Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas bronzas medaļnieces Graudiņa un Samoilova atkāpjas "entry" rangā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jūrmalas bronzas medaļnieces Graudiņa un Samoilova atkāpjas "entry" rangā
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ar Jūrmalas bronzu. Foto: volleyballworld.com

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) publiskojusi jaunākos rangus pludmales volejbolā. Pasaules "entry" rangā Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova noslīdējušas no 15. uz 18. vietu, neskaitot izjukušās komandas.

Kā jau ziņots, Jūrmalas "Beach Pro Challenge" posmā astoņi Latvijas dueti nepārvarēja kvalifikāciju, Anete Namiķe/Varvara Brailko ieguva 19. vietu, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ierindojās devītajā pozīcijā, bet Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova izcīnīja bronzu.

Jūrmalas zeltu saņēma kanādietes Melisa Humana-Paredesa/Brendija Vilkersone un austrālieši Tomass Hodžess/Zakerijs Šūberts.

Mājas turnīra bronzas medaļnieces Graudiņai/Samoilova nopelnīja 720 punktus rangam (bija jāaizstāv 900 punkti). Tādējādi jaunākā "entry" rangā Latvijas dāmas faktiski zaudēja 180 punktus, kuru dēļ noslīdēja no 15. uz 18. vietu, neskaitot izjukušās komandas. Jūrmalas devītās vietas īpašnieki Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš tikmēr nopelnīja 460 punktus (bija jāaizstāv 400) - viņiem vajadzēja iekļūt ceturtdaļfinālā, lai "entry" rangā apsteigtu Mārtiņu Pļaviņu un Mihailu Samoilovu.

Graudiņa/Samoilova ir vienīgā Eiropas sieviešu "top" komanda, kas nav spēlējusi "Beach Pro" elites posma kvalifikācijā (līdz šim vienmēr startēja uzreiz pamatturnīrā vai nepiedalījās), neskaitot 2021. gada beigās "likvidēto" Pasaules tūri. 2. jūnijā Ostravas elitē neizdevās izkļūt no grupas, līdz ar to kļuva skaidrs, ka nākamajā elites posmā būs jāsāk ar kvalifikāciju.

Graudiņa un Samoilovai būtu orientējoši trešais vai ceturtais izsēšanas numurs Gštādes elites kvalifikācijā, kas risināsies 5. jūlijā, taču minēto 180 punktu zaudēšanas dēļ šobrīd sanāk septītais numurs.

Jūrmalā nopelnītie 720 punkti noderēs olimpiskās atlases rangā, kur Graudiņa un Samoilova patlaban ieņem 10. vietu.

Latvijas dāmas LTV7 Sporta studijā

Sieviešu "entry" rangs

1.Duda/Ana Patrīsija (Brazīlija)3300
2.Klensija/Artačo (Austrālija)3100
3.Hjūza/Čena (ASV)2860
4.Huberli/Brunnere (Šveice)2760
5.Nasa/Klota (ASV)2760
6.Humana-Paredesa/Vilkersone (Kanāda)2560
7.Stama/Shona (Nīderlande)2560
8.Kanona/Sponsila (ASV)2420
... 18.Graudiņa/Samoilova (Latvija)1940

Latvijas vīriešu dueti pēdējā laikā zaudējuši pozīcijas pasaules "entry" rangā. Pagājušajā sezonā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš divas reizes izcīnīja "Challenge" bronzu, bet šosezon nodedzināja savus punktus. Patlaban pasaules "entry" rangā viņi ir Latvijas otrais labākais duets (980 punkti) aiz Mārtiņa Pļaviņa/Mihaila Samoilova (1000), kuri savu reitingu uzlaboja 2022. gada beigās un tika līdz 960 punktiem, kad daudzas vadošās komandas jau bija noslēgušas sezonu.

Graudiņa/Samoilova un Samoilovs/Šmēdiņš ir pieteikumā, lai startētu Eiropas "King of the Court" finālturnīrā, kas 27. jūnijā sāksies Luksemburgā.

Izmantotie resursi:
Vīriešu "entry" rangs - fivb.com
Sieviešu "entry" rangs - fivb.com