Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Beach Pro" zeltu iegūst PČ medaļnieces un austrālieši

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jūrmalas "Beach Pro" zeltu iegūst PČ medaļnieces un austrālieši
Brendija Vilkersone un Melisa Humana-Paredesa triumfē Jūrmalā. Foto: volleyballworld.com

Majoros svētdien noslēdzās "Beach Pro Challenge" posms pludmales volejbolā. Sieviešu zeltu izcīnīja kanādietes Melisa Humana-Paredesa/Brendija Vilkersone, bet vīriešu finālā triumfēja austrālieši Tomass Hodžess/Zakerijs Šūberts.

# Sieviešu zelta finālā 2019. gada pasaules čempione Melisa Humana-Paredesa un 2022. gada pasaules vicečempione Brendija Vilkersone, kuras Ostravas elites posmā izcīnīja bronzu un tagad aizvadīja ceturto kopīgo turnīru, pārspēja šveicietes Esmē Bēbneri un Zoju Veržē-Deprē. Kā jau ziņots, bronzas mačā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pieveica brazīlietes Tainu/Viktoriju - 21:11, 20:22, 15:13.


# Vīriešu zelta finālā kvalifikāciju pārvarējušie austrālieši Tomass Hodžess un Zakerijs Šūberts, kuru gada līdzšinējais labākais sasniegums bija Meksikas "Challenge" piektā vieta, pārspēja 2022. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniekus Žoržu un Andrē, kuri maijā triumfēja Dienvidamerikas čempionātā. Brazīliešu bronzas cīņā 2022. gada pasaules vicečempioni Vitors Felipe/Renatu apspēlēja Evandru un Arturu.

Pēdējā mača starta setā dominēja brazīlieši. Tuvojoties otrā seta beigām, austrālieši izcēlās ar diviem blokiem (16:15, 18:15), turklāt finišēja ar diviem eisiem pēc kārtas (21:16). Savukārt trešā seta otrajā pusē atkal saimniekoja austrālieši.

Turnīra pēdējās spēles galvenais tiesnesis bija Egils Tišanovs (Latvija).

Jūrmalas "Challenge" medaļu spēles

3.-4. v.#1 Graudiņa/Samoilova (LAT) - #6 Taina/Viktorija (BRA)21:11 20:22 15:13
1.-2. v.#3 Humana-Paredesa/Vilkersone (CAN) - #11 Bēbnere/Veržē-Deprē (SUI)21:17 21:17
3.-4. v.#11 Vitors Felipe/Renatu (BRA) - #7 Evandru/Arturs (BRA)21:15 16:21 15:13
1.-2. v.#20 Hodžess/Šūberts (AUS) - #1 Žoržs/Andrē (BRA)10:21 21:16 15:12

Kā jau ziņots, 2022. gada jūnijā Jūrmalā risinājās "Beach Pro" elites posms, kur deviņi Latvijas dueti sacensības noslēdza ar summāro bilanci 1-14, toreiz Graudiņa/Samoilova izcīnīja mūsu vienīgo uzvaru un ierindojās devītajā vietā. Latvijā pirmoreiz notika tik augsta līmeņa pasaules posms pludmales volejbolā.

2023. gada Jūrmalas "Challenge" kvalifikācijā startēja astoņas Latvijas komandas un netika tālāk, pamatturnīrā Anete Namiķe/Varvara Brailko neizkļuva no grupas, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš zaudēja astotdaļfinālā, savukārt Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova izcīnīja bronzu.

2022. gada Jūrmalas elites posma zeltu izcīnījušie itālieši Samuele Kotafava un Paolo Nikolai šogad Jūrmalas "čelendžerī" apstājās jau astotdaļfinālā. Pagājušā gada čempione Sāra Pavana (Kanāda) šoreiz nepārvarēja kvalifikāciju, bet viņas pērnā pāriniece Melisa Humana-Paredesa triumfēja arī šogad.

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com
Sievietes - fivb.12ndr.at
Vīrieši - fivb.12ndr.at

     [+] [-]

, 2023-06-18 22:22, pirms gada
Šis turnīrs parādīja to, ka mums ir liels bardaks pārējā pludmales volejbola sadaļā, kas paliek aiz Samoilova/Šmēdiņa un Graudiņas/Samoilovas.
Ja runā par meitenēm, tad tur ir vēl perspektīva Ēberes/Konstantinovas duetā, ja to neizjauks, lai Brailko un Namiķei pieliktu pa bloķētājai un atkal uztaisītu eksperimentu. Tālāk jau vairāk ir pusprofesionālais līmenis, jo Briedei tāpat nespīd tikt pie elites klases pārinieces.
Vīriem, izņemot Toču, nav neviena izteikta bloķētāja, kuri būtu sarakstā uz pretenzijām dalībai pasaules pro tūres posmos. Visi ir aizsargi un tikai pāris no viņiem var kaut ko vairāk izdarīt bloķētāja pozīcijā. Ir slikta iezīme, ka mūsu "pensionāri" turpina dominēt Latvijas pludmales volejbolā (king of the court un Ventspils Ergo posmu varam neņemt pilnīgi vērā, jo tajā brīdī visi metodiski gatavojās Jūrmalas mačiem). Vēl nav saprotams vai Fokerota talantam atradīs reālu pielietojumu, jo laba līmeņa bloķētāju mums praktiski nav. Būtu žēl, ja nekas nesanāks. Jāliek cerības uz Berdrīti/Rinkeviču, jo tur ir redzama gaisma tuneļa galā. Bulgačs/Točs vēl ir pārāk nestabili, bet epizodiski izskatās cerīgi.