar Teiloru Aronsonu spēlēja pirmajā aizsargu pārī un laukumā pavadīja 20 minūtes un 52 sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Sotnieks izdarīja piecus metienus pa vārtiem, guva divus vārtus, izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus. Edgars Masaļskis aizvadīja labu spēli, neesot vainojams vairumā ielaisto vārtu, un atvairīja 41 no 46 metieniem. Sotnieks šosezon 39 spēlēs sakrājis 11 (6+5) punktus.

Tikmēr sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs izcīnīja Maskavas "Dynamo", kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja citu galvaspilsētas klubu "Spartak". Mārtiņš Karsums kopā ar Alekseju Tereščenko un Maksimu Karpovu spēlēja otrajā virknējumā un uz ledus pavadīja 13 minūtes un 11 sekundes. 52. minūtē Karsums asistēja otrajā vārtu guvumā, neitrālajā zonā piespēlējot Tereščenko un pats dodoties uz maiņu, bet uzbrukumu ar precīzu metienu no distances noslēdza Iļja Ņikuļins. Karsumam tas bija 18. (7+11) punkts 35 spēlēs. Karsuma rēķinā šovakar arī pieci metieni, trīs spēka paņēmieni un viens izprovocēts noraidījums.

SpēleRez
Lada – CSKA4:5
Severstal – Vityaz4:2
Lokomotiv – Sochi3:1
Dynamo M – Spartak3:0
Slovan – Salavat Yulaev20:00

Izmantotie resursi:
Хоккей. КХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...
Хоккей. КХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...

  +5 [+] [-]

, 2016-12-20 19:41, pirms 7 gadiem
domāju, ka šī Sotniekam individuāli karjeras svarīgākā un izcilākā spēle.

  +8 [+] [-]

, 2016-12-20 19:55, pirms 7 gadiem
Sotnieks viens no retajiem letiņiem, kas arī ārpus RD ko spēj paveikt,
izcils vairākuma speciālists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-20 20:02, pirms 7 gadiem
Mr.V. rakstīja: Sotnieks viens no retajiem letiņiem, kas arī ārpus RD ko spēj paveikt,
izcils vairākuma speciālists.
Nu paga,paga,Atceries pagajuso sezonu? Bartuli?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-20 20:08, pirms 7 gadiem
Bartulis ja,pagajusa sezona meta ieksa,bet man tada sajuta ka vinam treneris ir licis tadu uzdevumu spelet aizsardziba un bloket metienus tikai,cik ari skatos ka vins vienmer spele pirmaja maina,ja butu treneris neapmierinats tad jau vinu liktu zemak es ta domaju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-21 09:37, pirms 7 gadiem
izlasei būs kaut viens līderis