Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usikam pirms grandiozās cīņas karjeras lielākais svars, taču vieglāks par gaidīto

Agris Suveizda

Usikam pirms grandiozās cīņas karjeras lielākais svars, taču vieglāks par gaidīto
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua. Foto: AP/Scanpix

Smagsvaru divīzijas bokseri Oleksandrs Usiks (19-0, 13 KO) un Entonijs Džošua (24-2, 22 KO) veikuši oficiāli svēršanās procedūru pirms cīņas, kurā uz spēles būs likti ne tikai WBA, IBF, WBO un IBO tituli, kurus ukrainis anglim atņēma pagājušajā septembrī, bet arī vakantais laikraksta The Ring tituls.

Abu bokseru šodien fiksētais svars, kas līdz rītvakara cīņai, protams, vēl var mainīties, bija lielāks nekā iepriekšējā cīņā rudenī, un atkal smagāks bija Džošua. Ja septembrī angļa svars bija 108,9 kilogrami, tad šoreiz – 110,9 kilogrami.

Usiks, kurš agrāk cīnījās divīziju zemāk, atkal laboja karjeras svara rekordu. Ja pirms iepriekšējās cīņas pret Džošua viņa svars bija 100,2 kilogrami, tad šoreiz svari ziņoja par 100,5 kilogramiem. Jauns rekords, taču krietni mazāks par gaidīto, jo daudzu novērojumi treniņprocesa laikā vedināja domāt par krietnu svara pieaugumu. "Kā redzat, jūsu gaidas ne vienmēr piepildās," teica Usiks.

Septembrī Londonā Usiks uzvarēja ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu un sagādāja Džošua otro zaudējumu karjerā. Pirmo viņš piedzīvoja 2019. gada jūnijā, sensacionāli piekāpjoties Endijam Ruisam, taču jau pēc pusgada Saūda Arābijā Džošua revanšējās un atguva titulus. Arī šoreiz revanša cīņa notiks Saūda Arābijā, vienīgi - citā pilsētā (Džidā).

Latvijas vadošo bokseru un kikbokseru prognozes pirms lielās cīņas lasi ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...

     [+] [-]

, 2022-08-19 17:06, pirms 2 gadiem
300g pieaugums ir neliels. Tik pat labi pieaugums pat var nebūt, jo svars diennaks laikā variē vēl lielākās robežās.

     [+] [-]

, 2022-08-19 20:22, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: 300g pieaugums ir neliels. Tik pat labi pieaugums pat var nebūt, jo svars diennaks laikā variē vēl lielākās robežās.
Ni supersmagsvaros, kur nav jāpalien zem maksimalā svara gan jau nekāda speciāla mešana nost ka citās kategorijās nenotiek. Vismaz neredzu tam īpaši jegu. Varbūt kāds boksa zinātājs var pakomentēt.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-19 21:32, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Ni supersmagsvaros, kur nav jāpalien zem maksimalā svara gan jau nekāda speciāla mešana nost ka citās kategorijās nenotiek. Vismaz neredzu tam īpaši jegu. Varbūt kāds boksa zinātājs var pakomentēt.
Protams ka ir jēga,liekie muskuļu un speķa kilo ēdīs skābekli. Pēc ekvatora tas kļūs jūtams

     [+] [-]

, 2022-08-19 22:03, pirms 2 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Protams ka ir jēga,liekie muskuļu un speķa kilo ēdīs skābekli. Pēc ekvatora tas kļūs jūtams
jā, viena lieta ir būt konkurētspējīgam svara ziņā pret konkurentiem, bet katram ir arī savs optimālais svars, pie kura jūtas labi fiziski.

     [+] [-]

, 2022-08-19 22:19, pirms 2 gadiem
agrāk cīnījās divīziju zemāk - autor, kas tās par divīzijām boksā?

     [+] [-]

, 2022-08-19 23:26, pirms 2 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Protams ka ir jēga,liekie muskuļu un speķa kilo ēdīs skābekli. Pēc ekvatora tas kļūs jūtams
Pat nesaprati iepriekšējo komentu, bet tāpat uzrakstīji savas muļķības.

     [+] [-]

, 2022-08-20 21:14, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: agrāk cīnījās divīziju zemāk - autor, kas tās par divīzijām boksā?
Sujveizdam arī svari kaut kādi dīvaini- kaut ko ziņo ik pa laikam