Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Septiņvīru spēks: septiņu Latvijas cīkstoņu domas par cīņu starp Usiku un Džošua

Rolands Eliņš

Septiņvīru spēks: septiņu Latvijas cīkstoņu domas par cīņu starp Usiku un Džošua
Oleksandrs Usiks. Foto: AP/Scanpix

Sestdienas vakarā Saūda Arābijā un DAZN tiešraidē gaidāma Oleksandra Usika un Entonija Džošua revanša cīņa. Atzīmējot vienu no vasaras lielākajiem notikumiem (ne tikai boksā, bet vispār sportā), portāls Sportacentrs.com piedāvā Latvijas vadošo cīkstoņu ieskatu, prognozes un pārdomas par gaidāmo cīņu. Septiņi vīri (Ričards Bolotņiks, Ralfs Vilcāns, Kristaps Zutis, Milans Volkovs, Kristaps Bulmeistars, Zaurs Džavadovs un Francis Rozentāls), kuriem rings ir līdz kaulam pazīstama vieta, gandrīz vienbalsīgi prognozēja Usika uzvaru un atzīmēja, ka Džošua nepieciešamas būtiskas izmaiņas taktikā. Domas gan dalījās par to, vai Džošua būs tādas ieviesis un, ja jā, cik tās būs efektīvas, taču visi novērtēja Usika boksa tehniku un meistarību kā ļoti grūti pārspējamu lietu.

"Usikam šobrīd mentāli aiz muguras stāv visa Ukraina"

"Divreiz karjerā uztaisīt tādu iespaidīgu revanšu – to ir ļoti grūti paveikt, un, manuprāt, Džošua šajā cīņā zaudēs," savu prognozi piedāvāja Kristaps Zutis (7-3-2), viens no šobrīd lielākajiem brendiem Latvijas boksā un iepriekšējā "LNK Boxing" cīņu šova "hedlaineris". "Savus vārdus esmu gatavs arī atspēkot ar darbiem, pats uzliku krietnu likmi uz Usika uzvaru, jo esmu par to drošs."

"Usikam šobrīd mentāli aiz muguras stāv visa Ukraina, un šī nācija ir ļoti pacilāta. Šajā līmenī boksā tas dod ļoti daudz. Paskatījos arī Usika sparinga partnerus, starp viņiem bija vairāki zināmi cilvēki, pazīstami bokseri", savus apsvērumus paskaidroja Zutis. "Uzskatu, ka Usiks uzvarēs ar tieši ar savu mentālo spēku un boksa inteliģenci, un atbalstīšu viņu arī personīgi. Man nav nekādu pretenziju pret Džošua, taču, patīk vai nē, bet fakts ir tāds, ka Usikam līdz šim smagākā cīņa bijusi pret Latvijas bokseri."

"Pēc Džošua un Usika pirmās cīņas neradās iespaids, ka Džošua var kaut ko paveikt pret viņu, taču šobrīd arī ir iespaids, ka vispār nav neviena boksera, kurš Usikam kaut ko īpaši varētu likt pretim," teica Zutis. Viņš gan precizēja, ka šobrīd pie aktīvajiem bokseriem nepieskaita Fjūriju, kurš pats paziņojis par karjeras beigām: "Jā, skaidrs, ka gan jau viņš vēl cīnīsies un liela iespēja, ka darīs to arī pret Usiku. Un tādā gadījumā man būs patiešām grūti izvēlēties, kuram dot priekšroku."

Zuti maijā pieveikušais Milans Volkovs (8-2-2), kurš 22 gadu vecumā kļuvis par Latvijas čempionu smagsvaros, gan uzskatīja, ka viena revanša pieredze Džošua ir noderīga: "Džošua tagad gatavojies revanšam, un šajā ziņā viņam ir piemērs – pret Ruisu viņš zaudēja, sagatavojās revanšam ar citu taktiku un uzvarēja. Jautājums tagad, vai viņš atradīs piemērotu taktiku pret Usiku."

