Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" Bīzlija vietā piesaista Andersonu, "Wizards" Braients atveseļojies no Covid-19

Rolands Eliņš

"Nets" Bīzlija vietā piesaista Andersonu, "Wizards" Braients atveseļojies no Covid-19
Tomass Braients spēlē pret Dalasu un Kristapu Porziņģi. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolistu Rodiona Kuruca un Anžeja Pasečņika pārstāvētās NBA komandas sezonas izskaņas norises vietā Orlando sagaidījušas jaunus spēlētājus - Bruklina noslēgusi īstermiņa līgumu ar Džastinu Andersonu, bet "Wizards" sastāvam atkal pievienojies Tomass Braients, kurš norāda, ka pilnībā atveseļojies no Covid-19 un ir kopā ar komandu.

Pamatīgi izrobotajam Bruklinas "Nets" sastāvam pievienojies Džastins Andersons, kurš šosezon pārsvarā spēlēja Attīstības līgā, taču var lepoties ar vairāk nekā 200 NBA spēļu pieredzi. Viņš pārstāvējis Dalasas, Filadelfijas, Atlantas komandas, kā arī nospēlējis trīs NBA mačus Bruklinas rindās. Savā NBA karjerā 2./3. numura pozīcijas spēlētājs Andersons vidēji mačā guvis 5.3 punktus un savācis 2.5 atlēkušās bumbas, trāpot 30% tālmetienu.

Ar Andersonu noslēgts līgums uz sezonas atlikušo daļu, pēc tam viņš atkal kļūs par brīvo aģentu. Andersons piesaistīts Maikla Bīzlija vietā, kura pievienošanās "Nets" neizdevās. Bruklina ar Bīzliju noslēdza līgumu, neskatoties uz to, ka viņam tik un tā vēl jāizcieš piecu spēļu diskvalifikācija, taču Bīzlijam vēlāk arī tika konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, kas liedza laicīgi pievienoties komandai.

Andersons savukārt jau esot ieradies Orlando un iziet karantīnas laiku. Rodiona Kuruca pārstāvētajai komandai, ieskaitot Bīzliju un jau ilgāku laiku nespēlējušās zvaigznes Kevinu Durentu un Kairiju Ērvingu, no sastāva izkrituši astoņi spēlētāji.

Iepriekš tika ziņots arī par "Wizards" centra spēlētāja Tomasa Braienta saslimšanu ar koronavīrusu, kas viņam neļāva ierasties Orlando kopā ar pārējo komandu. Taču tagad viņš ir pievienojies pārējiem spēlētājiem un izgājis nepieciešamo karantīnas laiku. Video konferences zvanā ar ASV medijiem 22 gadus vecais Braients apgalvoja, ka ir pilnībā atveseļojies un gatavs spēlēm.

"Jūtos ļoti labi," teica Braients. "Nejūtu nekādas izmaiņas savā ķermenī. Slimība - tā jau ir pagātnē. Visa mana uzmanība tagad ir veltīta spēlei, ceru, ka palīdzēšu komandai tikt pie uzvarām."

Braients apgalvoja, ka arī slimības laikā turpinājis trenēties un uzturēt fizisko formu, tiesa, "Wizards" treneris Skots Brukss medijiem norādīja, ka Braientam šajā ziņā vēl būs jāpanāk komandas biedri, kas varēja kopējos treniņus atsākt agrāk.

Braients spēlē Pasečņika pozīcijā un sezonas līdzšinējā daļā bija stabils sākumsastāva spēlētājs. Ņemot vērā, ka "Wizards" rindās nebūs punktu gūšanas līderu Bredlija Bīla un Dāvja Bertāna, no Braienta varētu tikt gaidīta lielāka iniciatīva uzbrukumā.

NBA pārbaudes spēles sāksies nedēļas vidū, bet sezonas atsākšanās paredzēta 31. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/depleted-b...
https://sports.yahoo.com/wizards-th...

     [+] [-]

, 2020-07-20 09:36, pirms 4 gadiem
Nu Andersons ir daudz jēdzīgāks spēlētājs par to Bīzliju. Labs papildinājums - varēs sevi pierādīt un kas zin dabūt kādu līgumu uz nākamo sezonu. Man liekās, ka viņš ir tāds enerģijas spēlētājs, jo nu 3p met diezgan slikti. Tas arī varētu būt iemesls kāpēc viņš nav nostiprinājies NBA.

     [+] [-]

, 2020-07-20 09:58, pirms 4 gadiem
Tas labi, ka Braients spēlēs. Viņš tomēr tiek saukts par WSH nākotnes centru. Viņam ir jāspēlē un jāattīstās. Domāju, ka Anžejs arī dabūs savas 15-20 min paspēlēt. Viņam ir sevi labi jāparāda, ja grib tēmēt uz 2. Centra posteni. Citādi būs mūžīgais 3. centrs. Vāgneram arī kā jaunajam daudz jāspēlē. Jēgu laist laukumā Mahinmi gan neredzu. Nedomāju, ka WSH slēgs ar viņu pat veterāna minimumu. Garo pietiek.