Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Ar lielāku spēku un izturību Pasečņiks var kļūt vienu no labākajiem centriem NBA"

Rolands Eliņš

Mazurs: "Ar lielāku spēku un izturību Pasečņiks var kļūt vienu no labākajiem centriem NBA"
Nikolajs Mazurs. Foto: Dmitrijs Šuļžics, f64

LETA. Progresējot fiziskajos rādītājos, Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks var kļūt par vienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākajiem centra spēlētājiem, uzskata viens no viņa pirmajiem treneriem Nikolajs Mazurs.

jau ziņoja, ka otrajā dienā pēc līguma parakstīšanas ar NBA klubu Vašingtonas "Wizards" Pasečņiks debitēja pasaules spēcīgākajā līgā, 109:110 zaudējumā pagarinājumā pret Čikāgas "Bulls" līgā piesakoties ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Šo spēli skatījās arī viens no basketbolista pirmajiem treneriem Nikolajs Mazurs, kurš šobrīd vada Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līdervienību "Ogri" un šajā sezonā līgā vēl nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu.

"Redzēju. Prieks bija skatīties," sarunā ar aģentūru LETA gandarījumu pauda treneris. "Cilvēks ar smagu darbu ir panācis labu rezultātu."

"Šķiet, ka katram jaunietim basketbolistam kaut zemapziņā ir pavīdējusi doma par spēlēšanu NBA, viņi par to vismaz ir iedomājušies," par ceļu uz NBA saka Mazurs. "Turklāt viņš ir garš augumā, un šādā gadījumā iespēja ir lielāka. Pasečņiks juta, ka var nokļūt šajā līgā, un vecāki daudz ieguldīja šī sapņa piepildīšanā. Domāju, ka 17-18 gadu vecumā viņš saprata, ka tas ir reāli. Pēc Eiropas U-18 čempionāta Rīgā, kur viņš kopā ar Kristapu Porziņģi tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, atlika vien strādāt pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas."

Mazurs pieticīgi uzsver, ka ir tikai viens no cilvēkiem, kas sekmējis basketbolista izaugsmi: "To lai viņš pats stāsta, cik kurš viņam ir palīdzējis. Kad bija laiks, strādāju ar viņu. Katrs, kurš ir pielicis roku viņa treniņiem, ir viņā kaut ko ielicis. Pats sāku ar viņu darboties kopš VEF kadetu vienības laika, tas ir, kad Anžejam bija kādi 16 gadi. Tad viņš sāka pie mums parādīties. Kādus gadus četrus esam kopā strādājuši. Plus vasarās, kad viņš atbrauca no Spānijas. Tad viņš trenējās Latvijā gan individuāli, gan kopā ar citiem basketbolistiem."

Vērtējot basketbolista prasmes, viņa bijušais treneris slavē NBA debitantu: "Viņam ir viss, kas nepieciešams labam basketbolistam, - metiens, viņš saprot spēli, viņam ir apspēlēšanas kustības ar grozu pret muguru, viņš saprot aizsardzību... Viss, ko vajadzēja šajās divās vasarās, bija progresēt fiziski."

Pasečņika turpmākais progress, treneraprāt, atkarīgs no viņa fiziskās sagatavotības: "Izaugsme ir iespējama tik liela, cik viņš var kļūt labāks fiziski. Ja viņš progresēs jaudas ziņā, kļūs spēcīgāks un izturīgāks, ar viņa metienu un spēles izpratni viņš var kļūt par vienu no labākajiem centra spēlētājiem NBA."

23 gadus vecais basketbolists no 2012. līdz 2015.gadam trenējās un spēlēja "VEF Rīga" rindās. Pēc tam četri gadi aizvadīti Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife".

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Šā gada 1.jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-12-19 19:58, pirms 4 gadiem
Nez kā spēlē ar grozu pret muguru. Zinu ka parasti spēlē ar muguru pret grozu. Anžejs ir unikāls,jo spēlē ar grozu pret muguru.

  -3 [+] [-]

, 2019-12-19 21:13, pirms 4 gadiem
Yeah, yeah.

Un visi pārējie jaunie C noteikti neprogresēs.

Ja viņš būtu tāds monstrs, tad nebūtu pēc 4 gadiem atlaists no PHI.