"Savukārt Usiks šobrīd izskatās lielāks un stiprāks, un viņam ir ļoti liela motivācija sakarā ar savu valsti. Teikšu tā – ringā būs divi čempioni, bet tāpat dodu priekšroku Usikam. Domāju, ka Usiks uzvarēs pēc punktiem, varbūt pat ar nokautu. Bet, tāpat kā iepriekšējā cīņā, arī šajā var atgadīties pilnīgi viss. Pirms gada es teicu, ka Džošua uzvarēs ar nokautu vai Usiks uzvarēs pēc punktiem, un viens no variantiem arī piepildījās."

"Džošua ir jāmaina savs uzdevums ringā"

Ričards Bolotņiks (19-6-1) toties izteica vēlmi, lai šoreiz būtu citāda cīņa nekā pirmā: "Tā ir galvenā lieta, ko es vēlētos tieši boksa ziņā no šīs cīņas. Par uzvarētāju – es pat nezinu, kam dotu priekšroku, proti, lai Usiks uzvar un Džošua vairs netiek pie lielajām cīņām vai arī lai Džošua uzvar un viņiem ir trešā cīņa un triloģija?"

"Džošua ir jāmaina savs uzdevums ringā," turpināja Ričards, WBO Eiropas čempions pussmagajā svarā. "Jāiet uz priekšu un jācenšas lauzt Usiku, nevis sākt boksēt pret Usiku un lēkāt ringā. Iet pret Usiku ar mērķi noboksēt viņu – tas tomēr ir nereāli, jo Usiks tehniski ir krietni pārāks, tāpat arī viņš labāks kustībās ringā.

"Ja Džošua būs mainījis savu stilu un ies agresīvi uz priekšu, tad varbūt Usikam būs lielākas grūtības,"norādīja Bolotņiks. "Taču principā šo stāstu esam jau redzējuši, kad Usikam bija cīņa Supersērijas finālā ar citu augumā lielu bokseri Muratu Gasijevu, kurš gāja uz priekšu un mēģināja nospiest viņu, bet neko pret Usiku nevarēja izdarīt. Šeit gan būs vēl lielāks pretinieks, cits svars. Grūti teikt, bet patiešām gribētos, lai ir citāda cīņa nekā pirmā. Lai sanāk interesanti no sportiskā viedokļa!"

Latvijas vadošais kikbokseris Zaurs Džavadovs (40-10-1), pasaules čempions KOK versijā un WKN "International" čempiona jostas ieguvējs, tikmēr atzīmēja, ka šis būs lielākais notikums cīņu sportā šovasar, taču viņam nav lielu cerību, ka cīņa būtiski atšķirsies no 2021. gada rudenī ringā pieredzētā: "Lieli honorāri, liela cilvēku interese. Taču es domāju, ka cīņa principā būs tāda pati kā iepriekšējā - Usiks viegli pārspēs Džošua."

"Cīņa būs tāda pati kā iepriekšējā. Gada laikā Džošua nevar kardināli izmainīt savu stilu"

"Pirmkārt, tāpēc, ka Usiks ir ļoti gudrs bokseris, un viņš jau ir atradis atslēgu, kas "atver" Džošua durvis," skaidroja Zaurs. "Usiks tagad zinās, ko ringā var atļauties darīt un ko sagaidīt, domāju, ka viņš uzvarēs ar nokautu ap desmito raundu. Otrkārt, tāpēc, ka ir ļoti grūti kaut ko kardināli izmainīt savā cīņas taktikā un tehnikā, it īpaši, ja esi jau pieaudzis un nobriedis cīkstonis un ja tas tev atnesis tik lielus panākumus kā Džošua. Ja starp cīņām būtu 3-4 gadi, tad jā, par to varētu domāt. Bet tagad nav pagājis pat pilns gads. Tāpēc domāju, ka cīņa būs tāda pati un ka Usiks ringā uzturēs augstu tempu un ļoti labi strādās ar džebu. Džošua centīsies izdarīt spiedienu un tikt pie saviem sitieniem, taču bieži vien netrāpīs, un Usikam būs daudz iespēju atbildēt un pabeigt cīņu priekšlaicīgi."

