Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Abduldžabars: "Dvaits Hovards vispār negribēja strādāt"

Andrejs Siliņš

Abduldžabars: "Dvaits Hovards vispār negribēja strādāt"
Karīms Abduldžabars
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Karīms Abduldžabars komentējis savu pieredzi darbā ar 2004. gada drafta pirmo numuru Dvaitu Hovardu, norādot, ka centra spēlētājs nav izrādījis vēlēšanos strādāt pie sava snieguma uzlabošanas.

70 gadus vecais Karīms Abduldžabars (Kareem Abdul-Jabbar) ir 1969. gada drafta pirmais numurs, seškārtējs NBA čempions un seškārtējas līgas vērtīgākais spēlētājs, kurš 14 pēdējās savas karjeras sezonas pavadīja Losandželosas "Lakers" vienībā. Vēlāk leģendārais basketbolists, kurš iekļauts arī Slavas zālē, strādāja par treneri, skautu un no 2005. gada par Fila Džeksona asistentu "Lakers" vienībā.

Tas bija gads, kad "Lakers" draftā ar 10. numuru izvēlējās Endrjū Bainamu, kuram tika prognozēta spoža nākotne līgā. Tomēr Abduldžabars atceras, ka Bainams nav bijis pārāk entuziastisks par savu basketbolista karjeru: "Viņš negribēja darīt pārāk daudz, bet viņš centās izmantot to, kas viņam jau ir. Nedomāju, ka Endrjū bija pārāk ieinteresēts basketbola spēlēšanā."

29 gadus vecais Bainams karjeras laikā nopelnīja nedaudz vairāk par 70 miljoniem dolāru, bet savas basketbolista gaitas pagaidām joprojām neoficiāli noslēdza 2014. gada pavasarī, kad tika atskaitīts no Indians "Pacers". "Ja viņš būtu vēlējies, esmu pārliecināts, ka viņš būtu spēlējis labāk, viņam būtu izveidojusies vērā ņemama NBA karjera," par Bainamu sacīja leģendārais centrs.

Bainams karjeras laikā vidēji guva 11,5 punktus, izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,6 metienus. "Lakers" sastāvā Bainams 2012. gadā tika iekļauts Visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā, bet divas reizes (2009, 2010) kļuva par NBA čempionu.

Cits centrs, ar ko Abduldžabars vēlējies strādāt, ir gadu ātrāk ar pirmo numuru draftētais Dvaits Hovards, kurš "Lakers" pavadīja vienu (2012/2013) sezonu. Lai arī tosezon Hovards kļuva par labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām (12,4) Hovards neatstāja labāko iespaidu, nespējot sadzīvot ar Kobe Braientu, kura augstajiem standartiem pret spēli un ziedošanos tai Hovards nespēja turēt līdzi.

"Dvaits Hovards vispār negribēja strādāt. Neko vairāk par viņu neteikšu, jo es vienkārši nesapratu, kāds ir viņa domu gājiens," citēts Abduldžabars. Hovards atbildi nav plicis parādā, sociālajā tīklā "Instagram" norādot, ka vainīgs bijis klubs: "Kāpēc lai es negribētu ar viņu strādāt? Viņš ir viens no visu laiku labākajiem. Patiesība ir tāda, ka "Lakers" nevēlējās viņu redzēt pie komandas. Viņš bija pirmais, ar ko runāju pēc nonākšanas "Lakers", es gribēju strādāt. Es pat nopublicēju bildi ar viņu viesnīcā. Taču, ja komanda teica, lai neuzturu kontaktus, tad tā arī darīju."

Hovards karjerā izcēlies ar 17,5 punktiem, 12,7 bumbām un 2,0 bloķētiem metieniem, bet katrā no pēdējām trim sezonām viņa ieguldījums pārstāvētajās komandās mazinājies. Pavisam apbēdinošs izrādījās šī gada izslēgšanas turnīrs,kad Hovards laukumā pavadīja mazāko spēles laiku karjerā (vidēji 26 minūtes), guva 8,0 punktus un izcīnīja 10,7 bumbas. Pēc sezonas Hovards neslēpa nepatiku pret situāciju, taču spēlētājam ir spēkā līgums ar Atlantas "Hawks" uz vēl divām sezonām par vairāk nekā 48 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
Lakers Nation

  +2 [+] [-]

, 2017-05-20 12:39, pirms 7 gadiem
Hovards man mūža sirdī paliks Orlando Magic sastāva, kur viņš cīnījas kā zvērs!
https://www.youtube.com/watch?v=l1t...
Kopš Orlando aizmainīja, tad kļuva sliktāks ar visu, bet kaut gan ar Orlando Magic pēdējā sezona viņam bija sākusies nepatika.

     [+] [-]

, 2017-05-20 18:45, pirms 7 gadiem
Hovards ir slaists. Visām komandām pēc Orlando viņš ir bijis problēma nevis ieguvums.