Un kur tad kopētais raksts no delfiem, ka WSH neatdos Bertānu pret vienu piku?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 21:16, pirms 4 gadiem
var kļūt, ja .. bet nekļūs. potenciāls un griesti kosmosā bija. bet raksturs un laikam iedzimtais slinkums gandrīz noraka karjeru, iedzina bedrē. labi, ka apkārtējie palīdzēja savākties un vismaz izspiest minimumu. cerams, ka neklausīsies LV wannabee expertu īstermiņa gaviles un nesakāps galvā un turpinās smagi strādāt, lai iedzītu iekavēto un vismaz kļūtu par stabili NBA viduvējību, priekš LV tas jau būtu liels ieguvums.

protams gribās cerēt uz maximumu, ja turpinās kaut vai lēnām progresēt - Anžejs malacis!

  +3 [+] [-]

, 2019-12-19 21:32, pirms 4 gadiem
Jā un KP ar labāku un stabilaku metienu var kļūt par labāko garo NBA, tik bezjēdzīgi šie "ja"

     [+] [-]

, 2019-12-19 21:47, pirms 4 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Jā un KP ar labāku un stabilaku metienu var kļūt par labāko garo NBA, tik bezjēdzīgi šie "ja"
Ja atskaita Jāni un Taunsu, tad viņš varētu būt iekš top3. Ja ne top3, tad top5 noteikti.

     [+] [-]

, 2019-12-19 21:52, pirms 4 gadiem
Nepazīstu Pasečņiku personīgi, bet gadiem esmu manījis komentārus, ka viņa lielākā problēma esot slinkums un rakstura trūkums,kas traucējot sasniegt augstāko līmeni. Varbūt NBA burkāns un iespēja tikt pie lielā kāposta, kaut ko nedaudz mainījusi šajā sfērā

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 23:45, pirms 4 gadiem
Gēniji, ja nekas jau nebūtu mainījies, vinš pat līdz G-līgai nenonāktu.

     [+] [-]

, 2019-12-20 00:05, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ja atskaita Jāni un Taunsu, tad viņš varētu būt iekš top3. Ja ne top3, tad top5 noteikti.
Jokič, Gobērs, Embīds, Davis un Siakams pašlaik liekami augstāk. Tas pats Sabonis šogad labāk izskatās.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-20 00:27, pirms 4 gadiem
Kādam ir raksturs, bet nav talanta, citam atkal ir talants,bet nav rakstura, tad nu abi visu mūžu strādā, lai kompensētu iztrūkstošo, tāda ir dzīve, cilvēki ir dažādi. Lai veicas visiem!

     [+] [-]

, 2019-12-20 04:29, pirms 4 gadiem
Koļam pašam nenāk smiekli????

  +3 [+] [-]

, 2019-12-20 08:09, pirms 4 gadiem
Lai vispār noturētos rotācija NBA viņam jātrenējas dienu un nakti. Kāds vēl viens no labākajiem līgā.

     [+] [-]

, 2019-12-20 09:28, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jokič, Gobērs, Embīds, Davis un Siakams pašlaik liekami augstāk. Tas pats Sabonis šogad labāk izskatās.
Es vairāk biju domāji PF, ne tipiskos centrus.

     [+] [-]

, 2019-12-20 10:37, pirms 4 gadiem
Nu, kas tas ir, vai tiešām šobrīd AP mērķim nebūtu vnk kļūt par normālu NBA centru? Nostiprināties? Pietiks lielīt iedzimtos talantus... Ja viņš kļūs par 9+8 reb. centru NBA komandā, neko vairāk sapņot neviens nopietni neuzdrošinās...

     [+] [-]

, 2019-12-20 11:15, pirms 4 gadiem
Nevar un nekļūs par vienu no labākajiem. Andžejam nav ne masas, ne atlētisma, ne laba tālā metiena.Kāds labākais.

     [+] [-]

, 2019-12-20 14:49, pirms 4 gadiem
Spriežot pēc tās 1 spēles, viņš var spēlēt NBA. Tas jau ir milzīgs apgreids manās līdzjutēja acīs

     [+] [-]

, 2019-12-20 23:09, pirms 4 gadiem
Īpatnēji , speciālisti no NBA neko tādu nesaka , bet te ,specs Mazurs , kā pravietis bārsta savus domu graudus.