Bijušais WBC "International" čempions pussmagajā svarā Ralfs Vilcāns (14-0) gan uzskatīja, ka Džošua būs ar citu boksa stilu ringā, taču Vilcānam nelikās, ka tas nosvērs svaru kausus britu boksera labā: "Džošua no pirmās cīņas izdarīs secinājumus un mēģinās varbūt tomēr uzvesties kā īsts smagsvars pret Usiku, kurš tomēr ir bijušais krūzeru svara bokseris, Džošua centīsies viņu nospiest. Izskatās gan, ka Usiks tieši tādam pretinieka plānam ir gatavojies, jo pats uzņēmis masu un kļuvis lielāks, taču domāju, ka uz kājām viņš būs tikpat ātrs kā iepriekš, rociņas viņam tāpat būs zibenīgas, un iznākums būs ļoti līdzīgs."

"Ja kaut kas mainīsies, tad tikai tas, ka Usikam būs vēl lielāks pārsvars. Es un mana sieva līdz ar to prognozējam Usika uzvaru," smaidot sacīja Vilcāns. "Šoreiz pat liekas, ka Usiks ies uz nokautu, un, ja Džošua nebūs izdarījis ļoti lielus secinājumus un nebūs atradis veidus, kā labāk izmantot savas priekšrocības, tad Usika uzvara būs ļoti tīra un skaidra."

Savukārt mūsu jaunais bokseris Francis Rozentāls (8-0-1), kurš šovasar krāj pieredzi amatieru boksā, atminējās, ka iepriekšējā rudenī uzskatījis, ka Džošua pārbrauks pāri Usikam kā ceļarullis: "Džošua tomēr ir dabīgais smagsvars, turklāt ar ļoti spēcīgu sitienu, likās, ka tur būs cīņa bez variantiem un ka Džošua sakaus viņu. Taču Džošua izvēlējās boksēt citādi nekā ierasts un zaudēja."

"Tagad viņš publiski saka, ka boksēs kā iepriekš. No otras puses, redzams, ka Usiks satrenējies kā zvērs. Viņš pats ir uzaudzējis svaru, vairāk izskatās pēc patiešām smagsvara," turpināja Rozentāls. "Dzirdēju, ka Usiks no saviem sparingiem sūta prom smagsvarus, jo viņi nevar izturēt sparingus ar viņu. Tāpat Usiks liekas dusmīgs, viņš gribēs patiešām nokautēt Džošua. Noteikti, ka būs ļoti interesanti, bet, ja man jāizsaka prognoze, tad uzskatu, ka Usiks ir 70:30 favorīts pret Džošua."

"Džošua nepieciešams netīrs bokss, gandrīz vai kautiņš. Citu variantu viņam nav"

Pavisam pārliecināts par Usika pārākumu bija Kristaps Bulmeistars, otrā vidējā svara bokseris ar pagaidām perfekto bilanci 10-0. "Džošua ir iespējas uzvarēt tikai pirmajos sešos raundus, ne vairāk," apgalvoja Bulmeistars. "Viņam nepieciešams netīrs bokss, bravurīgs bokss, neērti un pat netīri sitieni. Tas ir vienīgais Džošua ceļš, ko redzu, jo pārboksēt tādu meistaru kā Usiks viņš nevar. Tur viņam sanāks tikai tā sauktais "shadowboxing", proti, sitīs tikai pa gaisu. Usikam ir tāda kāju un roku darbība, ka klasiskā boksā viņu pieveikt ir ļoti grūti. Džošua vajadzīgs, lai cīņa pārtop par gandrīz vai kautiņu, tas viņam nāks par labu."

