Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sotniekam divi punkti Toljati ceturtajā zaudējumā pēc kārtas, Masaļskis rezervē

Rolands Eliņš

Sotniekam divi punkti Toljati ceturtajā zaudējumā pēc kārtas, Masaļskis rezervē
Kristaps Sotnieks (pa vidu)
Foto: Hclada.ru

Latvijas hokejists Kristaps Sotnieks izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm KHL mačā pret Kazaņas „Ak Bars”, taču viņa pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati „Lada” cieta zaudējumu ar 3:5.

Galvenā trenera Arta Ābola vadītā „Lada” Kazaņā ieradās ar trīs zaudējumiem pamatlaikā pēc kārtas, turklāt visās trijās spēlēs bija ielaidusi tieši piecus vārtus. Šodien šī sērija turpinājās gan zaudējumu, gan ielaisto piecu vārtu izteiksmē.

Vadībā gan pirmā izvirzījās tieši Toljati vienība, kad 24. minūtē vārtus guva Vasilijs Streļcovs, paveicot to pēc Kristapa Sotnieka rezultatīvas piespēles. Līdz trešā perioda sākumam gan sekoja pamatīga Kazaņas atbilde un izvirzīšanās vadībā ar 4:1.

Toljati gan nepadevās un atjaunoja intrigu. Vispirms vārtus guva Viktors Komarovs, bet 51. minūtē vēl vienu rezultatīvu piespēli nopelnīja Sotnieks, palīdzot Denisa Zernova vārtu guvumā. Tas noveda pie rezultāta 3:4, un „Ak Bars” līdz pat pēdējai minūtei pilnībā droša par uzvaru nevarēja būt. Taču beigās tomēr izdevās panākt 5:3 un izcīnīt uzvaru.

Sotnieks laukumā pavadīja 21:32 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Viņam labākais lietderības koeficients komandā (plus viens) un arī divi bloķēti metieni. Sezonā kopā Sotnieks 29 spēlēs savācis astoņus punktus (3+5).

Savukārt Edgars Masaļskis palika „Lada” rezervē, kamēr pamatvārtsargs Iļja Ježovs atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem.

Sezonas kopvērtējumā „Lada” noslīdējusi uz 12. vietu Austrumu konferencē, taču no „play-off” robežas joprojām atpaliek tikai četrus punktus.

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...