"Taču pēc sestā raunda Džošua nebūs vairs nekādu izredžu, jo tāda taktika tik ilgi nestrādā. Jā, treneru maiņa un publiskie izteikumi liecina, ka tāds arī varētu būt Džošua plāns šai cīņai, un tas, manuprāt, ir pareizi. Taču Usiks jau arī nav nekāds muļķis un būs tam gatavojies," atzīmēja Bulmeistars. "Viņam ir ļoti augsts boksa IQ, un to viņš prot pielietot – tas, ko Usiks dara ringā, ir kaut kas fenomenāls. Viņš rēķināsies ar to, ka Džošua nāks pretim un boksēs netīri, un viņš zinās, ka tas prasa daudz spēka. Pēc sestā raunda Džošua izturība mazināsies, kamēr Usiks tikai kāpinās tempu, kā jau viņš to vienmēr darījis. Pieļauju, ka Usiks tiks pie nokauta pēdējos raundos. Kā nekā, viņš tam bija tuvu jau pirmajā cīņā."

"Tāpēc mana prognoze ir par Usika uzvaru. Protams, boksā var notikt jebkas, it īpaši smagsvaros, kur var pietikt ar vienu veiksmīgu spēcīgo sitienu. Taču ne šoreiz, ne šādā līmenī. Usiks būs gatavs pilnīgi visam. Jāņem arī vērā, ka šobrīd viņš ir kļuvis lielāks un spēcīgāks, tas jau tīri fiziski ir cits bokseris nekā tas, kurš tikko sāka smagsvaros – tad jau viņš bija vienkārši krūzers, kuram pirms cīņas nevajag nomest svaru līdz limitam. Tagad viņš kļuvis par īstu smagsvaru, kā arī iekrājis pieredzi šajā svarā. Turklāt Usiks izskatās īpaši koncentrējies šim brīdim un viņš būs mentāli spēcīgā pozīcijā, ņemot vērā, kas notiek ar viņa valsti. Viņš ir ļoti kaujinieciski noskaņots, un domāju, ka viņš iet uz to, lai saplēstu Džošua tā, lai nevienam nebūtu nekādu jautājumu," noslēdza Bulmeistars.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-19 11:03, pirms 2 gadiem
Pirmajā vietā vajadzēja būt intervijai ar Mairi Briedi, viņš ir labākais Latvijas smagsvars!

sportacentrs.com nevajadzētu politizēt sportu.

Maira izteicieni par karu ir tikuši pasniegti ļoti tendenciozi, sagrozīti. No cilvēciskā viedokļa viņš visu ir teicis pareizi, viņš nosoda karu.

Savukārt, ja mēs sākam nodarboties ar politiku, tad Mairis kā profesionāls sportists ir publiska persona, un katrs var izteikt par viņu savu viedokli. Es domāju, ka Mairim nevajadzēja iet politikā, bet saprotu arī viņa iespējamo motivāciju to darīt. Tāds nu ir Maira pieņemtais lēmums. Ja runa ir par partiju, kurā viņš iestājies, tad es teiktu, ka nav šobrīd Saeimā nevienas politiskās partijas, kas reāli strādātu valsts un tautas labā. Lai cik skumji tas nebūtu, uz vispārējā fona SASKAŅAI ir vismaz šķietami atsevišķi centieni ko mainīt... bet ilūziju man par viņiem nav.

Vēlreiz iesaku sportacentrs.com nebūt lēti politizētiem, ar propagandu lai nodarbojas citi.
Iesaku nedzēst un nerediģēt ar filtru palīdzību līdz "politkorektam" absurdam komentētāju rakstīto.
Jo visiem mums reiz nāksies atbildēt par savu nepareizo rīcību.
.

     [+] [-]

, 2022-08-19 11:37, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Pirmajā vietā vajadzēja būt intervijai ar Mairi Briedi, viņš ir labākais Latvijas smagsvars!
.
tak ej un nointervē, ja tu tā kategoriski paziņo ka tev "vajadzēja"

  +1 [+] [-]

, 2022-08-19 11:45, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: tak ej un nointervē, ja tu tā kategoriski paziņo ka tev "vajadzēja"
Es arī labprāt palasītu un pilnīgi piekrītu viņa ierakstam.
Bet tu varētu beigt uzvesties kā bērnudārza puišelis
Bet niks jau droši vien daudz pasaka par savu vērtējumu.

     [+] [-]

, 2022-08-19 12:00, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: Es arī labprāt palasītu un pilnīgi piekrītu viņa ierakstam.
Bet tu varētu beigt uzvesties kā bērnudārza puišelis
Bet niks jau droši vien daudz pasaka par savu vērtējumu.
tad pajautā, ja interesē viņa domas. un neuzvedies kā niķīgs puišelis kam neiedeva konfekti, jo katrs pieaugušais zin, ka nenobriedis ar sportacentru jau pasen nerunā. Intervija ir divvirzienu iela, nevis boļekam sagribējās un kāds skrēja intervēt pret intervējamā gribu.
turpini analizēt manu niku

  -1 [+] [-]

, 2022-08-19 12:39, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: tad pajautā, ja interesē viņa domas. un neuzvedies kā niķīgs puišelis kam neiedeva konfekti, jo katrs pieaugušais zin, ka nenobriedis ar sportacentru jau pasen nerunā. Intervija ir divvirzienu iela, nevis boļekam sagribējās un kāds skrēja intervēt pret intervējamā gribu.
turpini analizēt manu niku
Kad Briedis vēl strādāja mentene viņš Sportacentrs anonīmi komentārus esot rakstijis- bet SC autorini šeit uzspiež pareizo viedokli, provocē un bloķē visus kas nepiekrit- Briedis tādi miskastē nakuj pasutija, un iesaku to darīt arī visiem pārējiem

  +2 [+] [-]

, 2022-08-19 13:22, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Kad Briedis vēl strādāja mentene viņš Sportacentrs anonīmi komentārus esot rakstijis- bet SC autorini šeit uzspiež pareizo viedokli, provocē un bloķē visus kas nepiekrit- Briedis tādi miskastē nakuj pasutija, un iesaku to darīt arī visiem pārējiem
nu forši, pasūtīja un viss. loģiski ka te nav viņa viedoklis, jo šis šos ir pasūtījis

  +3 [+] [-]

, 2022-08-19 13:40, pirms 2 gadiem
Kautkādā ziņā būtu interesanti, ja Entonijs revanšētos, lai jau ir triloģija. Bet tā jau šeit noprognozēt uzvarētāju, manuprāt, nereāli, abi unikāli bokseri.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-19 16:25, pirms 2 gadiem
Paskat cik te vatņiki saradušies Samīnusojuši bansu

  -1 [+] [-]

, 2022-08-19 16:40, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Pirmajā vietā vajadzēja būt intervijai ar Mairi Briedi, viņš ir labākais Latvijas smagsvars!

sportacentrs.com nevajadzētu politizēt sportu.

Maira izteicieni par karu ir tikuši pasniegti ļoti tendenciozi, sagrozīti. No cilvēciskā viedokļa viņš visu ir teicis pareizi, viņš nosoda karu.

Savukārt, ja mēs sākam nodarboties ar politiku, tad Mairis kā profesionāls sportists ir publiska persona, un katrs var izteikt par viņu savu viedokli. Es domāju, ka Mairim nevajadzēja iet politikā, bet saprotu arī viņa iespējamo motivāciju to darīt. Tāds nu ir Maira pieņemtais lēmums. Ja runa ir par partiju, kurā viņš iestājies, tad es teiktu, ka nav šobrīd Saeimā nevienas politiskās partijas, kas reāli strādātu valsts un tautas labā. Lai cik skumji tas nebūtu, uz vispārējā fona SASKAŅAI ir vismaz šķietami atsevišķi centieni ko mainīt... bet ilūziju man par viņiem nav.

Vēlreiz iesaku sportacentrs.com nebūt lēti politizētiem, ar propagandu lai nodarbojas citi.
Iesaku nedzēst un nerediģēt ar filtru palīdzību līdz "politkorektam" absurdam komentētāju rakstīto.
Jo visiem mums reiz nāksies atbildēt par savu nepareizo rīcību.
.
Gandrīz apraudājos par "Saskaņu"...
P.S. Visam šim palagam vajadzēja vēl tikai pielikt "ņe vse tak prosto" un "gde vi bili 8 let".

  -1 [+] [-]

, 2022-08-19 22:22, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Pirmajā vietā vajadzēja būt intervijai ar Mairi Briedi, viņš ir labākais Latvijas smagsvars!

sportacentrs.com nevajadzētu politizēt sportu.

Maira izteicieni par karu ir tikuši pasniegti ļoti tendenciozi, sagrozīti. No cilvēciskā viedokļa viņš visu ir teicis pareizi, viņš nosoda karu.

Savukārt, ja mēs sākam nodarboties ar politiku, tad Mairis kā profesionāls sportists ir publiska persona, un katrs var izteikt par viņu savu viedokli. Es domāju, ka Mairim nevajadzēja iet politikā, bet saprotu arī viņa iespējamo motivāciju to darīt. Tāds nu ir Maira pieņemtais lēmums. Ja runa ir par partiju, kurā viņš iestājies, tad es teiktu, ka nav šobrīd Saeimā nevienas politiskās partijas, kas reāli strādātu valsts un tautas labā. Lai cik skumji tas nebūtu, uz vispārējā fona SASKAŅAI ir vismaz šķietami atsevišķi centieni ko mainīt... bet ilūziju man par viņiem nav.

Vēlreiz iesaku sportacentrs.com nebūt lēti politizētiem, ar propagandu lai nodarbojas citi.
Iesaku nedzēst un nerediģēt ar filtru palīdzību līdz "politkorektam" absurdam komentētāju rakstīto.
Jo visiem mums reiz nāksies atbildēt par savu nepareizo rīcību.
.
Pieveram acis uz politiku. Bet kāpēc intervēt tirsēju? Viss tas cepiens ap sporta klubu un tiršanu, ka nav bijusi nekad, nekāda saistība neapliecina, ka pat pieverot acis uz politiku (ko gan nevajadzētu darīt) Briedis sevi apliecina, kā neuzticamu personu? Priekš kam tādam prasīt viedokli?

  -1 [+] [-]

, 2022-08-20 10:14, pirms 2 gadiem
Bogey rakstīja: Kautkādā ziņā būtu interesanti, ja Entonijs revanšētos, lai jau ir triloģija. Bet tā jau šeit noprognozēt uzvarētāju, manuprāt, nereāli, abi unikāli bokseri.
joshua aka bodybiilderits lidz unikalam bokserim ka lidz himalaju kalniem

  +1 [+] [-]

, 2022-08-20 13:49, pirms 2 gadiem
crushader rakstīja: joshua aka bodybiilderits lidz unikalam bokserim ka lidz himalaju kalniem
Tu tā domā, jo viņam 26 profesionālās cīņās tikai 22 KO?

  -1 [+] [-]

, 2022-08-20 18:29, pirms 2 gadiem
Bogey rakstīja: Tu tā domā, jo viņam 26 profesionālās cīņās tikai 22 KO?
kapec tikai, tas ir labs cipars, vienkarsi vins nav naturals bokseris pec dzives tas ari viss

     [+] [-]

, 2022-08-20 21:09, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: tak ej un nointervē, ja tu tā kategoriski paziņo ka tev "vajadzēja"
Briedis nav Latvijā pašlaik.

Viņa vietā ir Zuķis, LNK boxing hedlaineris, LV boksa flagmanis un vadošais brends